20.8 C
Chania
Friday, April 19, 2024

Έντονες αντιδράσεις από Ρεπουμπλικάνους για απόφαση Τραμπ: “Θα είναι ένα στίγμα στην τιμή της Αμερικής η εγκατάλειψη των Κούρδων”

Ημερομηνία:

Η αναπάντεχη απόφαση του Ντόναλντ Τραμπ, που αιφνιδίασε τις υπηρεσίες και ήρθε την ώρα που είναι σε εξέλιξη η έρευνα των Δημοκρατικών του Κογκρέσου για την παραπομπή του με το αίτημα της καθαίρεσης, προκάλεσε την αντίδραση Ρεπουμπλικάνων υποστηρικτών του, που τη θεωρούν καταστροφική. Ακόμη και αυτοί που παρέμεναν σιωπηλή στο σκάνδαλο με την Ουκρανία, τώρα εκφράζουν ανησυχία και επιτίθενται στον Αμερικανό πρόεδρο.

Ο Ρεπουμπλικάνος γερουσιαστής Λίντσεϊ Γκράχαμ έκανε μια οργισμένη δήλωση το πρωί της Δευτέρας μέσω Twitter, μιλώντας για «εν εξελίξει καταστροφή» και στην οποία αναφέρει ότι η απόσυρση των αμερικανικών στρατευμάτων «θα οδηγήσει με βεβαιότητα στην επιστροφή του Ισλαμικού Κράτους», θα «σπρώξει τους Κούρδους στην αγκαλιά του Άσαντ και του Ιράν», ενώ «καταστρέφει τη σχέση της Τουρκίας με το Αμερικανικό Κογκρέσο».

«Θα είναι ένα στίγμα στην τιμή της Αμερικής η εγκατάλειψη των Κούρδων», σημειώνει.

Όπως είπε, θα ζητήσει από τη Γερουσία να ανατρέψει την απόφαση του προέδρου, ενώ τόνισε ότι «έχω πολεμήσει εναντίον του ISIS, ήμουν τυχερός που επέζησα. Αυτοί που νομίζουν ότι ο ISIS ηττήθηκε, θα καταλάβουν σύντομα».

Από την πλευρά του ο πρώην επιτετραμμένος του προέδρου Τραμπ για τη συμμαχία εναντίον του Ισλαμικού Κράτους, είπε ότι η ανακοίνωση του προέδρου δείχνει «πλήρη άγνοια όσων συμβαίνουν στην περιοχή».

Επίσης, ο επικεφαλής των Ρεπουμπλικάνων στη Βουλή των Αντιπροσώπων, Κέβιν ΜακΚάρθι, δήλωσε στο δίκτυο Fox News ότι δεν έχει μιλήσει με τον πρόεδρο, αλλά «ανησυχεί πολύ».

«Θέλω διαβεβαιώσεις ότι τηρούμε τον λόγο μας προς αυτούς που πολεμούν στο πλευρό μας και μας βοηθούν. Αν η Αμερική δεσμευτεί έναντι κάποιου και αυτός πολεμήσει μαζί της, πρέπει να τηρεί τον λόγο της».

efsyn.gr

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Εκδήλωση για τα 200 χρόνια από τη Σφαγή στο Λαφονήσι

Φέτος συμπληρώνονται διακόσια χρόνια από τη Σφαγή στο Λαφονήσι Κισσάμου, που έγινε από...

Κρήτη: Πειθαρχική δίωξη κατά αντιδημάρχου για παράνομες μεταδημοτεύσεις!

Βόμβα στην Αυτοδιοίκηση της Κρήτης ! Την Πειθαρχική δίωξη...