21.8 C
Chania
Friday, March 29, 2024

Έναρξη προγράμματος ενισχύσεων βιολογικής γεωργίας

Ημερομηνία:

Ο Οργανισμός ελέγχου & πιστοποίησης βιολογικών προϊόντων ΔΗΩ σας ενημερώνει για την έναρξη νέου προγράμματος, «Βιολογική γεωργία» του μέτρου 2.1.4 «Γεωργοπεριβαλλοντικές Ενισχύσεις».
Η πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος ξεκίνησε την Δευτέρα 16/1/2012 και θα διαρκέσει έως και Τετάρτη 29/2/2012 και αφορά όσους :
Είναι εγγεγραμμένοι στο Μητρώο Αγροτών και Αγροτικών Εκμεταλλεύσεων (ΜΑΑΕ) ως:
α. επαγγελματίες αγρότες
β. κάτοχοι αγροτικής εκμετάλλευσης οι οποίοι πληρούν τις παρακάτω προϋποθέσεις:
αα. Είναι φυσικά πρόσωπά που λαμβάνουν από την απασχόλησή τους σε αγροτική δραστηριότητα το 35% τουλάχιστον του συνολικού τους ετήσιου εισοδήματος
ββ. Είναι νομικά πρόσωπα που λαμβάνουν από την απασχόλησή τους σε αγροτική δραστηριότητα το 50% τουλάχιστον του συνολικού τους ετήσιου εισοδήματός και τα οποία έχουν νομική προσωπικότητα, όπως η έννοια αυτή ορίζεται στο εμπορικό δίκαιο.
Επιδοτούμενες καλλιέργειες είναι οι: ελιά, αμπέλι οινοποιήσιμο, αραβόσιτος, μηδική, βαμβάκι, σιτηρά, κρόκος, κτηνοτροφικά και αρωματικά φυτά.
Ενδεικτικές τιμές ενίσχυσης για 5 έτη: ελιά 75,6€/στρέμμα/έτος,  αμπέλι 90€/ στρέμμα/έτος  (για τους νέους βιοκαλλιεργητές).

Οι κατά τόπους γεωπόνοι του Οργανισμού ΔΗΩ και το περιφερειακό γραφείο Κρήτης είναι στη διάθεση των ενδιαφερόμενων για περισσότερες πληροφορίες.
Τηλέφωνο επικοινωνίας Μποτονάκης Γιώργος (Τεχν. Γεωπονίας) 6937089907 και Γραφείο Κρήτης 2810/361116

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ