16.8 C
Chania
Thursday, April 25, 2024

Ένταση κατά την απολογία του 50χρονου κτηνοτρόφου που έριχνε στο ψαχνό επειδή οι αστυνομικοί σταμάτησαν τον γιο του

Ημερομηνία:

Σε σοβαρή κατάσταση νοσηλεύεται στο νοσοκομείο Χανίων ένας 34χρονος ειδικός φρουρός που δέχτηκε επίθεση με κυνηγετικό όπλο από 50χρονο κτηνοτρόφο κατά τη διάρκεια ελέγχου στο χωριό Βρύσες Αποκορώνου.

Ο αστυνομικός δέχτηκε σκάγια από το κυνηγετικό όπλο στο κεφάλι και υπεβλήθη σε δίωρη λεπτή χειρουργική επέμβαση. Ακόμα ένας αστυνομικός τραυματίστηκε ελαφρά στα πόδια από τα σκάγια του κτηνοτρόφου.

Σήμερα, με ομόφωνη απόφαση εισαγγελέα και ανακριτή κρίθηκε προφυλακιστέος μετά την απολογία του ο 50χρονος κτηνοτρόφος από το χωριό Βρύσες Χανίων.

Ο 50χρονος που είναι αντιμέτωπος με τις κατηγορίες για τέσσερις απόπειρες ανθρωποκτονίας, οπλοχρησίας οπλοκατοχής και οπλοφορίας πέρασε λίγο μετά τις 12 το μεσημέρι το κατώφλι του ανακριτή Χανίων.

Κατά την προσαγωγή του δημιουργήθηκε ένταση, όταν ομάδα συναδέλφων των δύο τραυματισμένων αστυνομικών που ήταν στα δικαστήρια με πολιτικά, τον αποδοκίμασε έντονα, γεγονός που προκάλεσε την αντίδραση συγγενών του κατηγορουμένου που βρίσκονταν στο ίδιο σημείο.

Ένταση και λεκτική αντιπαράθεση υπήρξε και μεταξύ του συνηγόρου υπεράσπισης του κατηγορουμένου και των συγκεντρωμένων στα δικαστήρια συναδέλφων των δύο αστυνομικών.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο 50χρονος θα οδηγηθεί στο κατάστημα κράτησης «Κρήτη 1» στην Αγιά Χανίων.

 

Να υπενθυμίσουμε ότι, η επίθεση σημειώθηκε τη Δευτέρα 23 Μαρτίου στις 7 το πρωί, όταν αστυνομικοί του ΤΑΕ Αποκορώνου σταμάτησαν για έλεγχο αυτοκίνητο, στο οποίο επέβαινε ένας 23χρονος. Την ώρα του ελέγχου πέρασε από το σημείο ο πατέρας του και, διαπιστώνοντας ότι ελέγχεται ο γιος του, σταμάτησε και, αφού εξύβρισε και απείλησε τους αστυνομικούς, χτύπησε -διαφεύγοντας με το αυτοκίνητό του- ένα από τα σταθμευμένα υπηρεσιακά οχήματα.

Στη συνέχεια, ο ίδιος επέστρεψε, πάρκαρε το όχημά του σε κοντινή απόσταση και σε σημείο που του παρείχε κάλυψη και πυροβόλησε με την κυνηγετική καραμπίνα στο ψαχνό εναντίον των τεσσάρων αστυνομικών, τραυματίζοντας δύο από αυτούς και διαφεύγοντας εκ νέου.

Σύμφωνα με μαρτυρίες αστυνομικών που βρίσκονταν στο σημείο ελέγχου, σκοπός του 50χρονου ήταν να σκοτώσει τους συναδέλφους τους, καθώς συνέχισε να τους πυροβολεί, ακόμα και όταν εκείνοι είχαν τραυματιστεί από τις πρώτες βολές με το κυνηγετικό όπλο και ενώ βρίσκονταν τελείως ακάλυπτοι.

ΑΠΕ – ΜΠΕ, efsyn.gr

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Πασχαλινό bazaar στα Κουνουπιδιανά από τον Σύλλογο “Ορίζοντας”

Πασχαλινό bazaar με δώρα και όμορφες χειροποίητες λαμπάδες, διοργανώνει...

Η “Άνοιξη της Κοραή” 2024: Χανιά, βιώσιμη πόλη

Τους στίχους του μεγάλου μας ποιητή Γιάννη Ρίτσου «Είναι...