22.8 C
Chania
Thursday, March 28, 2024

Ένωση Ειδικών Φρουρών Κρήτης: Κάποιες αλήθειες και ένα ερώτημα για τον συνάδελφό μας που βρίσκεται στην εντατική

Ημερομηνία:

Με ανακοίνωσή της η Ένωση Ειδικών Φρουρών Κρήτης αναφέρεται σε προσπάθειες στρέβλωσης των γεγονότων της δολοφονικής επίθεσης που δέχθηκε ο 34χρονος ειδικός φρουρός από τα πυρά καραμπίνας 50χρονου κτηνοτρόφου ο οποίος και σήμερα νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση στο νοσοκομείο Χανίων.

Να θυμίσουμε ότι το περιστατικό σημειώθηκε στις 23 Μαρτίου κατά τη διάρκεια τυπικού ελέγχου σε οχήματα στις Βρύσσες Αποκορώνου. Ένας 50χρονος ο οποίος πλέον είναι προφυλακιστέος, πυροβόλησε εναντίον τεσσάρων αστυνομικών που  εκείνη την ώρα πραγματοποιούσαν έλεγχο στο αυτοκίνητο του γιου του. Από τα πυρά τραυματίστηκε και ένας δεύτερος αστυνομικός ευτυχώς ελαφρύτερα.

Στην ανακοίνωση επίσης τίθεται θέμα σχετικά με τα μέσα ενημέρωσης αφού η Ένωση θεωρεί ότι δεν υπάρχει επαρκής κάλυψη και αναρωτιούνται αν τα πράγματα ήταν αντίστροφα, πόσο παραπάνω δημοσιότητα θα είχε πάρει η επίθεση.

Πιο αναλυτικά, στην ανακοίνωσή τους σημειώνουν:

Είμαστε Οικογένεια και ως Οικογένεια οφείλουμε να απαντήσουμε σε ψευδείς δηλώσεις καθώς και φήμες που ,εντέχνως, ορισμένοι προωθούν.

Μέσα σε ένα επικοινωνιακό παιχνίδι ,παρατηρήσαμε μια προσπάθεια στρέβλωσης της πραγματικότητας με σκοπό τον αποπροσανατολισμό της κοινής γνώμης καθώς και της λαϊκής αθώωσης του δράστη.

Στα πλαίσια της δολοφονικής επίθεσης εναντίων τεσσάρων αστυνομικών, ουδέποτε υπήρξε τραυματισμός από εξοστρακισμό, καθώς ερχόμαστε αντιμέτωποι με μια καλά μελετημένη απόπειρα ανθρωποκτονίας. Επ’ αυτού επαναπαυόμαστε στην κοινή λογική σας, υπενθυμίζοντας σας ότι έχουμε δυο ξεχωριστά άτομα τραυματισμένα, χωρίς να θέλουμε να αναφερθούμε σε αναλυτικότερα στοιχεία του περιστατικού (αληθινά αυτή την φορά).

Η απόπειρα λοιπόν ορισμένων να εντυπωσιάσουν τα πλήθη κάνοντας αναφορά σε στοιχεία και γεγονότα ανύπαρκτα πέφτουν στο κενό.

Επίσης αίσθηση προκαλεί το γεγονός ότι το θέμα δεν έχει γίνει ευρέως γνωστό μιας και προβλήθηκε από λίγο έως καθόλου ακολουθώντας μια τακτική σιωπής από όλα τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης . Δημιουργείτε λοιπόν η απορία ,αν τα πράγματα ήταν αντίστροφα τι θα γινόταν; Βέβαια το γεγονός ότι δύο αστυνομικοί είναι στο νοσοκομείο ο ένας μάλιστα σοβαρά στην εντατική δεν αξίζει τηλεοπτικό χρόνο ή μία δημοσιογραφική προσέγγιση του θέματος.

Επί 13 ημέρες ένας άνθρωπος βρίσκεται στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας από στοχευμένα πυρά, ευχόμαστε να μην το ζήσει ξανά κανείς.

Το Σωματείο Ειδικών Φρουρών Κρήτης καθώς και όλοι οι συνάδελφοι έχουν καλύψει πλήρως ότι ανάγκες υπάρχουν σε αίμα, αλλά ευχαριστούμε όσους είχαν την πρόθεση να βοηθήσουν. Επίσης ευχαριστούμε θερμά όσους έδειξαν την συμπαράσταση τους καθώς και την κατανόηση τους στον Γολγοθά που αντιμετωπίζουν οι οικογένειες των τραυματισμένων.

Το Σωματείο Ειδικών Φρουρών Κρήτης βρίσκεται συνέχεια κοντά στις εξελίξεις. Είμαστε οικογένεια και ως οικογένεια θα σταθούμε δίπλα στους συναδέλφους μας για οτιδήποτε χρειαστούν

Θυμηθείτε τα γεγονότα:

Χανιά: Σε κρίσιμη κατάσταση αστυνομικός που δέχθηκε επίθεση με καραμπίνα – Τι λέει η ανακοίνωση της αστυνομίας

"google ad"

Ένταση κατά την απολογία του 50χρονου κτηνοτρόφου που έριχνε στο ψαχνό επειδή οι αστυνομικοί σταμάτησαν τον γιο του

Σε ημικαταστολή νοσηλεύεται ο αστυνομικός στα Χανιά που δέχτηκε πυρά πριν λίγες ημέρες σε μπλόκο

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Δύο αυτοκτονίες το τελευταίο 24ωρο στην Κρήτη

Ένας 56χρονος στο Μπαλί Ρεθύμνου και ένας 84χρονος στην...

ΣΥΡΙΖΑ: Αναφορά Παππά περί συντονισμού των κομμάτων για τη μομφή πριν το δημοσίευμα – Διαψεύδουν ΠΑΣΟΚ και Νέα Αριστερά

«Βόμβα» πέταξε χθες ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Παππάς όταν...

Κρήτη: Δύο άνθρωποι έβαλαν τέλος στη ζωή τους με διαφορά λίγων ωρών

Δύο τραγικά συμβάντα σημειώθηκαν στην Κρήτη με διαφορά λίγων...