14.8 C
Chania
Friday, March 29, 2024

Ένας πρωτότυπος αγώνας μεταξύ ποδήλατου, αυτοκίνητου και λεωφορείου στα Χανιά από τους Ποδηλάτρεις [βίντεο]

Ημερομηνία:

Στα πλαίσια του p_public 2014 οι ΠοδηΛάτρεις αποφάσισαν για το Σάββατο 7 Ιουνίου την πραγματοποίηση ενός πρωτότυπου αγώνα δρόμου ανάμεσα σε ένα ποδήλατο, ένα λεωφορείο και ένα αυτοκίνητο. 

Συγκεκριμένα, περίπου στις 12:30 το μεσημέρι του Σαββάτου, ώρα αιχμής, το λεωφορείο που κάνει το δρομολόγιο Λενταριανά – Νέα Χώρα δεν ξεκίνησε μόνο του. Ταυτόχρονα από την αφετηρία, μαζί με το λεωφορείο ξεκίνησαν ακολουθώντας την ίδια διαδρομή, ένας ποδηλάτης – όχι αθλητής αλλά ένας απλός, καθημερινός άνθρωπος, και ένα αυτοκίνητο, όλοι τηρώντας τον ΚΟΚ.

Χρονόμετρα και βιντεοκάμερες κατέγραψαν τη διαφορά ανάμεσα στα τρία μεταφορικά μέσα. Τον ποδηλάτη ακολούθησαν δεκάδες «σύντροχοι» μέχρι το τερματικό σημείο, τέρμα οδού Σελίνου.

Το αποτέλεσμα ήταν το αναμενόμενο. Νικητής, και μάλιστα με συντριπτική διαφορά, ήταν ο ποδηλάτης με χρόνο 13’05”, δεύτερο ήρθε το αυτοκίνητο που ολοκλήρωσε τη διαδρομή σε 20’09” και τελευταίο το λεωφορείο που χρειάστηκε 26’35” για να φθάσει το σημείο του τερματισμού.

Όπως εξήγησαν οι διοργανωτές αυτού του πειράματος, σκοπός ήταν να στείλουν ένα μήνυμα προς κάθε αρμόδιο αστικού σχεδιασμού για τις μελλοντικές προτεραιότητες που χρειάζεται να δοθούν για την ενίσχυση μιας μελλοντικής ευέλικτης και πιο έξυπνης μετακίνησης.

Η διαδρομή που ακολουθήθηκε είναι η διαδρομή του αστικού λεωφορείου:
Γ.Σγουρού – Παπαδοπέτρων – Γενεράλη – Παπαναστασίου – Βρυσών – Εμμ.Μάντακα – Παπαναστασίου – Εμ.Μουντάκη – Τσ.Βάρδα – Ηρ.Πολυτεχνείου – Δικαστήρια – Παπανδρέου – Αγορά – Χ”Μιχ.Γιάνναρη – Σκαλίδη – Πανελλήνιο – Μελ.Μεταξάκη – Ακτή Κανάρη – Ακτή Παπανικολή – Σαμουήλ Χάου – Σελίνου (δεξιά) – Τέρμα Σελίνου.

[youtube id=”EWQw7Y7cazM” width=”620″ height=”360″]

 

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ