20.8 C
Chania
Thursday, March 28, 2024

“Ένας κήπος στο σχολείο μου”: Σεμινάριο – συνάντηση περιφερειακού δικτύου περιβαλλοντικής εκπαίδευσης

Ημερομηνία:

Το Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης (ΚΠΕ) Βάμου οργανώνει, σε συνεργασία με τα άλλα ΚΠΕ της Κρήτης και τις Διευθύνσεις Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης της Κρήτης, στο πλαίσιο της Πράξης «ΚΕΝΤΡΑ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ (ΚΠΕ)-ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ», το οποίο υλοποιείται μέσω του  Επιχειρησιακού Προγράμματος «ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΑΝΘΡΩΠΙΝΟΥ ΔΥΝΑΜΙΚΟΥ, ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΚΑΙ ΔΙΑ ΒΙΟΥ ΜΑΘΗΣΗ» με τη συγχρηματοδότηση της Ελλάδας και της Ευρωπαϊκής Ένωσης, Σεμινάριο του Περιφερειακού Δικτύου Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης «Ένας κήπος στο σχολείο μου», την Παρασκευή 23 και το Σάββατο 24 Φεβρουαρίου 2018.

Το Περιφερειακό Δίκτυο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης «Ένας κήπος στο σχολείο μου» ιδρύθηκε με την υπ’ αριθ. Πρωτ. Φ 27.1/444/24-01-2017 Απόφαση της Περιφερειακής Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Κρήτης. Το Σεμινάριο θα υλοποιηθεί στις εγκαταστάσεις του ΚΠΕ Βάμου στον Κεφαλά την Παρασκευή 23 Φεβρουαρίου 2018 και το Σάββατο 24 Φεβρουαρίου 2018.

Στόχος της λειτουργίας του Δικτύου είναι η ευαισθητοποίηση μαθητών κι εκπαιδευτικών για την βιοποικιλότητα, την τοπική χλωρίδα της Κρήτης και την αλλαγή του περιβάλλοντος του σχολείου μέσα από την εισαγωγή πρασίνου και τη δημιουργία σχολικών κήπων, η επικοινωνία και ανταλλαγή ιδεών και πρακτικών μεταξύ των εκπαιδευτικών και μαθητών.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟΥ

Παρασκευή 23 Φεβρουαρίου 2018

16.00 – 17.00:       Συνάντηση της Συντονιστικής Επιτροπής του Δικτύου

17.00 – 17.30:       Προσέλευση – Εγγραφές

17.30 – 17.45:       Χαιρετισμοί

17.45 – 18.15:       Παρουσίαση του Δικτύου και των προτάσεων της Συντονιστικής Επιτροπής από την

Πρόεδρο της Συντονιστικής Επιτροπής, Παπαδογιαννάκη Κωνσταντίνα,

Αναπληρώτρια Υπεύθυνη του ΚΠΕ Βάμου.

18.15 – 19.15:       Παρουσίαση εκπαιδευτικών προγραμμάτων των ΚΠΕ της Κρήτης για τους σχολικούς κήπους, τη χλωρίδα και τη βιοποικιλότητα (Παιδαγωγικές Ομάδες των Κέντρων Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Ιεράπετρας-Νεάπολης, Αρχανών-Ρούβα-Γουβών, Ανωγείων).

19.15 – 19.30:       Διάλειμμα

19.30-20.00:         «Αρωματικά και φαρμακευτικά φυτά της Κρήτης», Μαρκάκη Ελένη, τεχνολόγος γεωπόνος του Μεσογειακού Αγρονομικού Ινστιτούτου Χανίων

"google ad"

20.15 – 21.00:       Παρουσιάσεις εκπαιδευτικών δράσεων σχολείων που συμμετέχουν στο Δίκτυο

21.00:                     Δείπνο για τους συμμετέχοντες

Σάββατο 24 Φεβρουαρίου 2018

09.00 – 11.00:       Εργαστήρια για το σχολικό κήπο, ΠΟ ΚΠΕ Βάμου

11.00 -11.15:        Διάλειμμα

11.15  -14.00:       Επίσκεψη σε βιοτεχνία κατασκευής αιθέριων ελαίων στους Μαχαιρούς και σε αγρόκτημα παραγωγής βιολογικών προϊόντων με τη μέθοδο της Περμακουλτούρας στην Κάινα Αποκορώνου.

 

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Αλ. Μαρκογιαννάκης στη Βουλή: «Να μην επικρατήσει το τοξικό κλίμα μέχρι τις εκλογές»

Την εμπιστοσύνη του στην ελληνική δικαιοσύνη για τη διερεύνηση...

Πέθανε το ιστορικό στέλεχος του ΠΑΣΟΚ Μιχάλης Χαραλαμπίδης

Έφυγε από τη ζωή το ιστορικό στέλεχος του ΠΑΣΟΚ, Μιχάλης Χαραλαμπίδης,...

Την Δευτέρα η «κάθοδος» Καιρίδη για τις μεταναστευτικές ροές στην Κρήτη

Την Δευτέρα 1η Απριλίου και όχι αύριο (29/3) Παρασκευή...