17.8 C
Chania
Thursday, April 18, 2024

«Ένα στυγερό έγκλημα» – Επίθεση σε Ισραήλ και ελληνική κυβέρνηση από το ΚΚΕ για τη σφαγή στη Γάζα

Ημερομηνία:

Σκληρή επίθεση στην κυβέρνηση για τη στάση της απέναντι στην αγριότητα των ισραηλινών δολοφονικών επιθέσεων στη Γάζα εξαπέλυσε από το βήμα της Βουλής ο γ.γ. της Κ.Ε. του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας μιλώντας στη συζήτηση του νομοσχεδίου για το άσυλο. Έκανε λόγο για «στυγερό έγκλημα», αλλά και για «υιοθέτηση των προσχημάτων του Ισραήλ» από το ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών.

«Αυτές τις ώρες ένα πραγματικά στυγερό έγκλημα εκτυλίσσεται μπροστά στα μάτια μας. Είναι οι μαζικές δολοφονίες των Παλαιστινίων, που διαδήλωναν για να έχουν πατρίδα ελεύθερη, χωρίς κατοχή, ενάντια στην προκλητική απόφαση της κυβέρνησης Τραμπ να εγκαινιάσει τη νέα πρεσβεία των ΗΠΑ στην Ιερουσαλήμ, αναγνωρίζοντάς την ουσιαστικά ως πρωτεύουσα του Ισραήλ», σημείωσε αρχικά ο Δημήτρης Κουτσούμπας. Ανεβάζοντας τους τόνους απέναντι στο κυβερνητικό στρατόπεδο τόνισε:

«Και σεις, κύριοι του ΣΥΡΙΖΑ, έχετε σπάσει πραγματικά κάθε ρεκόρ. Από τη μία κλαίτε για τους αμάχους της Παλαιστίνης, για τους πρόσφυγες, και από την άλλη αναπτύσσετε σχέσεις και συνεργασία με αυτούς που τους ξεριζώνουν και τους δολοφονούν. Τι ανακοίνωση έβγαλε χτες το υπουργείο Εξωτερικών για την επίθεση στη Γάζα; “Συνιστούμε” – λέει – “αυτοσυγκράτηση και όχι δυσανάλογη χρήση βίας”. Αν αυτό δεν είναι υιοθέτηση των προσχημάτων του Ισραήλ, αν δεν είναι ξετσιπωσιά σε τελευταία ανάλυση, να τους προτείνετε μια “αναλογική βία”, τότε τι είναι;

Ο ίδιος ο πρωθυπουργός την περασμένη βδομάδα διαβεβαίωνε τον κ. Νετανιάχου ότι συμμερίζεται τις ‘‘ανησυχίες του για την ασφάλεια στην περιοχή”. Ενισχύετε τη στρατιωτική συνεργασία με το Ισραήλ, αρνείστε να αναγνωρίσετε το παλαιστινιακό κράτος και να υλοποιήσετε σχετική απόφαση της Βουλής. Κι όλα αυτά βέβαια για χάρη της λεγόμενης γεωστρατηγικής αναβάθμισης, στόχο που στηρίζει και η Ν.Δ. και άλλα κόμματα».

Μόνο τυπικό το τέλος των μνημονίων

Όπως είπε ο Δημήτρης Κουτσούμπας, «το κρίσιμο για τον λαό μας είναι να δει το νήμα που συνδέει τον στόχο της λεγόμενης γεωστρατηγικής αναβάθμισης, που μπλέκει τον λαό μας στα επικίνδυνα ιμπεριαλιστικά σχέδια, με τον στόχο της καπιταλιστικής ανάπτυξης, που παρά τα παραμύθια σας απαιτεί από έναν λαό, τον ελληνικό λαό, να συνεχίσει να ματώνει για τα κέρδη των λίγων».

Και αναφερόμενος στη λήξη του προγράμματος, το «τυπικό τέλος», όπως χαρακτηριστικά σημείωσε, τον Αύγουστο, ο γ.γ. της Κ.Ε. του ΚΚΕ δήλωσε πως «το παραδέχονται πλέον και κυβερνητικά σας στελέχη, τα οποία μιλάνε για ενισχυμένη εποπτεία μετά το μνημόνιο, πλήρη εφαρμογή των προνομοθετημένων μέτρων και φυσικά διατήρηση και όλων των υπολοίπων».

Στην τοποθέτησή του ο Δημήτρης Κουτσούμπας αναφέρθηκε και στη συζήτηση για το σπάσιμο των μεγάλων βουλευτικών περιφερειών υποστηρίζοντας πως «πετάει η κυβέρνηση την μπάλα στην εξέδρα με τις αλλαγές στη Β’ Περιφέρεια της Αθήνας και άλλες τέτοιες δήθεν μεταρρυθμίσεις που στόχο έχουν να κρύψουν και τα πραγματικά προβλήματα, στόχο έχουν να χτυπήσουν μικρότερα κόμματα, να διευκολύνουν την εκλογή δικών τους υπουργών και άλλων στελεχών σας που βλέπουν ότι η εκλογή τους κλονίζεται στη μεγάλη αρένα της Β’ Αθηνών».

topontiki.gr

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ