17.8 C
Chania
Friday, April 19, 2024

Ένοχη δήλωσε η Ταμίμι για να αποφύγει την αυστηρότητα του στρατοδικείου

Ημερομηνία:

Η 17χρονη Παλαιστίνια Άχεντ Ταμίμι, που όρθωσε τον Δεκέμβριο το ανάστημα της απέναντι σε ισραηλινούς στρατιώτες και σύρθηκε σε δίκη, συμφώνησε με τις ισραηλινές εισαγγελικές αρχές να δηλώσει ένοχη προκειμένου να της επιβληθεί ποινή οκτώ μηνών. Σε περίπτωση που το στρατοδικείο κάνει δεκτή την απόφαση, η Ταμίμι θα κρατηθεί για τέσσερις ακόμη μήνες, καθώς η δικηγόρος της ζήτησε να συμπεριλήφθη στον χρόνο κράτησης το διάστημα που ήδη έχει περάσει φυλακισμένη. Η 17χρονη, μαζί με την μητέρα και την ξαδέλφη της, βρισκόντουσαν αντιμέτωπες με 12 κατηγορίες κακουργηματικού χαρακτήρα.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Guardian, η 17χρονη Ταμίμι δέχτηκε στην δίκη (κεκλεισμένων των θυρών) της Τετάρτης να δηλώσει ένοχη, προκειμένου να αντιμετωπίσει ηπιότερη ποινή από τις ισραηλινές εισαγγελικές αρχές. Συγκεκριμένα, δήλωσε ένοχη για τέσσερις από τις 12 κατηγορίες που της είχαν απαγγελθεί. Δήλωσε ένοχη για προσβολή των ισραηλινών αρχών, υποκίνηση βίας και (δις) παρεμπόδιση του έργου ισραηλινών στρατιωτών.

Η Άχεντ Ταμίμι, μαζί με τη μητέρα και την ξαδέλφη της, συνελήφθησαν στις 15 Δεκεμβρίου, αφότου τα δύο κορίτσια χααστούκισαν τους Ισραηλινούς στρατιώτες που μπήκαν στην αυλή του σπιτιού τους στη διάρκεια επιχείρησης. Η Άχεντ, η ξαδέλφη και η μητέρα της βρέθηκαν αντιμέτωπες με 12 κακουργήματα, μεταξύ των οποίων η «βαριά επίθεση» κατά των πάνοπλων ισραηλινών στρατιωτών.

Η δικηγόρος της Γκάμπ Λάσκι, δήλωσε ότι η ποινή των οκτώ μηνών θα περιλαμβάνει τους τέσσερις μήνες κράτησης της Ταμίμι και ο συνολικός χρόνος κράτησης της θα είναι μέχρι τον Ιούλιο. Παράλληλα, θα κληθεί να πληρώσει ως εγγύηση το ποσό των 5.000 σέκελ, που αντιστοιχεί σε  1.440 δολάρια. Το στρατοδικείο δεν έχει γνωστοποιήσει ακόμα αν αποδέχεται τον συμβιβασμό της 17χρονης.

Η 17χρονη συνελήφθη τον Δεκέμβριο στη Δυτική Όχθη, γιατί είχε αντιδράσει απέναντι στους ισραηλινούς στρατιωτικούς κατά τη διάρκεια διαδηλώσεων σχετικά με την απόφαση του Τραμπ να μεταφέρει την πρωτεύουσα των ΗΠΑ στην Ιερουσαλήμ. Η Άχεντ είχε κλωτσήσει και χαστουκίσει δύο πάνοπλους ισραηλινούς στρατιώτες.

Μετά από την αντίδραση της, οι ισραηλινές δυνάμεις ασφαλείας την συνέλαβαν  και απαγγέλθηκαν εναντίον της 12 κατηγορίες κακουργηματικού χαρακτήρα., που αφορούν δράσεις της και πριν το συγκεκριμένο περιστατικό. Σύμφωνα με το κατηγορητήριο του στρατοδικείου, οι δύο στρατιώτες βρίσκονταν στην αυλή σπιτιού για να εμποδίσουν τους Παλαιστίνιους να πετούν πέτρες εναντίον Ισραηλινών που βρίσκονταν εκεί κοντά. Η οικογένεια της Άχεντ Ταμίμι είχε τονίσει ότι το περιστατικό συνέβη στην αυλή του δικού της σπιτιού.

[youtube url=”https://www.youtube.com/watch?v=IxvG4t4SwoI”]

thepressproject.gr

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Εκδήλωση για τα 200 χρόνια από τη Σφαγή στο Λαφονήσι

Φέτος συμπληρώνονται διακόσια χρόνια από τη Σφαγή στο Λαφονήσι Κισσάμου, που έγινε από...

Κρήτη: Πειθαρχική δίωξη κατά αντιδημάρχου για παράνομες μεταδημοτεύσεις!

Βόμβα στην Αυτοδιοίκηση της Κρήτης ! Την Πειθαρχική δίωξη...