15.8 C
Chania
Thursday, March 28, 2024
Array

Έναρξη των Χριστουγεννιάτικων εκδηλώσεων στο Δήμο Χανίων

Ημερομηνία:

Φωταγώγηση του Χριστουγεννιάτικου Δέντρου από το Μ. Σκουλάκη &  μεγάλη συναυλία με τον Κ. Μακεδόνα. Mε μεγάλη επιτυχία και τη συμμετοχή πλήθους κόσμου ξεκίνησαν και επίσημα χθες, Δευτέρα 19/12/2011, το βράδυ, οι εορταστικές εκδηλώσεις, που διοργανώνουν ο Δήμος Χανίων και η Κοινωφελής Επιχείρηση Πολιτισμού και Περιβάλλοντος Δήμου Χανίων – Κέντρο Αρχιτεκτονικής της Μεσογείου (ΚΕΠΠΕΔΗΧ – ΚΑΜ), για την περίοδο των Χριστουγέννων, με την υποστήριξη της Cyta, θυγατρικής του Εθνικού Οργανισμού Τηλεπικοινωνιών Κύπρου.

Το σύνθημα της έναρξης των εκδηλώσεων έδωσε στις 21.00 ο Δήμαρχος Χανίων, Μανώλης Σκουλάκης, με την επίσημη φωτοδότηση του χριστουγεννιάτικου δένδρου της Αγάπης και της Ελπίδας στην πλατεία της Δημοτικής Αγοράς.

«Το μήνυμα, που θέλω να στείλω ως Δήμαρχος του «Καλλικρατικού» Δήμου Χανίων είναι ότι, τα φετινά Χριστούγεννα, λόγω της οικονομικής συγκυρίας, θα είναι για όλους μας διαφορετικά. Για κάποιους όμως θα είναι και δύσκολα. Ας προσπαθήσουμε να διευκολύνουμε τις Άγιες αυτές Ημέρες τους συνανθρώπους μας, που έχουν ανάγκη τη βοήθειά μας», τόνισε χαρακτηριστικά στον χαιρετισμό του ο Δήμαρχος Χανίων, κάνοντας ιδιαίτερη αναφορά στο κοινωνικό περιεχόμενο της εκδήλωσης, κατά τη διάρκεια της οποίας εκπρόσωποι κοινωνικών οργανώσεων και συλλόγων των Χανίων είχαν την ευκαιρία να ενημερώσουν για τις δράσεις τους.

«Ο Δήμος Χανίων προσπαθεί στους δύσκολους καιρούς, που διανύουμε, να συμπαραστέκεται σε εκείνους που έχουν ανάγκη, με την ενίσχυση των συσσιτίων, την προώθηση του θεσμού του κοινωνικού παντοπωλείου, στηρίζοντας σε συνεχή βάση τις κοινωνικές οργανώσεις του τόπου μας», πρόσθεσε ο κ. Σκουλάκης, ευχαριστώντας ιδιαίτερα τον γνωστό καλλιτέχνη, Κώστα Μακεδόνα, για τη συμμετοχή του, καθώς και τον μέγα Χορηγό της εκδήλωσης την εταιρία τηλεπικοινωνιών Cyta Ελλάδος.

Τις εκδηλώσεις άνοιξε η Φιλαρμονική Ορχήστρα του Δήμου Χανίων με μουσικό πρόγραμμα, ενώ ακολούθησαν χαιρετισμοί από τον Αρχιμανδρίτη της Ιεράς Μητρόπολης Κυδωνίας και Αποκορώνου, Πρωτοσύγκελο, Δαμασκηνό Λιονάκη, και τον Αναπληρωτή Γενικό Διευθυντή της Cyta, κ. Χρίστο Λιμνατίτη.

Στη συνέχεια οι παρευρισκόμενοι είχαν τη δυνατότητα να απολαύσουν γνωστές επιτυχίες του Κώστα Μακεδόνα, ο οποίος και καταχειροκροτήθηκε, καθώς και τους καλλιτέχνες, Άσπα Θεοφίλου και τους Γιώργο και Σταύρο Μυλωναδάκη.

Αποκορύφωμα της βραδιάς υπήρξε η στιγμή της αντίστροφης μέτρησης για τη φωταγώγηση του Δένδρου της Αγάπης και της Ελπίδας, κατά την οποία οι χαρούμενες φωνές των μικρών παιδιών έστειλαν μήνυμα ελπίδας και αισιοδοξίας.

Χορηγοί Επικοινωνίας: Creta Channel, FlashNews.gr, Radio 98.4, Real Super FM 89.6, ΑΓΩΝΑΣ της Κρήτης, ANT1 97.0 Δυτικής Κρήτης, ΔΗΜΟΚΡΑΤΗΣ, ΚΡΗΤΗ TV, ΚΥΔΩΝ, ΝΕΑ ΚΡΗΤΗ, ΝΕΑ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ.

Σημειώνεται ότι το πρόγραμμα του Δήμου Χανίων σε συνεργασία με την ΚΕΠΠΕΔΗΧ – ΚΑΜ για την εορταστική περίοδο περιλαμβάνει συνολικά τριάντα (30) εκδηλώσεις, με τις περισσότερες από αυτές να απευθύνονται σε παιδιά, αλλά και σε όλους εκείνους που έχουν ανάγκη τη στήριξη και τη συμπαράσταση μας τις Άγιες αυτές Ημέρες.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ