14.8 C
Chania
Friday, March 29, 2024

Ένα βήμα πριν την έξοδο η Μέι μετά τα εσωκομματικά «μαχαιρώματα» – Συγκεντρώθηκε ο αριθμός των 48 επιστολών

Ημερομηνία:

Συγκεντρώθηκε ο αριθμός των 48 επιστολών που απαιτούνται προκειμένου να κατατεθεί πρόταση μομφής σε βάρος της βρετανίδας πρωθυπουργού Τερέζα Μέι από το κόμμα της, ανέφερε το BBC, επικαλούμενο πολλαπλές πηγές, που εκτιμούν ότι ο απαιτούμενος αριθμός έχει συγκεντρωθεί.

Η πληροφορία αυτή έρχεται μόλις μία μέρα μετά τις συναντήσεις που είχε η κα Μέι με ευρωπαίους αξιωματούχους την Τρίτη, στις οποίες ωστόσο δεν υπήρξε κανενα φώς.

Όχι απο τους Ευρωπαίους

Ειδικότερα το ενδεχόμενο επαναδιαπραγμάτευσης της συμφωνίας για το Brexit απέκλεισε κατηγορηματικά η γερμανίδα καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ ενώ ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Ντόναλντ Τουσκ διαβεβαίωσε, ότι η ΕΕ είναι διατεθειμένη να τη βοηθήσει να πετύχει την έγκριση της συμφωνίας μεταξύ Λονδίνου-Βρυξελλών από το βρετανικό κοινοβούλιο αλλά δεν ξέρει τον τρόπο, επιβεβαιώνοντας έτσι δεν πρόκειται να υπάρξει επαναδιαπραγμάτευση.

Στο Λονδίνο, τώρα, ο πρόεδρος της λεγόμενης Επιτροπής 1922, Γκρέιαμ Μπρέιντι ζήτησε να συναντηθεί με την Τερέζα Μέι μετά την συνεδρίαση του κοινοβουλίου, δήλωσε με ανάρτηση στο twitter η πολιτική συντάκτρια του BBC, Λόρα Κούνσμπεργκ.

Οι βουλευτές του Συντηρητικού κόμματος ενδέχεται να ψηφίσουν για την πρόταση μομφής σε βάρος της πρωθυπουργού Τερέζα Μέι από το κόμμα της, το συντομότερο, δήλωσε ο βουλευτής του κυβερνώντος κόμματος Άντριου Μπρίντζεν.

Με δηλώσεις του στο Sky News είπε ότι η μυστική ψηφοφορία για την πρόταση μομφής κατά της Μέι θα γίνει με την πρώτη ευκαιρία και αυτή μπορεί να είναι την Τετάρτη το βράδυ.

Και πρόταση μομφής κατά των Συντηρητικών

Νωρίτερα, έγινε γνωστό πως ανοιχτή επιστολή προς τον ηγέτη των Εργατικών, Τζέρεμι Κόρμπιν, με την οποία του ζητούν να συνταχθεί μαζί τους και να καταθέσει και αυτός πρόταση μομφής, αυτή τη φορά κατά της κυβέρνησης των Συντηρητικών, εντός της εβδομάδας, υπογράφουν από κοινού οι επικεφαλής τεσσάρων κομμάτων της αντιπολίτευσης, υποστηρίζοντας ότι αυτό που διανύει η χώρα αυτή τη στιγμή αποτελεί συνταγματική και εθνική κρίση.

Την επιστολή υπογράφουν οι επικεφαλής των Φιλελεύθερων Δημοκρατών, Βινς Κέιμπλ, του Εθνικού Κόμματος της Σκωτίας (SNP), Ίαν Μπλάκφορντ, του Ουαλικού κόμματος Plaid Cymru, Λιζ Σάβιλ Ρόμπερτς, και των Πρασίνων, Κάρολαϊν Λούκας.

Σε αυτήν υποστηρίζουν ότι η ανικανότητα της κυβέρνησης να περάσει την συμφωνία αποχώρησης από το Κοινοβούλιο, δεν αφήνει άλλη επιλογή στους ηγέτες των κομμάτων αντιπολίτευσης από την πρόταση μομφής.

Εκφράζουν μάλιστα την πρόθεσή τους, να καταθέσουν την πρόταση στο Κοινοβούλιο με την ελπίδα να συνταχθεί μαζί τους και ο επικεφαλής των Εργατικών.

Το κόμμα των Εργατικών, πάντως, εξέδωσε ανακοίνωση τη Δευτέρα, υποστηρίζοντας ότι θα καταθέσει πρόταση μομφής όταν θα είναι περισσότερο πιθανό να είναι επιτυχής.

"google ad"

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ