27.8 C
Chania
Tuesday, April 23, 2024

Ένταση στη διαδήλωση των ΠΟΕ ΟΤΑ στο κέντρο της Αθήνας – Προπηλάκυσαν τον Πατούλη

Ημερομηνία:

Ένταση επικράτησε στην πορεία των ΠΟΕ ΟΤΑ των υπαλλήλων στην καθαριότητα έξω από το υπουργείο Εσωτερικών

Σύμφωνα με τα όσα μετέδωσε η ΕΡΤ η ένταση δημιουργήθηκε όταν εμφανίστηκε αντιπροσωπεία της ΚΕΔΕ η οποία είχε προγραμματισμένο ραντεβού με τον Πάνο Σκουρτέλη. Τότε ορισμένοι από τους διαδηλωτές ξεκίνησαν να αποδοκιμάζουν την αντιπροσωπεία και κινήθηκαν κατά του προέδρου της ΚΕΔΕ, Γιώργου Πατούλη, και προσπάθησαν να τον προπηλακίσουν.

Στη συνέχεια, οι εργαζόμενοι της ΠΟΕ-ΟΤΑ χτυπούσαν με δύναμη τα κατεβασμένα ρολά του υπουργείου ωστόσο απωθήθηκαν από τους άνδρες της Αστυνομίας και συνέχισαν την πορεία τους. Λίγη ώρα αργότερα, ενώ η πορεία περνούσε από την Βουλή, οι συμβασιούχοι προσπάθησαν να εισβάλλουν από την πλαϊνή είσοδο, όπου συγκρούστηκαν με τις αστυνομικές δυνάμεις. Οι διαδηλωτές ενημέρωσαν τον Πρόεδρος της Βουλής, Νίκο Βούτση,

Έξω από το υπουργείο Διοικητικής Ανασυγκρότησης βρίσκεται πλέον η συγκέντρωση των συμβασιούχων των δήμων, με αποτέλεσμα να παραμένει κλειστή η λεωφόρος Βασ. Σοφίας, από το ύψος της Βουλής έως το «Χίλτον». Προηγήθηκε συγκέντρωση έξω από τη Βουλή όπου αντιπροσωπεία της ΠΟΕ-ΟΤΑ συναντήθηκε με την αντιπρόεδρο του κοινοβουλίου Τασία Χριστοδουλοπούλου.

Νωρίτερα, διαδηλωτρια διακομίστηκε με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ σε νοσοκομείο λόγω αναπνευστικού προβλήματος που προκάλεσε η ρίψη δακρυγόνων από την αστυνομία.

Οι διαδηλωτές ζητούν νομοθετική ρύθμιση για μετατροπή των συμβάσεων από ορισμένου σε αορίστου χρόνου, ώστε να μην οδηγηθούν στην ανεργία μετά την απόφαση του Ελεγκτικού Συνεδρίου περί αντισυνταγματικότητας των παρατάσεων. Αν δεν βρούμε το δίκιο μας στον Σκουρλέτη, δεν θα μείνει τίποτα όρθιο, λένε οι εργαζόμενοι στην καθαριότητα, ενώ επίκειται συνάντηση με τον υπουργό Εσωτερικών, ο οποίος υποσχέθηκε προκήρυξη για να μονιμοποιηθούν.

[youtube url=”https://www.youtube.com/watch?v=b0WFAvQd7NU”]

Από τα ξημερώματα της Δευτέρας τα αμαξοστάσια τελούν υπό κατάληψη με αποτέλεσμα να μην βγαίνουν στους δρόμους τα απορριμματοφόρα και οι δήμοι κάνουν εκκλήσεις σε κατοίκους και επαγγελματίες να αποφεύγουν να κατεβάζουν σκουπίδια στους κάδους. Ωστόσο, ήδη σε αρκετούς δρόμους παρατηρούνται «βουνά» από σκουπίδια, γύρω από τους κάδους απορριμάτων.

topontiki.gr με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

"google ad"

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

INKA: Το Πάσχα του 2024 θα είναι ακριβότερο κατά 6% σε σχέση με πέρυσι

Το Πάσχα του 2024 θα κοστίσει 355,88. Δηλαδή το Πάσχα του...

Παραίτηση βόμβα Αϊνδιλή από την επιτροπή λαμπαδηδρομίας μετά το «σόου» με Σχοινά, Μιχαηλίδου, Μονογυιού και την οργή των αθλητών

Η είδηση του αποκλεισμού ολυμπιονικών και παγκόσμιων πρωταθλητών από την λαμπαδηδρομία,...

Ηράκλειο: Ξεκίνησε η μεγάλη αντισεισμική άσκηση – Ήχησε το 112 | Φωτός

Με καθυστέρηση περίπου μιάμισης ώρας ξεκίνησε σε Ηράκλειο και Λασίθι η δεύτερη μέρα...