14.8 C
Chania
Saturday, April 20, 2024

Ένταση κατά την παρουσίαση του προγράμματος FLEX στα Χανιά – Έκαψαν την αμερικάνικη σημαία | Φωτός+Βίντεο

Ημερομηνία:

Η Επιτροπή Ειρήνης Χανίων πραγματοποίησε την Δευτέρα 7 Οκτώβρη 2019 στις 9 το βράδυ στην Δημοτική Βιβλιοθήκη Χανίων (Υψηλαντών και Μυλωνογιάννη) μαζί με γονείς, και εκπροσώπους εργατικών συνδικάτων δράση ενάντια στο πρόγραμμα FLEX το οποίο θα πραγματοποιηθεί και στα Χανιά υπό την αιγίδα της Αμερικάνικης πρεσβείας και σε συνεργασία με τον Δήμο Χανίων.

Η διαμαρτυρία πραγματοποιήθηκε παρουσία αρκετών δεκάδων πολιτών οι οποίοι μάλιστα προχώρησαν σε συμβολικό κάψιμο της αμερικάνικης σημαίας καθώς γινόταν η παρουσίαση του προγράμματος FLEX στη Δημοτική Βιβλιοθήκη. Γιουχαϊστηκε η εκπρόσωπος των Αμερικάνικων Συμβουλίων στην Ελλάδα και δικηγόρος κ. Αναστασία Φράγκου.

Να σημειώσουμε ότι όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση της Λαϊκής Συσπείρωσης Χανίων  η εφαρμογή του προγράμματος έρχεται ως συνέχεια της Έκθεσης του State Department για την αναγκαιότητα άμβλυνσης του αντιαμερικανισμού μέσα από το εκπαιδευτικό σύστημα.

Το πρόγραμμα FLEX  χρηματοδοτείται αποκλειστικά από το Υπουργείου Εξωτερικών (U.S Department of State) των Η.Π.Α. και οργανώνεται από τον μη κερδοσκοπικό οργανισμό American Councils for International Education.

Το πρόγραμμα δημιούργηθηκε το 1992, και αφορούσε αρχικά τις χώρες της πρώην Σοβιετικής Ένωσης με στοχό τη βελτίωση της εικόνας της Αμερικής. Έκτοτε επεκτάθηκε και σε άλλες χώρες.

Το εν λόγω πρόγραμμα προσφέρει υποτροφίες σε μαθητές Γ γυμνασίου και Α λυκείου που επιλέγονται μέσω διαγωνισμού, για να μείνουν ένα χρόνο στις ΗΠΑ, σε οικογένεια υποδοχής και να φοιτήσουν σε σχολείο εκεί, ώστε να γίνουν μετέπειτα πρεσβευτές των «αμερικάνικων αξιών» στη χώρα μας.

Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση της Λαϊκής Συσπείρωσης Χανίων:

Η τότε κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ, και τώρα της ΝΔ, φαίνεται ότι έδωσαν ιδιαίτερη προσοχή στην έκθεση του State Department για την Ελλάδα και την προτροπή οι κυβερνήσεις τους να επιχειρήσουν και “μέσα από το εκπαιδευτικό σύστημα να αμβλύνουν τα αισθήματα αντιαμερικανισμού που υπάρχουν στην ελληνική κοινωνία”.

Σε αυτή τη κατεύθυνση δε θα μπορούσε να μην πρωταγωνιστήσει και το «τοπικό κράτος», που με συνέχεια και συνέπεια υπηρετεί τόσα χρόνια στον τόπο μας τους αμερικανοΝΑΤΟΙκους φονιάδες.

Ήταν ο Κος Βάμβουκας, ως τότε Δήμαρχος Χανίων, που τον Φεβρουάριο του 2018 επισκέφτηκε ως προσκεκλημένος την έδρα του ΝΑΤΟ στις Βρυξέλες για να λάβει ιδιαίτερα μαθήματα στην εφαρμογή της προπαγάνδας τους στην περιοχή μας. Είναι επί δημαρχίας του Κου Σημαντηράκη που προγραμματίζεται αυτή η εκδήλωση προπαγάνδας και ξεπλύματος της αμερικάνικης πολεμικής μηχανής.

Αλλά η συναίνεσή τους να λάβουν μέρος 14άχρονα και 15άχρονα παιδιά σε οργανωμένη προπαγάνδα της αμερικάνικης πρεσβείας της Ελλάδας, και να αποτελεί ο Δήμος Χανίων τον μόνο δήμο πανελλαδικά που έχει συνδιοργανώσει τέτοια εκδήλωση, αποδεικνύει πέραν της πλήρης ηθικής και πολιτικής κατάπτωσής τους, την πλήρη υποταγή τους στον αμερικανικό παράγοντα.

"google ad"

Οι κίνδυνοι για τη περιοχή μας είναι μεγάλοι. Η Ελλάδα έχει καταταχθεί από τις ΗΠΑ στα “κράτη ανάσχεσης” μαζί με το Ισραήλ, την Πολωνία και τη Ρουμανία. Έχει στοχοποιηθεί και προκαλεί ανατριχίλα η προειδοποίηση Πούτιν πως η Ρωσία θα πλήξει Αμερικανικές βάσεις που στρέφονται κατά της ασφάλειας της. Η περιοχή μας βρίσκεται κυριολεκτικά στο μάτι ενός κυκλώνα που είναι θέμα χρόνου το πότε θα ξεσπάσει.

Ο λαός μας όμως είναι περήφανος, έχει βαθιά αντιιμπεριαλιστική παράδοση και θα τραβήξει μπροστά, στο δρόμο του αγώνα, σε σύγκρουση με τους μηχανισμούς της χειραγώγησης της νεολαίας.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Στέφανος Κασσελάκης: Η παρουσίαση του ευρωψηφοδελτίου του ΣΥΡΙΖΑ | Παρακολουθήστε ζωντανά

Το ευρωψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ παρουσίασε από το Κέντρο Πολιτισμού...

Η Χανιώτισσα συγγραφέας Μάρω Δούκα υποψήφια ευρωβουλευτής με τη Νέα Αριστερά

Την υποψηφιότητα της διακεκριμένης συγγραφέως Μάρως Δούκα για τις...

Με Βέφα Αλεξιάδου, Αγγελική Ηλιάδη και Εύη Βατίδου το ΛΑΟΣ στις Ευρωεκλογές 2024

Τους 42 υποψήφιους για τις Ευρωεκλογές του Ιουνίου ανακοίνωσε...