13.8 C
Chania
Saturday, April 20, 2024

«Ένας στους δύο αστυνομικούς ψήφισε Χρυσή Αυγή»!

Ημερομηνία:

Κύριε Διευθυντά,

Ένα άρθρο με τον παραπάνω τίτλο, διάβασα στον «Αγώνα» αυτές τις μέρες. Με το οποίο αναπαράγετε δημοσίευμα του «Βήματος», άρα έγκυρο.

Πράγματι προκαλεί θλίψη αν όχι απογοήτευση, το εν λόγω γεγονός, δεδομένου ότι πρόκειται για ένα σώμα (Αστυνομία) διαπιστευμένο στην υπηρεσία της λαϊκής βάσης. Από την οποία κιόλας προέρχονται οι αστυνομικοί μας! Βεβαίως πολλοί εξ ημών, ξέρουμε πρακτικά τι… κάνει νιάου – νιάου στα κεραμίδια!! Όμως προκύπτουν ένα σωρό ερωτήματα, που η απάντησή της αφορά τους επικεφαλής των αστυνομικών μας:
1) Καλλιεργείται στους αστυνομικούς η πίστη για την δέουσα αντιμετώπιση του «εχθρού Λαού»;
2) Υπάρχει παγίως – σαν κόσμημα ποιότητας- ο αντικομουνισμός; Υπάρχει η τρομολαγνεία της αστυνομικής λογικής για κάθε λαϊκή – εργατική κινητοποίηση;
Αν διαγνωστεί η ύπαρξη του … ερυθρού ιού σε κάποια αστυνομικά όργανα, έχουν θέση στην αστυνομία; Κι ύστερα οργιάζει  το περί… Δημοκρατίας ψευδολόγημα!! Μα οτιδήποτε την αναιρεί, δεν ακυρώνει τη Δημοκρατία; Δηλαδή σαν να λέμε ωραία Δημοκρατία!!!

Θα μου αντιτείνετε πιθανώς, πως δεν φταίνε… τα παιδιά που πρέπει οπωσδήποτε να σταδιοδρομήσουν, δεδομένου πως η Αγορά εργασίας πάσχει από απορροφητικότητα ως ένα βαθμό το κατανοεί ο πάσα ένας. Όμως πρέπει (λογικά) να βουβαίνεται κάθε πολιτική διαφοροποίηση, απέναντι στην ελευθερία του ατόμου, ανεξαρτήτως του τομέα όπου βολεύεται για τα προς το ζην; Πείτε με στενοκέφαλο ή ότι άλλο, όμως τα πλαίσια αυτού… του είδους της Δημοκρατίας, δεν τα καταλαβαίνω!

Το γεγονός της κακοποίησης αυτού που… επιπόλαια ονομάζουμε Δημοκρατία, είναι πως βάλλεται πανταχόθεν: Από τον τομέα της παιδείας, αρχής γενομένης από την στοιχειώδη. Από τον τομέα της κοινωνικής  απαξίωσης των ατόμων που εμφορούνται από… «αναρχικά φρονήματα»! Από την μισαλλοδοξία των θρησκευτικών ηγετών, που μισούν θανάσιμα καθετί που αντιτίθεται στον «ελληνοχριστιανικό» πολιτισμό! Κι αυτό κόντρα στο «Αγαπάτε τους εχθρούς ημών»!! Κοντολογίς – και πέραν του πολιτικού ζητήματος – ζούμε και πορευόμεθα – είμαστε μια κοινωνία άκρατης υποκρισίας! Και σας ερωτώ κ. Διευθυντά: Δηλαδή οι εμφορούμενοι από το… ερυθρόν μίασμα (τουλάχιστον όσοι υπηρετούν στα σώματα Ασφαλείας) πρέπει να αντιμετωπίζονται σαν… εξώλης και προώλης;

Μα την αλήθεια, δεν το καταλαβαίνω! Όπως δεν καταλαβαίνω την συμπάθεια των ανωτέρω κλιμακίων των Σωμάτων Ασφαλείας προς αυτό το Ναζιστικό μόρφωμα! Που ευκαιρίας δοθείσης (ας μη σώσουν) θα καταλύσουν την μισερή ομολογουμένως Δημοκρατία μας! Όπως το ινδαλμάτων της Γερμανίας κάποτε… Γιατί λοιπόν αυτή η αφύσικη εύνοια προς αυτούς; Γιατί η αδυναμία των αστυνομικών μας να βουλεύονται ελεύθερα αν και υπηρετούντες ευσυνειδήτως την πατρίδα μας και τον οικούντα αυτόν λαόν, που τυγχάνει όμαιμων με τα όργανα της αστυνομίας μας;

Με τιμή
Αντώνης Χαρχαλάκης

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Στέφανος Κασσελάκης: Η παρουσίαση του ευρωψηφοδελτίου του ΣΥΡΙΖΑ | Παρακολουθήστε ζωντανά

Το ευρωψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ παρουσίασε από το Κέντρο Πολιτισμού...

Η Χανιώτισσα συγγραφέας Μάρω Δούκα υποψήφια ευρωβουλευτής με τη Νέα Αριστερά

Την υποψηφιότητα της διακεκριμένης συγγραφέως Μάρως Δούκα για τις...

Με Βέφα Αλεξιάδου, Αγγελική Ηλιάδη και Εύη Βατίδου το ΛΑΟΣ στις Ευρωεκλογές 2024

Τους 42 υποψήφιους για τις Ευρωεκλογές του Ιουνίου ανακοίνωσε...