16.8 C
Chania
Thursday, April 25, 2024

Ένας χρόνος χωρίς τον Βαρδή Τσουρή – 4 Μαΐου συνάντηση μνήμης στον Λειβαδά

Ημερομηνία:

Ένας χρόνος από τον θάνατο του Βαρδή Τσουρή, την Παρασκευή 4 Μαϊου θα πραγματοποιηθεί μια «συνάντηση μνήμης» στο χωριό Λειβαδά. Για τον σκοπό αυτό μάλιστα, θα ξεκινήσουν και λεωφορεία από το ξενοδοχείο Κρήτη στις 2 το μεσημέρι.

Σε σχετικό κείμενο αναφέρονται τα εξής:

Νωρίς που βράδυασε! Το κενό της απουσίας σου δυσαναπλήρωτο πλανάται στην πόλη, που τόσο αγάπησες στα Χανιά μας!

Λείπεις απ’ τους αγώνες, τους καθαρούς και τίμιους! Τους ανυστερόβουλους. Που έβγαιναν απ’ την ψυχή σου χωρίς ποτέ να υπολογίζεις σε προσωπικό όφελος. Όπως δυστυχώς έτσι τώρα ξεπουλιούνται όλοι οι αγώνες.

Μας λείπει η καθάρια σκέψη σου που έφτανε στην άκρη. Δεν σταματούσε! Η σπαθάτη σου κουβέντα! Η προσωπικότητά σου! Η αγνή στου καρδιά! Λείπεις!

Ένας χρόνος πέρασε και ‘μεις σε ψάχνομε στα συλλαλητήρια που τέλειωσαν πια, στους αγώνες που τέλειωσαν πια, σε ψάχνομε με την θέση ζωής σου, να μας σηκώσεις απ’ το τέλμα που βυθιζόμαστε.

Ένας χρόνος! Την Παρασκευή 4 του Μάη όπως στο ποίημα του Γιάννη Ρίτσου! Στον Λειβαδά την Παρασκευή 4 του Μάη στις 4.30 μ.μ. θα έχομε μαζί σου ένα αντάμωμα. Μια συνάντηση μνήμης! Για τους φίλους σου, για τους συντρόφους σου, για τους δικούς σου, για όσους σε αγάπησαν.

Λεωφορεία θα φύγουν μπροστά απ’ το ξενοδοχείο Κρήτη, στις 2 μ.μ., Παρασκευή 4 του Μάη.

Οι δικοί σου!

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

34o Grand Prix Μάχης της Κρήτης – Στέλιος Καραμπινάκης 2024

Ο Σκοπευτικός Σύλλογός “O Βάρδας” διοργανώνει στο Εθνικό Σκοπευτήριο...

Σπιτικές προτάσεις: Τσουρέκια

Τέσσερα κιλά αλεύρι, δέκα αβγά (τα δύο απ’ αυτά...

Μουσική παράσταση με αφιέρωμα στον Νίκο Καββαδία στην αυλή της Κατάληψης Rosa Nera

Σε μια μουσική παράσταση με της συλλογικότητας, αύριο Σάββατο...