21.8 C
Chania
Friday, March 29, 2024

Έξω οι βουλευτές της Χρυσής Αυγής από την Κρήτη!

Ημερομηνία:

Όλοι στο αντιφασιστικό συλλαλητήριο το Σάββατο 23/11 στις 4 μμ στην Πλατεία Αγοράς, Χανιά | Μία εβδομάδα μετά την επέτειο της εξέργεσης του Πολυτεχνείου η συμμορία της Χρυσής Αυγής ανακοίνωσε “περιοδεία” στην Κρήτη των ναζιστών βουλευτών της Κασιδιάρη, Παππά, Γερμενή και Μίχου αυτό το Σαββατοκύριακο στις 23 – 24 Νοεμβρίου. Στα Χανιά δηλώνουν ότι θα γίνει ομιλία στα “γραφεία” τους στην οδό Τζανακάκη το απόγευμα του Σαββάτου ενώ ακολουθεί το Ηράκλειο.

Οι νοσταλγοί του Χίτλερ και του Ολοκαυτώματος, οι οποίοι οραματίζονται να στείλουν στους φούρνους και τους θαλάμους αερίων όλους όσους αγωνίζονται ενάντια στο φασισμό, το ρατσισμό και την καπιταλιστική βαρβαρότητα, πρέπει να βρουν μπροστά τους την οργισμένη απάντηση όλων μας να δείξουμε πως τα φασιστικά αποβράσματα είναι ανεπιθύμητα στο δημοκρατικό νησί μας.

Το μαζικό αντιφασιστικό και αντιρατσιστικό κίνημα της πόλης μας, μπορεί και πρέπει να πρωτοστατήσει στις μάχες ενάντια στη φασιστική απειλή και να αναδείξει ότι η Χρυσή Αυγή, οργανικό και υποστηρικτικό κομμάτι των κρατικών μηχανισμών, απολαμβάνει προνομιακές σχέσεις με το σύστημα εξουσίας και γι’ αυτό χρειάζεται να τσακιστεί. Αυτό δεν θα μπορέσει να συμβεί εαν δεν στηριχθεί η αντιφασιστική δράση από τις μαζικές οργανώσεις της εργατικής τάξης, όπως συμβαίνει κυρίως με τους δάσκαλους και τους καθηγητές αλλά χρειάζεται να ενεργοποιηθούν όλοι οι σύλλογοι εργαζομένων.

Οι εργαζόμενοι στους ΟΤΑ, οι οικοδόμοι, οι ναυτεργάτες και οι ιδιωτικοί υπάλληλοι είναι μόνο μερικοί από αυτούς. Η υπεράσπιση μάλιστα της δημόσιας υγείας και παιδείας με σαφείς αντιρατσιστικές αιχμές πρέπει να είναι προαπαιτούμενο και οι αγωνιστές να ασκούν το δικαίωμα του βέτο σε πιθανή άρνηση αυτής της αναγκαιότητας. Αλλιώς, και χωρίς αντιρατσισμό, το ενιαίο μέτωπο των ντόπιων και μεταναστών εργατών ενάντια στα μνημόνια και τους νεοναζί, θα είναι εξαρχής υπονομευμένο.

Οι τελευταίες ρατσιστικές επιθέσεις της Χρυσής Αυγής σε μετανάστες και Έλληνες εργαζόμενους – την Πέμπτη 8/11 το βράδυ τραυμάτισαν με ρόπαλα και μαχαίρια δυο μετανάστες στην οδό Κοραή, η αισχρή δήλωση ότι δεν υπήρξαν νεκροί στο Πολυτεχνείο, η πρόθεση τους να πετάξουν έξω από τους παιδικούς σταθμούς τα μωρά των μεταναστών και να εμποδίσουν την εκπαιδευτική κοινότητα να διαδηλώσει στην επέτειο της δολοφονίας του Αλέξη Γρηγορόπουλου αποδεικνύουν την πραγματική φύση των νεοναζί.

Είναι υπηρέτες του κεφαλαίου και των τραπεζών, υπερασπίζουν και ενισχύουν την εργοδοσία να καταστείλει τα εργατικά δικαιώματα – προτείνουν μεροκάματο 14€, συναινούν στο ξεπούλημα της Αγροτικής Τράπεζας, οργανώνουν απόπειρες “γραφείων εύρεσης εργασίας μόνο για Έλληνες” καθιστώντας υπεύθυνους τους μετανάστες για την φτώχεια και την άγρια εξαθλίωση. Αφήνοντας στο απυρόβλητο τις τρόικες εξωτερικού και εσωτερικού και το σύστημα που αναπαράγει την κρίση για το υπερκέρδος πάνω στην πλάτη των εξαθλιωμένων.

Μέσα σε όλα δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι οι νεοναζί προσπαθούν να χτίσουν μαζικό κίνημα βάσης με μαθητές, εργαζόμενους κι ανέργους που να μπορεί να αντιμετωπίζει νικηφόρα την οργανωμένη δράση της εργατικής τάξης σε δρόμους, σχολεία και γειτονιές, επιβάλλοντας το “δίκιο” του εργοδότη. Για να αποτραπεί αυτό πρέπει ως εργαζόμενοι να μαζικοποιήσουμε και να ενισχύσουμε τις αντιφασιστικές πρωτοβουλίες και επιτροπές.

Σε αυτό τον αγώνα δεν περισσεύει κανείς! Ανένταχντοι ακτιβιστές, μετανάστες, συνδικαλιστές, αγρότες, μαθητές, συνταξιούχοι, καλλιτέχνες, αγωνιστές από τους χώρους της ΑΝΤΑΡΣΥΑ, του ΣΥΡΙΖΑ, του ΚΚΕ και από την υπόλοιπη Αριστερά, αναρχικοί και αντιεξουσιαστές μπορούμε και πρέπει να τσακίσουμε τη φασιστική απειλή. Να κλείσουμε τα γραφεία της συμμορίας, να φυλακιστούν τα επίορκα μέλη της, να μην τους δοθεί κανένα δημόσιο βήμα, να σταματήσουμε τις ρατσιστικές επιθέσεις, να βγάλουμε εκτός νόμου τη Χρυσή Αυγή και να καταδικάσουμε τους νεοναζί σε πλήρη κοινωνική και πολιτική απομόνωση μέσα από τους αγώνες μας.

Το αντιφασιστικό και αντιρατσιστικό συλλαλητήριο του Σαββάτου είναι ένα βήμα προς αυτή την κατεύθυνση. Σε αυτό το κάλεσμα της Ιστορίας πρέπει να είμαστε όλοι εκεί!

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ειρηναίος Μαράκηςhttp://www.agonaskritis.gr/author/eirinaios_marakis/
Ο Ειρηναίος Μαράκης γεννήθηκε στα Χανιά το 1986. Απόφοιτος λυκείου. Δραστηριοποιείται στα κοινά μέσα από τον χώρο της αντικαπιταλιστικής αριστεράς. Μικρά πεζά, διηγήματα και ποιήματα του έχουν δημοσιευθεί σε διάφορα λογοτεχνικά ιστολόγια . Διατηρεί τα ιστολόγια Λογοτεχνία και Σκέψη και Αριστερός Σχολιασμός. Άρθρα του έχουν δημοσιευθεί στην εφημερίδα Αγώνας της Κρήτης και στο εβδομαδιαίο διαδικτυακό περιοδικό Babushka

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Θλίψη στον Δικηγορικό Σύλλογο Χανίων για τον θάνατο του Ιωάννη Αρετάκη

Ο Δικηγορικός Σύλλογος Χανίων με ιδιαίτερη θλίψη αποχαιρετά τον...

Προοπτικές ανάπτυξης ποδηλατικού τουρισμού στην Κίσσαμο

Ο ποδηλατικός τουρισμός μπορεί να συμβάλλει στην προσέλκυση υψηλού...

Επίκαιρα θέματα – Έσχατες λύσεις

Του Δημήτρη Κ. Τυραϊδή * Στην ηλικία που είμαι σήμερα...