21.8 C
Chania
Friday, March 29, 2024

Ένα ξεχωριστό ποδοσφαιρικό ματς για τη μάχη ενάντια στα ναρκωτικά στις Φυλακές της Αγιάς

Ημερομηνία:

Ένας ξεχωριστός ποδοσφαιρικός αγώνας πραγματοποιήθηκε στο Αγροτικό Κατάστημα Κράτησης Αγιάς Χανίων, με αφορμή την «Παγκόσμια Ημέρα κατά των Ναρκωτικών» την Παρασκευή 26 Ιουνίου 2020.

Ο αγώνας έγινε με πρωτοβουλία της Διεύθυνσης του Αγροτικού Καταστήματος Κράτησης Αγιάς Χανίων, του ΚΕ.Θ.Ε.Α. ΑΡΙΑΔΝΗ, που διαθέτει ομάδα αυτοβοήθειας και συμβουλευτικής κρατουμένων στο Κατάστημα Κράτησης και των εκδόσεων Ραδάμανθυς, που λειτούργησαν εργαστήριο δημιουργικής γραφής για τους κρατουμένους, πέρυσι τον
Οκτώβρη.

Στην ποδοσφαιρική συνάντηση αγωνίστηκαν ομάδα κρατουμένων και ομάδα από μέλη των συνδιοργανωτών, με το τελικό σκορ να διαμορφώνεται σε 17-5.

Ο Προϊστάμενος της Διεύθυνσης του Καταστήματος κ. Κωνσταντίνος Αναστασόπουλος απένειμε κύπελλο στην νικήτρια ομάδα των κρατουμένων, ενώ ακολούθησε διανομή ενημερωτικών εντύπων για τα προγράμματα που εφαρμόζονται από το ΚΕ.Θ.Ε.Α. στα Καταστήματα Κράτησης.

Ο ποδοσφαιρικός αγώνας είχε συμβολικό χαρακτήρα, με τα μέλη των δύο ομάδων να μεταφέρουν μήνυμα ζωής και αλληλεγγύης, σε όσους αγωνίζονται για μια ζωή μακριά από  ουσίες και εξαρτήσεις.

Η Γενική Γραμματεία Αντεγκληματικής Πολιτικής στηρίζει τις διοργανώσεις αυτές, που έχουν ξεχωριστή σημασία και εντάσσονται στην γενικότερη προσπάθεια για την ομαλή επανένταξή των κρατουμένων στο κοινωνικό σύνολο.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Θλίψη στον Δικηγορικό Σύλλογο Χανίων για τον θάνατο του Ιωάννη Αρετάκη

Ο Δικηγορικός Σύλλογος Χανίων με ιδιαίτερη θλίψη αποχαιρετά τον...

Προοπτικές ανάπτυξης ποδηλατικού τουρισμού στην Κίσσαμο

Ο ποδηλατικός τουρισμός μπορεί να συμβάλλει στην προσέλκυση υψηλού...

Επίκαιρα θέματα – Έσχατες λύσεις

Του Δημήτρη Κ. Τυραϊδή * Στην ηλικία που είμαι σήμερα...