15.8 C
Chania
Thursday, March 28, 2024

Έναρξη του θερινού σχολείου CretaMASSS-2013 στο Πολυτεχνείο Κρήτης

Ημερομηνία:

Στο Πολυτεχνείο Κρήτης στο αμφιθέατρο του κτιρίου Επιστημών ξεκίνησε χθες Δευτέρα (22 Ιουλίου 2013) στις 9 το πρωί το Πρώτο Θερινό Σχολείο Πολυπρακτορικών Συστημάτων (CretaMASSS-2013) στην Ελλάδα, υπό την αιγίδα του Διεθνούς Ιδρύματος για τους Αυτόνομους Πράκτορες και τα Πολυπρακτορικά Συστήματα (IFAAMAS). Το Σχολείο αυτό είναι ταυτόχρονα και το Τρίτο Ελληνικό Θερινό Σχολείο Τεχνητής Νοημοσύνης με θέμα Agents(HAISS’03-Agents), υπό την αιγίδα της Ελληνικής Εταιρείας Τεχνητής Νοημοσύνης (ΕΕΤΝ).

Την έναρξη του Σχολείου θα χαιρετίσει ο Πρύτανης του Πολυτεχνείου Κρήτης, Καθηγητής Βασίλειος Διγαλάκης.

Τα μαθήματα που θα παρουσιαστούν στο Σχολείο από διακεκριμένους καθηγητές και ερευνητές από Πανεπιστήμια της Ελλάδας και του Εξωτερικού θα άπτονται θεμάτων σχετικών με τη Μηχανική Μάθηση, τη Θεωρία Παιγνίων, των Διαδικτυακών Δημοπρασιών, της Μηχανικής Λογισμικού, του Διαμοιρασμού Πληροφορίας σε Μεγάλα Συστήματα, των Γεωπληροφοριακών Συστημάτων, και της χρήσης Τεχνολογίας Πρακτόρων/Τεχνητής Νοημοσύνης για το Έξυπνο Δίκτυο Ηλεκτροδότησης (Smart Grid), αλλά και για τη μελέτη αρχαιολογικών δεδομένων.

Στο Σχολείο θα διδάξουν έντεκα επιστήμονες από την Ελλάδα και το εξωτερικό. Τέσσερις από το Πολυτεχνείο Κρήτης: ο Επίκουρος Καθηγητής Γεώργιος Χαλκιαδάκης, ο Δρ Νικόλαος Σπανουδάκης, ο Αναπληρωτής Καθηγητής Μιχαήλ Λαγουδάκης και ο υποψήφιος διδάκτορας Άγγελος Χλιαουτάκης. Από την υπόλοιπη Ελλάδα θα διδάξουν: ο Καθηγητής Μανόλης Κουμπαράκης από το Πανεπιστήμιο Αθηνών, ο Καθηγητής Γεώργιος Βούρος από το Πανεπιστήμιο Πειραιά, ο Λέκτορας Βαγγέλης Μαρκάκης από το Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών και ο Δρ Αλέξανδρος Αρτίκης από το Εθνικό Κέντρο Ερευνών Φυσικών Επιστημών «Δημόκριτος». Από το εξωτερικό θα διδάξουν: ο Λέκτορας Michael Rovatsos του Πανεπιστημίου του Εδιμβούργου, και οι δόκτωρες Valentin Robu και Maria Polukarov του Πανεπιστημίου του Σαουθάμπτον.

Το Σχολείο θα παρακολουθήσουν περισσότεροι από 50 φοιτητές/επιστήμονες σε προπτυχιακό, μεταπτυχιακό, και μεταδιδακτορικό επίπεδο προερχόμενοι από Πανεπιστήμια της Ελλάδας, του Ηνωμένου Βασιλείου, των Ηνωμένων Πολιτειών, της Ισπανίας, του Καναδά, της Ρουμανίας και της Τουρκίας.

Περισσότερες πληροφορίες υπάρχουν στο site του Σχολείου:

http://www.intelligence.tuc.gr/cretamasss

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ