12.8 C
Chania
Friday, March 15, 2024

Ένα μνημείο σε εγκατάλειψη: Γκράφιτι και κάδοι απορριμμάτων σε ιστορικό μνημείο στο Καλάμι Αποκορώνου | Φωτός

Ημερομηνία:

Την κακή κατάσταση στην οποία βρίσκεται το υδραγωγείο που κατασκευάστηκε επί σουλτάνου Χαμίτ το έτος 1884 στο Καλάμι Αποκορώνου επισημαίνει ο αναγνώστης της εφημερίδας μας κ. Μιχάλης Κελαϊδής.

Όπωε επισημαίνει σε σχετική επιστολή, το μνημείο τελεί υπό εγκατάλειψη. Χαρακτηριστικό είναι ότι υπάρχουν  γκράφιτι ενώ πάνω του στέκουν και οι κάδοι απορριμμάτων του Δήμου Χανίων.

Διαβάστε τι αναφέρει και δείτε τις σχετικές φωτογραφίες:

Αυτό το υδραγωτείο βρίσκεται στο χωριό Καλάμι Αποκορώνου, δίπλα στην είσοδο των πρώην φυλακών. Η τροφοδοσία με νερό γινόταν από τις φυλακές για τις ανάγκες του χωριού για εκατό περίπου χρόνια. Πάνω γράφει ότι κατασκευάστηκε επί σουλτάνου Χαμίτ το έτος 1884, στα ελληνικά και στα τουρκικά. Ο Αμπτούλ Χαμίτ Β’ (ερυθρός σουλτάνος) ήταν κατά σειράν 35ος της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας.

Σε ποια κατάσταση βρίσκεται σήμερα το μνημείο που φαίνεται στις φωτογραφίες;

Κανένας δεν νοιάζεται, κανένας δεν ενοχλείται με την χυδαία αυτή θέα. Ούτε ο Δήμος, ούτε ο πολιτιστικός σύλλογος, ούτε το Ναυτικό.

Εγώ θεωρώ ότι στην κατάσταση που είναι θα πρέπει να ντρεπόμαστε όλοι μας.

Μιχ. Γ. Κελαϊδής

ΥΓ: Γνωρίζω τι θα γίνει τώρα. Ο Δήμος πιθανόν να βγάλει τους κάδους των σκουπιδιών από εκεί και να σβήσει το γκρίφιτι στην ανατολική του πλευρά. Καμιά προφύλαξη από κάποιο τρακάρισμα, καμιά συντήρηση.

"google ad"

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

1 ΣΧΟΛΙΟ

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ