15.8 C
Chania
Friday, March 29, 2024

Ένας 54χρονος συνειδητοποιεί: “Δεν θα πάρω σύνταξη ποτέ”

Ημερομηνία:

Είμαι 54 ετών. Άνεργος 3 χρόνια. Είχα μια καλή δουλειά με καλό μισθό και διάφορα μπόνους. Εδώ και τρία χρόνια δεν υπάρχει τίποτα.

Στα 51 μου είχα υπολογίσει ότι μου έμεναν 5 χρόνια μέχρι να πάρω σύνταξη. Όχι ότι με είχε απασχολήσει το θέμα νωρίτερα, αλλά από τότε που με απέλυσαν, αφού ήμουν προηγουμένως τέσσερις μήνες απλήρωτος, άρχισε να με απασχολεί – και πολύ.

Μόνο που τότε παρέτειναν το όριο ηλικίας στα 58, και τα 5 χρόνια έγιναν μέσα σε μια νύχτα 7.

Είμαι μάλλον άσχετος απ’ αυτά, αλλά θυμάμαι ότι κάποιος συνομήλικος συνάδελφος μού είχε πει τότε πως αντιμετώπιζα σοβαρό κίνδυνο μέχρι να φτάσω στα 58 το όριο να έχει μετακινηθεί στα 60, κι έπειτα στα 62, κι έπειτα στα 64, κι αργότερα ίσως στα 67. Κάποιος έγραψε μάλιστα σχετικά ότι νιώθει σαν σκύλος που κυνηγάει συνεχώς την ουρά του.

Και να το που πάει να γίνει!

Άραγε θα πάρω σύνταξη ποτέ; Και πώς θα ζήσουμε μέχρι τότε; Δουλειές δεν υπάρχουν. Έλεος!

Παναγιώτης, 54

imerologioanergou.gr

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ