18.8 C
Chania
Thursday, April 25, 2024

Ένταση με τον Εισαγγελέα στη Δίκη Γιακουμάκη: Οι “φίλοι” του τον ξύριζαν με τη βία, τον χρησιμοποιούσαν ως jukebox και τον χτυπούσαν σε δημόσια θέα

Ημερομηνία:

Ένταση δημιουργήθηκε σήμερα στα Γιάννενα, στη δίκη για τον θάνατο του Βαγγέλη Γιακουμάκη, του φοιτητή της Γαλακτοκομικής Σχολής, που βρέθηκε νεκρός πριν από 4 χρόνια.

Όπως αναφέρθηκε στην εκπομπή της Ζήνας Κουτσελίνη, “Αλήθειες με τη Ζήνα”, στο Star, αφορμή ήταν η κατάθεση ενός βασικού μάρτυρα, του ανθρώπου που ενημέρωσε τους αρμόδιους της Σχολής για το τι περνούσε ο Βαγγέλης. Ο Νίκος Δάβρης ανέφερε στους υπεύθυνους ότι “οι Κρητικοί ή θα τον χτυπήσουν σοβαρά τον Βαγγέλη ή θα τον σκοτώσουν”.

Περιέγραψε σκηνικά όπου οι συμφοιτητές του άτυχου νέου ξύρισαν με τη βία τον Γιακουμάκη, τον χρησιμοποιούσαν ως jukebox και τον χτυπούσαν σε δημόσια θέα. Ο συγκεκριμένος μάρτυρας ταξίδεψε από τη Βραζιλία, όπου ζει και εργάζεται, για να καταθέσει στη δίκη.

Ο μάρτυρας και το σχόλιο του εισαγγελέα

Ο Νίκος Δαβρής ρωτήθηκε στο δικαστήριο γιατί πήρε την πρωτοβουλία να διαμαρτυρηθεί για όλα αυτά, την ώρα που ο Βαγγέλης Γιακουμάκης δεν το είχε πει σε κανέναν. Απάντησε ότι αν ο ίδιος ο νεαρός μιλούσε, θα αποκοβόταν από τους Κρητικούς.

Στη συνέχεια τον λόγο πήρε ένας δεύτερος μάρτυρας, ο οποίος έχει και συγγενική σχέση με έναν εκ των 9 κατηγορούμενων. Κατέθεσε ότι ο Βαγγέλης δεν είχε πειράξει κανέναν, όμως έπεφτε σε αντιφάσεις σε σχέση με όσα είχε πει στην προανάκριση.

Εκείνη τη στιγμή, ο πατέρας του Βαγγέλη, Αντρέας Γιακουμάκης, αντέδρασε λέγοντας ότι “το κατανοώ το παιδί, δεν μπορεί να πει πολλά γιατί θα επιστρέψει στην Κρήτη”.

Βγαίνοντας από τη δικαστικη αίθουσα ο πατέρας του αδικοχαμένου Βαγγέλη τόνισε πως «σήμερα είναι ένα κοινωνικό δικαστήριο. Δε με ενδιαφέρει η ποινή που θα τους επιβληθεί. Με ενδιαφέρει τι ήταν το παιδί μου. Να μάθουν και οι άλλοι τι ήταν ο Βαγγέλης και γιατί δεν αντιδρούσε».

https://www.youtube.com/watch?v=hc6jl5lShsI

Μάλιστα, ένας εκ των εισαγγελέων προέβη σε ένα σχόλιο κατά την εξέταση του πρώτου μάρτυρα, αναφέροντας ότι “αν μπορούσε να υπερασπιστεί τον εαυτό του ο Βαγγέλης Γιακουμάκης, ίσως και να ζούσε σήμερα”. Μετά από αίτημα εξαίρεσης που κατατέθηκε από την υπεράσπιση, ο εισαγγελέας ανακάλεσε το σχόλιο.

Υπάρχει οπτικοακουστικό υλικό

Οπτικοακουστικό υλικό με όσα υπέστη ο Βαγγέλης Γιακουμάκης από τους Κρητικούς συμφοιτητές του φέρεται να έχει στην κατοχή του αυτόπτης μάρτυρας, ο οποίος μέχρι στιγμής δεν έχει εμφανιστεί στη δίκη.

Αυτό υποστήριξε κατά την εξέτασή του στη δίκη, που συνεχίστηκε στα Ιωάννινα, μάρτυρας που κατάγεται από την Κρήτη ο οποίος είπε πως είχε στενή φιλική σχέση με τον Βαγγέλη Γιακουμάκη. Ο μάρτυρας κατέθεσε πως λίγες ημέρες πριν να εντοπιστεί η σορός του 19χρονου, πήρε μια ανώνυμη επιστολή η οποία ανέφερε «βρέθηκα σε λάθος σημείο τη σωστή στιγμή. Έχω βίντεο για αυτά που του κάνατε». Αναφορικά με το bulling που υφίστατο ο Γιακουμάκης, ανέφερε πως είχε δει κάποιους από τους κατηγορουμένους να πετάνε μήλα στον Βαγγέλη και ότι κάποια άλλη φορά να τον «τραβάνε με την μπλούζα από τον λαιμό».

"google ad"

 

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Στρατόπεδο Μαρκοπούλου: Ένας χρόνος μετά

Η Πρωτοβουλία Χανιωτών για το Στρατόπεδο Μαρκοπούλου με ανακοίνωσή...

Οι Κρητικοί υποψήφιοι ευρωβουλευτές του ΜέΡΑ25

Παρουσιάστηκε χθες στην πλήρη του σύνθεση το ευρωψηφοδέλτιο μάχης...

Κασσελάκης: Δε μας αφορούν οι νεοναζί ψηφοφόροι

Ο Στέφανος Κασσελάκης πέρασε στην αντεπίθεση για το σχόλιο του Νίκου Ρωμανού, ο...