21.8 C
Chania
Friday, March 29, 2024

Ένταση κατά τη διάρκεια των πλειστηριασμών στο Ειρηνοδικείο Χανίων

Ημερομηνία:

Τρεις συνεχόμενες βδομάδες δεν πραγματοποιήθηκε κανείς πλειστηριασμός στα Χανιά. Αυτή τη βδομάδα όμως τα πράγματα ήταν διαφορετικά. Την Τετάρτη, οι πολίτες ήταν εκεί ξανά στο καθιερωμένο τους ραντεβού έξω από το Ειρηνοδικείο Χανίων. Όμως αυτή τη φορά, και πριν ξεκινήσει η διαδικασία, υπήρξε ένταση.

Όπως ενημερωθήκαμε περίπου στις 4 και ενώ δεν είχαν συγκεντρωθεί ακόμα πολίτες, πολίτης – μέλος της ΔΗΠΑΚ – ήρθε αντιμέτωπο με δικαστικό επιμελητή που φέρθηκε απαξιωτικά προς το πρόσωπό του.

Όταν ζήτησε από δικαστικό επιμελητή να τον πληροφορησεί για τις σημερινές διαδικασίες στο Ειρηνοδικείο Χανίων, η απάντηση που έλαβε ήταν – ψευδώς – ότι σήμερα δεν θα γίνει κανένας πλειστηριασμός. Όταν το μέλος της ΔΗΠΑΚ αρνήθηκε να αποδεχθεί πως δεν γίνεται κάποια διαδικασία και επέμεινε να δοθούν τα στοιχεία, η αντίδραση δύο δικαστικών επιμελητών ήταν άσχημη. Πρόσβαλλαν τον πολίτη και ζήτησαν να μάθουν με ποια ιδιότητα ζητά πληροφορίες. Όταν απάντησε ότι ζητά πληροφορίες ως πολίτης και ως μέλος της ΔΗΠΑΚ ειρωνεύτηκαν.

Καθώς η ώρα περνούσε συγκεντρώθηκαν και άλλοι πολίτες και τότε η συμπεριφορά άλλαξε προς το πολύ καλύτερο. Τελικώς, έγινε η ενημέρωση που έπρεπε να γίνει εξαρχής δίχως όλη αυτή τη φασαρία.

Σύμφωνα με τους πολίτες η συγκεκριμένη συμπεριφορά αποδεικνύει αν μη τι άλλο τη σημασία που έχει να παρουσιάζονται οι πολίτες στις διαδικασίες για να επιβάλλουν την τήρηση του νόμου. Σε οποιαδήποτε περίπτωση, εκ μέρους της ΔΗΠΑΚ τονίζεται ότι οι πολίτες πρέπει να γνωρίζουν τα δικαιώματά τους και να τα διεκδικούν μην επιτρέπωντας προκλητικές συμπεριφορές να μένουν αναπάντητες.

Άλλωστε, όπως μας εξήγησαν, τέτοιες συμπεριφορές πέρα από προσβλητικές είναι και παράνομες αφού οι δικαστικοί επιμελητές οφείλουν σύμφωνα με τον νόμο να ενημερώνουν τους πολίτες επί των διαδικασιών εφόσον τους ζητηθεί.

Στη διαδικασία τώρα, σε πλειστηριασμό τέθηκαν 2 οικόπεδα στο Χορδάκι από την Pro Bank, ένα διαμέρισμα στα Χανιά από την Τράπεζα Χανίων και ένας εξοπλισμός ελαιοτριβείου από εταιρεία. Κανείς όμως πλειστηριασμός δεν προχώρησε – κηρύχθηκαν άγονοι – αφού δεν υπήρξε ενδιαφερόμενος αγοραστής.

Οι πολίτες συνεχίζουν να συγκεντρώνονται κάθε βδομάδα στις περίπου στις 16.00 στα κατά τόπους Ειρηνοδικεία και στα Χανιά έξω από το Δικαστήριο Χανίων και καλούν όποιον το επιθυμεί να συμμετάσχει στο κίνημα που έχει διαμορφωθεί. Τονίζουν ότι η κυβέρνηση πρέπει να τηρήσει τις υποσχέσεις και να σταματήσει και με τον νόμο τους πλειστηριασμούς που στοχεύουν τους κτυπημένους από την κρίση πολίτες.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Ρούλα Πισπιρίγκου: Η πρώτη της αντίδραση μετά τα ισόβια – Σε κλάματα ξέσπασε η μητέρα της, αμίλητος ο Δασκαλάκης

Σε ισόβια καταδίκασε ομόφωνα το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο τη Ρούλα Πισπιρίγκου για...

Κουτσούμπας: Διευρύνεται ένα ρεύμα αμφισβήτησης της πολιτικής του Μητσοτάκη – Να παλέψουμε για μια εναία Κύπρο

«Διευρύνεται ένα λαϊκό ρεύμα αμφισβήτησης της κυρίαρχης πολιτικής» τόνισε ο...

Κουτσούμπας: Διευρύνεται ένα ρεύμα αμφισβήτησης της πολιτικής του Μητσοτάκη – Να παλέψουμε για μια εναία Κύπρο

«Διευρύνεται ένα λαϊκό ρεύμα αμφισβήτησης της κυρίαρχης πολιτικής» τόνισε ο...