16.8 C
Chania
Friday, April 19, 2024

Ένωση Αστυνομικών προς βουλευτές Χρυσής Αυγής

Ημερομηνία:

Τη δική τους απάντηση στους βουλευτές της Χρυσής Αυγής για όσα έγιναν στην Κρήτη έδωσαν οι αστυνομικοί που τονίζουν πως δεν θα σεβαστούν πλέον «αυτούς που τους απαξιώνουν και τους προσβάλουν». Η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων χαρακτηρίζει στην ανακοίνωσή της τα γεγονότα της Κρήτης «απαράδεκτα και καταδικαστέα» και συμπληρώνει: «Αφού λοιπόν οι συγκεκριμένοι Βουλευτές δεν μας σέβονται ως οφείλουν, τότε και εμείς ξεκάθαρα δηλώνουμε ότι δεν σεβόμαστε αυτούς οι οποίοι με λόγια και πράξεις μας απαξιώνουν και μας προσβάλουν».

Τέλος, υποστηρίζουν πως οι Έλληνες αστυνομικοί και ο ελληνικός λαός έχουν πληγεί από τα μέτρα του Μνημονίου, αλλά παραμένουν πιστοί στον όρκο τους υπηρετώντας την δημοκρατία και τους νόμους.

Ανακοίνωση και από Πανελλήνια Ομοσπονδία Αστυνομικών Υπαλλήλων
Σχετική ανακοίνωση εξέδωσε και η ΠΟΑΣΥ στην οποία αναφέρει: “Εκφράζουμε την έντονη ανησυχία μας για τη νέα «στοχοποίηση» της Ελληνικής Αστυνομίας και την προσβλητική συμπεριφορά που επεφύλαξε στα μέλη της, βουλευτής της «Χρυσής Αυγής», κατά τη διάρκεια μέτρων τάξης στη Χερσόνησο Ηρακλείου Κρήτης.
Με το πρόσχημα ότι υπερασπιζόταν το δικαίωμα του κόμματός του να πραγματοποιεί ελεύθερα δημόσιες συναθροίσεις, προέβη σε καταφανώς επίμεμπτες ενέργειες, οι οποίες ήδη απασχολούν την δικαιοσύνη.

Επισημαίνουμε ότι οι Έλληνες Αστυνομικοί είναι οι εγγυητές της Δημόσιας Τάξης και Ασφάλειας και δεν πτοούνται από φοβέρες και απειλές. Ο νόμος ισχύει για όλους χωρίς διακρίσεις και ενδοιασμούς, και έτσι πρέπει να εφαρμόζεται.
Καλούμε τέλος την πολιτεία να συναισθανθεί τις ευθύνες της και να λάβει τα αναγκαία μέτρα για την αντιμετώπιση τέτοιων φαινομένων που μας προσβάλουν ως Έλληνες Αστυνομικούς και που ουδεμία σχέση έχουν με την προστασία των θεσμών και την άσκηση των καλώς εννοούμενων δημοκρατικών δικαιωμάτων των συμπολιτών μας.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Στέφανος Κασσελάκης: Η παρουσίαση του ευρωψηφοδελτίου του ΣΥΡΙΖΑ | Παρακολουθήστε ζωντανά

Το ευρωψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ παρουσίασε από το Κέντρο Πολιτισμού...

Η Χανιώτισσα συγγραφέας Μάρω Δούκα υποψήφια ευρωβουλευτής με τη Νέα Αριστερά

Την υποψηφιότητα της διακεκριμένης συγγραφέως Μάρως Δούκα για τις...

Με Βέφα Αλεξιάδου, Αγγελική Ηλιάδη και Εύη Βατίδου το ΛΑΟΣ στις Ευρωεκλογές 2024

Τους 42 υποψήφιους για τις Ευρωεκλογές του Ιουνίου ανακοίνωσε...