16.8 C
Chania
Thursday, April 25, 2024

Ένωση Οικοδόμων και Συναφών Επαγγελμάτων ν. Χανίων 8η ΜΑΡΤΗ : ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΤΗΣ ΕΡΓΑΤΡΙΑΣ ΓΥΝΑΙΚΑΣ.

Ημερομηνία:

Τιμάμε τις εργαζόμενες και τους αγώνες τους

Η Ένωση Οικοδόμων και Συναφών Επαγγελμάτων Ν. Χανίων καλεί σε μαζικό ξεσηκωμό τις γυναίκες του κλάδου μας, τις συζύγους μας, τις κόρες μας, να πλημμυρίσουν με την παρουσία τους το ποτάμι τις ταξικής πάλης.

Οι γυναίκες είναι το πιο εκμεταλλευόμενο κομμάτι των εργαζομένων, έχει το μεγαλύτερο μερίδιο στην ανεργία και στη μερική απασχόληση.

156 χρόνια μετά τον ξεσηκωμό των εργατριών της Ν. Υόρκης για τη μείωση του εργάσιμου χρόνου, οι γυναίκες για μια ακόμη φορά στο απόσπασμα. Μέχρι και 78 ώρες την εβδομάδα, μέχρι και 13 ώρες την ημέρα δουλειά, όταν η εργοδοσία έχει ανάγκη. Μετά τις 13 ώρες δουλειάς και μετά την άλλη βάρδια στο σπίτι για τις ανάγκες της οικογένειας, αφού οι κοινωνικές παροχές έπεσαν θύματα των «μεταρρυθμίσεων», δεν περισσεύει χρόνος ούτε για ύπνο ούτε για ξεκούραση.

 ΟΛΟΙ – ΟΛΕΣ  ΣΤΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΤΩΝ ΔΥΝΑΜΕΩΝ ΤΗΣ ΛΑΪΚΗΣ ΣΥΜΑΧΙΑΣ ΣΤΗΝ ΠΛ. ΝΕΩΝ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΩΝ, ΤΗ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 8/3 στις 7:00μμ.

Διεκδικούμε άμεσα:

  • Μόνιμη και σταθερή δουλειά για όλους. 7ωρο – 5θήμερο – 35ωρο, όχι στην κατάργηση της Κυριακής αργίας.
  • Καμία κατάργηση των Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας. Υπογραφή της Εθνικής Γενικής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας και κλαδικών Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας που να ικανοποιούν τις σύγχρονες ανάγκες μας.
  • Σύνταξη στα 60 για τους άντρες, στα 55 για τις γυναίκες και στα 55 και 50 αντίστοιχα για τα ΒΑΕ. Να καταργηθούν όλοι οι αντιασφαλιστικοί νόμοι.
  • Να καταργηθούν τα χαράτσια και η φοροληστεία.
  • Ουσιαστική προστασία των ανέργων με επέκταση του χρόνου απονομής του επιδόματος ανεργίας και αύξησή του. Να δίνεται επίδομα ανεργίας σε όλους τους ανέργους χωρίς όρους και προϋποθέσεις.
  • Πλήρη ιατροφαρμακευτική περίθαλψη για όλους τους άνεργους και ανασφάλιστους και τις οικογένειές τους χωρίς όρους και προϋποθέσεις.
  • Ουσιαστική προστασία της μητρότητας για τις μισθωτές, αυτοαπασχολούμενες και αγρότισσες κατά τη διάρκεια της κύηση και της γαλουχίας.
  • Κρατικούς δωρεάν βρεφονηπιακούς και παιδικούς σταθμούς, κέντρα οικογενειακού προγραμματισμού. Αποκλειστικά δημόσια και δωρεάν Παιδεία.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Β. Κασσελάκης: “Ο ξάδερφος μου Στέφανος Κασσελάκης επαναπροσδιορίζει την Αριστερά”

«Πλεονέκτημα και μειονέκτημα το επώνυμό μου», τονίζει ο υποψήφιος...

Κλείνει μεγάλο τμήμα της Ηρώων Πολυτεχνείου λόγω έργων της ΔΕΥΑΧ

Η Δημοτική Επιχείρηση Ύδρευσης Αποχέτευσης Χανίων σας ενημερώνει ότι...

Δράσεις ανάδειξης του εξαιρετικού παρθένου ελαιόλαδου «Kriti»

Η Περιφέρεια Κρήτης και το Ελληνικό Μεσογειακό Πανεπιστήμιο, σε...

easyJet: Εξι νέες συνδέσεις με την Κρήτη φέτος – Δύο για Χανιά

Είκοσι δύο νέες συνδέσεις με Ελλάδα προσφέρει αυτό το...