14.8 C
Chania
Friday, March 29, 2024

Ένωση Γιατρών ΕΣΥ ν. Χανίων: «Οκτώ μήνες κυβερνητικής ανευθυνότητας»

Ημερομηνία:

Με κείμενο το οποίο απευθύνεται στους πολίτες των Χανίων η Ένωση Γιατρών ΕΣΥ ν. Χανίων επισημαίνει ότι το ΕΣΥ φλερτάρει με την απόλυτη κατάρρευση μέσα στις επόμενες 15 μέρες κατηγορώντας την κυβέρνηση ότι σε 8 ολόκληρους μήνες έκανε ελάχιστα από αυτά που τόσες φορές είχαν επισημάνει οι γιατροί ότι ήταν αναγκαία.

Πιο αναλυτικά στην ανακοίνωση αναφέρονται τα εξής:

Δυστυχώς είμαστε πάλι «στο ίδιο έργο θεατές»…οκτώ μήνες μετά το πρώτο lockdownβρισκόμαστε ανοχύρωτοι στο έλεος του κορονοϊού. Οκτώ μήνες επικοινωνιακής πολιτικής, οκτώ μήνες αναίσχυντης κοροϊδίας, οκτώ μήνες εγκληματικής κυβερνητικής ολιγωρίας. Ακόμη και χθες, ο υπουργός υγείας προσπάθησε κατά τη διάρκεια της συνέντευξης τύπου να συνεχίσει να μας κοροϊδεύει προσπαθώντας να μας πείσει ότι η κατάσταση είναι υπό έλεγχο!

Ας μιλήσουμε όμως με δεδομένα:

  • Σύμφωνα με τα μαθηματικά επιδημιολογικά μοντέλα το ΕΣΥ φλερτάρει με την απόλυτη κατάρρευση τις επόμενες 15 μέρες.
  • Στη Θεσσαλονίκη τα νοσοκομεία ασφυκτιούν και μετατρέπονται το ένα μετά το άλλο σε νοσηλευτικά ιδρύματα αποκλειστικά για COVID-19.
  • Ο ημερήσιος αριθμός θανάτων έχει εκτοξευθεί.
  • Οι ΜΕΘ-COVID κινδυνεύουν να γεμίσουν από μέρα σε μέρα.
  • Οι επιζώντες της πανδημίας θα υποφέρουν οικονομικά.
  • Τα προγραμματισμένα χειρουργεία και τα τακτικά ιατρεία των νοσοκομείων θα περικοπούν κατά 80% λόγω πανδημίας.
  • Στην Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη η προηγούμενη κυβέρνηση ΝΔ είχε κλείσει νοσοκομεία τα οποία τώρα ανοίγει όπως όπως.

Κατά τη διάρκεια των οκτώ μηνών προετοιμασίας για το 2ο «κύμα» της πανδημίας, ας δούμε τι έκανε και τι ΔΕΝ ΕΚΑΝΕ η κυβέρνηση και το υπουργείο Υγείας:

  • ΜΕΤΑτο 2οlockdown… όχι πριν, ο υπουργός υγείας ανακοινώνει κατεπείγουσα πρόσληψη 300 γιατρών στις ΜΕΘ.
  • ΜΕΤΑ το 2ο lockdownο υπουργός Υγείας αντί να προχωρήσει σε αθρόες μόνιμες προσλήψεις γιατρών στο ΕΣΥ κάνει για άλλη μια φορά έκκληση στους ιδιώτες γιατρούς να στελεχώσουν το ΕΣΥ με μισθό 2000 ευρώ αφορολόγητα και συνέχιση του ιδιωτικού ιατρείου!
  • ΜΕΤΑ το 2ο lockdownο υπουργός Υγείας δίνει δικαίωμα στους 67χρονους(ευπαθής ομάδα) γιατρούς ΕΣΥ να αναβάλουν τη συνταξιοδότηση τους για έξι μήνες ώστε να «βάλουν πλάτη»!!!
  • Πριν λίγες μέρες εγκαινιάστηκαν 50 κλίνες ΜΕΘ στο νοσοκομείο «Η Σωτηρία», εκ των οποίων θα λειτουργήσουν άμεσα οι 12 λόγω έλλειψης ανθρώπινου δυναμικού!
  • Κατά τη διάρκεια του 1ουlockdownο υφυπουργός Υγείας δήλωνε ότι προσελήφθησαν περισσότεροι συμβασιούχοι γιατροί από αυτούς που χρειάστηκαν τη στιγμή που οι κενές οργανικές θέσεις γιατρών στο ΕΣΥ υπερβαίνουν τις 5000!
  • Κατά τη διάρκεια του 1ουlockdownδόθηκαν 20 εκατομμύρια στα ΜΜΕ…και επειδή ήταν λίγα, πρόσφατα δόθηκαν άλλα 2 εκατομμύρια!
  • Κατά τη διάρκεια του 1ουlockdownδόθηκαν 85 εκατομμύρια για τα…σκόιλ ελικικού!
  • Μετά το 1οlockdownξεκίνησε η τουριστική περίοδος μεβασική τακτική το «’μπάτε σκύλοι αλέστε», με ανεπαρκή δειγματοληπτικό (ΟΧΙ ΚΑΘΟΛΙΚΟ) έλεγχο στα σύνορα!
  • Μετά την έξαρση κρουσμάτων η οποία, όλως τυχαίως, συνέπεσε με το άνοιγμα της τουριστικής σεζόν, η κυβέρνηση συνέχισε το παραμύθι της ατομικής ευθύνης καταγγέλοντας πανηγυρτζίδες, νεολαία, πλατείες και άλλες συγκεντρώσεις που η ίδια είχε επιτρέψει στους πολίτες…όχι όμως αεροπλάνα, πλοίακαι ΜΜΜ με τεράστια πληρότητα. Εκεί μάλλον δεν κολλάει ο ιός…
  • Ο αριθμός μαθητών ανά σχολική αίθουσα αυξήθηκε εν μέσω πανδημίας με μαθηματικά «ζογκλερικά» επιδημιολόγων «παπαγάλων»! Το αφήγημα ήταν ότι στα σχολεία ο ιός δε μεταδίδεται εύκολα…στο 2οlockdownέκλεισε γυμνάσια και λύκεια! Τελικά ίσως και να μεταδίδεται…
  • Τις τελευταίες μέρες πριν το 2οlockdownη κυβέρνηση ανακοίνωνε σε καθημερινή βάση νέα μέτρα των οποίων την αποτελεσματικότητα θα αξιολογούσε μετά από 15 ημέρες, μέχρι που τα μέτρα τελείωσαν πριν αξιολογηθούν και περάσαμε σε lockdown…τραγέλαφος δηλαδή.

Η απαρίθμηση των ψεμμάτων, των παλινωδιών, της έλλειψης σχεδίου και της ανευθυνότητας θα μπορούσε να γεμίσει αρκετές σελίδες ακόμη. Αφήσαμε για το τέλος το νοσοκομείο της πόλης μας. Οι προσλήψεις μόνιμου ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού τους τελευταίους οκτώ μήνες ήταν ελάχιστες και σαφέστατα δεν επαρκούν για να καλύψουν τις πάγιες ανάγκες, πόσο μάλλον τις ανάγκες μιας πανδημίας. Η υποτιθέμενη ΜΕΘ-COVID ΘΑ ξεκινήσει να κατασκευάζεται…κανείς δεν ξέρει πότε. Φυσικά η νέα ΜΕΘ θα χρηματοδοτηθεί από το ίδρυμα «Σταύρος Νιάρχος» διότι τα εκατομμύρια του ελληνικού Δημοσίου ξοδεύονται στα ανεκδιήγητα ΜΜΕ και σε σκόιλ ελικικού. Έως τότε το «μάρμαρο» θα το πληρώσουν οι non-COVID ασθενείς της κοινής ΜΕΘ και της Μονάδας Εμφραγμάτων (για 2η φορά…η 1η ήταν στο 1οlockdown) η οποία θα συρρικνωθεί για τις ανάγκες της πανδημίας, ώστε να νοσηλευθούν οι ασθενείς COVID-19 σε κλίνες εντατικής θεραπείας! Οι νοσοκομειακοί γιατροί απαιτούν για άλλη μια φορά, έστω και σήμερα που βρισκόμαστε στο… «και πέντε»:

  • Μαζικές προσλήψειςμόνιμου ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικούΤΩΡΑ, όχι αύριο…ΤΩΡΑ!
  • Σοβαρή επιδημιολογική στρατηγική όπως κάνουν άλλες χώρες εκτός ΕΕ (Νέα Ζηλανδία, Αυστραλία, χώρες της ΝΑ Ασίας) με μαζική διενέργεια test.

Για 2η φορά θα αναλάβουμε τις ευθύνες που μας αναλογούν και, αν και λιγοστοί και εξαντλημένοι, θα στηρίξουμε το δημόσιο σύστημα υγείας. Καλούμε τους συμπολίτες μας να τηρήσουν τα μέτρα, να αποφεύγουν το συνωστισμό, και να φοράνε μάσκα. Απέναντι στην κυβερνητική αδιαφορία πρέπει να απαντήσουμε με κοινωνική αλληλεγγύη και σύμπνοια.

 

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ