16.8 C
Chania
Thursday, April 25, 2024

Ένας δημοσιογράφος στη Κρήτη για τη νέα ΔΤ

Ημερομηνία:

Χωρίς θέσεις για ίντερνετ αλλά και  κατάργηση περιφεριακών ραδιοφωνικών σταθμών είναι τα βασικά χαρακτηριστικά της προκήρυξης για τις προσλήψεις 589 ατόμων στην ΔΤ(Δημόσια Τηλεόραση), που ανακοινώθηκε τη Δευτέρα και θα αποτελέσει τη μεταβατική κατάσταση μέχρι τη σύσταση του νέου φορέα. Σε ολοκληρη την Κρήτη προβλέπεται μόνον ένας δημοσιογράφος ενώ  καταργούνται οι περιφερειακοί ραδιοφωνικοί σταθμοί.

Όσοι εργάζονταν τουλάχιστον 2 χρόνια στην ΕΡΤ αποδεδειγμένα και δεν είχαν παράλληλη απασχόληση σε άλλο εργοδότη, θα λάβουν 200 μονάδες στην αξιολόγηση, ενώ όλοι οι υπόλοιποι θα λαμβάνουν 10 μόρια ανά μήνα «ευδόκιμης εμπειρίας» σε ραδιοτηλεοπτικό φορέα.

Όσοι προσληφθούν θα υπογράψουν δίμηνες συμβάσεις ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου, ενώ το κόστος της μισθοδοσίας τους εκτιμάται ότι θα ανέλθει συνολικά στο ποσό των 3,2 εκατ. ευρώ.

Οι 589 θέσεις αφορούν διοικητικό προσωπικό, τεχνικούς, υπαλλήλους προγράμματος και δημοσιογράφους που θα εργασθούν τόσο στην Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη, όσο και σε άλλες περιοχές της Ελλάδας όπως η Αλεξανδρούπολη, η Καβάλα, η Καστοριά, η Κέρκυρα, η Κεφαλλονιά, τα Ιωάννινα, την Ακαρνανία, το Πήλιο, τη Μυτιλήνη, τη Ρόδο, τη Γεράνεια, την Τρίπολη, την Καλαμάτα, την Κρήτη, και την Πάτρα.

Σύμφωνα με την προκήρυξη προβλέπονται διευθυντές ειδήσεων και ενημέρωσης, οι οποίοι μπορεί να είναι απόφοιτοι είτε πανεπιστημιακής,είτε τριτοβάθμιας ή και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης!

Οι προσλήψεις – οι αιτήσεις

Σε πρώτη φάση θα προσληφθούν 589 άτομα από όλες τις ειδικότητες και ως ότου γίνει δυνατόν η Δ.Τ. να εκπέμψει από τις εγκαταστάσεις της Αγίας Παρασκευής.

Ακολούθως, για την συμπλήρωση των υπόλοιπων 1.500 θέσεων θα αξιοποιηθούν οι αιτήσεις που θα υποβληθούν. Οι ενδιαφερόμενοι , δηλαδή, δεν θα χρειαστεί να υποβάλουν ξανά αιτήσεις.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να υποβάλουν ηλεκτρονικά τις αιτήσεις τους από την Δευτέρα το απόγευμα στην ιστοσελίδα του Υπουργείου Οικονομικών

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Β. Κασσελάκης: “Ο ξάδερφος μου Στέφανος Κασσελάκης επαναπροσδιορίζει την Αριστερά”

«Πλεονέκτημα και μειονέκτημα το επώνυμό μου», τονίζει ο υποψήφιος...

Κλείνει μεγάλο τμήμα της Ηρώων Πολυτεχνείου λόγω έργων της ΔΕΥΑΧ

Η Δημοτική Επιχείρηση Ύδρευσης Αποχέτευσης Χανίων σας ενημερώνει ότι...

Δράσεις ανάδειξης του εξαιρετικού παρθένου ελαιόλαδου «Kriti»

Η Περιφέρεια Κρήτης και το Ελληνικό Μεσογειακό Πανεπιστήμιο, σε...

easyJet: Εξι νέες συνδέσεις με την Κρήτη φέτος – Δύο για Χανιά

Είκοσι δύο νέες συνδέσεις με Ελλάδα προσφέρει αυτό το...