19.8 C
Chania
Thursday, April 25, 2024

Έπεσαν οι υπογραφές για σημαντικά έργα πνοής στα Χανιά

Ημερομηνία:

O Περιφερειάρχης Κρήτης, κ. Σταύρος Αρναουτάκης, παραβρέθηκε χθες Πέμπτη 24-10-2013 το πρωί στα γραφεία της Περιφερειακής Ενότητας Χανίων, προκειμένου να υπογραφούν οι παρακάτω συμβάσεις, παρουσία του Αντιπεριφερειάρχη Χανίων, κ. Απόστολου Βουλγαράκη, και της Διευθύντριας Τεχνικών Υπηρεσιών της Π.Ε. Χανίων, κας Ελένης Δοξάκη:
Εργολαβική σύμβαση Θεραπευτηρίου Χρονίων Παθήσεων, προϋπολογισμού 1.920.000 Ευρώ. Το φυσικό αντικείμενο του έργου που θα εκτελεστεί περιλαμβάνει εργασίες αναβάθμισης και βελτίωσης των οικοδομικών και Η/Μ εγκαταστάσεων των παλαιών κτιρίων του Θεραπευτηρίου Χρονιών Παθήσεων Χανίων. Συνοπτικά, θα πραγματοποιηθούν οι εξής εργασίες: επισκευές τοίχων, στέγης, σοβάδες, βαψίματα, ψευδοροφές, χρωματισμοί, αντικατάσταση κουφωμάτων, κατασκευή περίφραξης του οικοπέδου, εγκαταστάσεις ύδρευσης, αποχέτευση, πυρόσβεσης, ηλεκτρολογικές εγκαταστάσεις, ηλεκτροστάσιο, κλιματισμός με κεντρικές μονάδες VRF, πυρανίχνευση, εγκατάσταση ηλιακών θερμοσιφώνων.

Προγραμματική σύμβαση ανακαίνισης πρώην Παρθεναγωγείου Βάμου, προϋπολογισμού 70.000 Ευρώ. Το έργο περιλαμβάνει οικοδομικές εργασίες στο κτίριο του πρώην Παρθεναγωγείου Βάμου. Συνοπτικά, θα πραγματοποιηθούν οι εξής εργασίες: αντικατάσταση μέρους των εξωτερικών κουφωμάτων του κτιρίου, επισκευή μέρους των εξωτερικών κουφωμάτων του κτιρίου, επισκευή επιχρισμάτων της εξωτερικής τοιχοποιίας, εξωτερικός ελαιοχρωματισμός, διαμόρφωση του χώρου της κουζίνας και καθαρισμός και διαμόρφωση του εξωτερικού χώρου του κτιρίου.

Παρουσία του Δημάρχου Σφακίων, κ. Παύλου Πολάκη, υπογράφτηκε επίσης και η ένταξη της Πράξης «Υδρευση Ίμπρου-Ασκύφου Δήμου Σφακιών» στον Αξονα Προτεραιότητας “07 – Αειφόρος Ανάπτυξη & Ποιότητα Ζωής στην Περιφέρεια Κρήτης» του Ε.Π. «Κρήτη & Νήσοι Αιγαίου», που συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης, με συνολικό προϋπολογισμό 1.223.000 Ευρώ (η επιλέξιμη δημόσια δαπάνη για τον υπολογισμό της κοινοτικής συνδρομής ανέρχεται σε 998.610 Ευρώ). Συνοπτικά, το έργο Ύδρευση Ίμπρου-Ασκύφου Δήμου Σφακίων, έχει αντικείμενο το σχεδιασμό δικτύου ύδρευσης για την υδροδότηση των οικισμών Ιμπρου και Ασκύφου. Το δίκτυο έχει ως αφετηρία στην υφιστάμενη δεξαμενή στον οικισμό Κομιτάδες, από εκεί επεκτείνεται βόρεια, και καταλήγει στην υφιστάμενη δεξαμενή του οικισμού Ιμπρου. Για το σκοπό αυτό προβλέπονται 3 νέες δεξαμενές με αντλιοστάσια. Με τον αγωγό εξασφαλίζεται η επάρκεια νερού του οικισμού ‘Ιμπρου, όπως επίσης και του οικισμού Ασκύφου, μέσου υφιστάμενου δικτύου που συνδέει την υφιστάμενη δεξαμενή στον οικισμό Ιμπρου με τον οικισμού Ασκύφου.

Στη συνέχεια, ο Περιφερειάρχης Κρήτης, ο Αντιπεριφερειάρχης Χανίων και η Διευθύντριας των Τεχνικών Υπηρεσιών της Π.Ε. Χανίων μετέβησαν στο Δημαρχείο Αποκορώνου στις Βρύσες, προκειμένου να παραβρεθούν στην εκδήλωση ένταξης του έργου «Βιολογικού Γεωργιούπολης και ευρύτερης περιοχής» στο ΠΕΠ Κρήτης, συνολικού προϋπολογισμού 18.573.800 (η επιλέξιμη δημόσια δαπάνη για τον υπολογισμό της κοινοτικής συνδρομής ανέρχεται σε 15.114.450,41 Ευρώ). Συνοπτικά, η πράξη αφορά στη συλλογή των αστικών υγρών λυμάτων από τους οικισμούς Γεωργιούπολη, Καβρός, Βρύσες, Μουρί-Κάβαλλος και την παραλιακή τουριστική ζώνη του κόλπου Αλμυρού.

Τα υγρά λύματα θα οδηγούνται μέσω του δικτύου αγωγών στις εγκαταστάσεις επεξεργασίας λυμάτων και κατόπιν τα επεξεργασμένα λύματα θα διατίθενται στη θαλάσσια περιοχή. Η επιλεγείσα μέθοδος επεξεργασίας είναι της ενεργού ιλύος με ταυτόχρονη νιτροποίηση/απονιτροποίηση, ενώ στην μονάδα των Εγκαταστάσεων Επεξεργασίας Λυμάτων περιλαμβάνονται: φρεάτιο άφιξης, μονάδα προκαταρκτικής επεξεργασίας, μονάδα βιολογικής επεξεργασίας με 2 ανεξάρτητες γραμμές επεξεργασίας (και πρόβλεψη για 2 μελλοντικές) με δεξαμενές επιλογής βακτηριδίων, οξειδωτικές τάφρους και δεξαμενές καθίζησης, μονάδα απολύμανσης με χλωρίωση, μονάδα επεξεργασίας λάσπης με φυγοκέντριση και προσθήκη ασβέστη.

Το δίκτυο κλειστών κεντρικών αποχετευτικών αγωγών και συλλεκτήριων αγωγών διέρχεται από υφιστάμενη οδοποιία. Για την εξυπηρέτηση του δικτύου προβλέπονται 10 κεντρικά αντλιοστάσια. Τα επεξεργασμένα λύματα θα διατίθενται σε φρεάτιο φόρτισης και μέσω υποθαλάσσιου αγωγού τελικής διάθεσης.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Έως την Μεγάλη Τετάρτη το Δώρο Πάσχα – Οι προϋποθέσεις

Έως τη Μεγάλη Τετάρτη 1η Μαΐου θα πρέπει να...

Περιπέτεια για τουρίστρια σε φαράγγι του Λασιθίου

Άσχημα απρόοπτα είχε για μία τουρίστρια η πεζοπορία σε...

Μήνυση Αλεξίας Μπακογιάννη κατά Στέφανου Χίου: «Με απείλησε ότι θα με χτυπήσει με μπουκάλι»

Μήνυση για απειλή, εξύβριση και απόπειρα απλής σωματικής βλάβης κατέθεσε η Αλεξία...