20.8 C
Chania
Friday, April 19, 2024

Έπεσε το Χαλέπι

Ημερομηνία:

Πληροφορίες που μεταδίδουν συριακά μέσα αναφέρουν πως το Χαλέπι, το προπύργιο των αντικαθεστωτικών στη Συρία, βρίσκεται πλέον υπό τον έλεγχο των δυνάμεων του Μπασάρ Αλ Άσαντ

Νωρίτερα συριακές στρατιωτικές πηγές ανέφεραν πως «βρισκόμαστε στο τελικό στάδιο για τη νίκη στο Χαλέπι, μια νίκη που θα μπορούσε να ανακοινωθεί από στιγμή σε στιγμή».

Συριακά μέσα ενημέρωσης μεταδίδουν εικόνες από κόσμο που πανηγυρίζει.

[youtube url=”https://www.youtube.com/watch?v=oLh0mRbxVq8″]

[youtube url=”http://www.youtube.com/watch?v=1iIZeIy7TqM”]

Οι Σύροι αντικαθεστωτικοί υποχώρησαν και πολλοί εξ αυτών παραδόθηκαν στις κυβερνητικές δυνάμεις μετά από ένα σφοδρό σφυροκόπημα των ανατολικών περιοχών της πόλης, που είχαν υπό τον έλεγχό τους. Οι αντικαθεστωτικοί πλέον έχουν περιοριστεί σε μια πολύ μικρή περιοχή, εγκλωβισμένοι μαζί χιλιάδες αμάχους, από τα κυβερνητικά στρατεύματα.

Σύμφωνα με στρατιωτικές πηγές, οι κυβερνητικές δυνάμεις ελέγχουν το 99% των περιοχών που κάποτε βρίσκονταν υπό τον έλεγχο των αντικαθεστωτικών. Αυτή ανακοίνωση σηματοδοτεί και το επικείμενο οριστικό τέλος του πολέμου στο Χαλέπι που διαρκεί εδώ και τέσσερα χρόνια.

Η ανακατάληψη του Χαλεπίου αποτελεί και τη μεγαλύτερη νίκη του Μπασάρ Αλ Άσαντ στον συριακό πόλεμο. Αυτή η νίκη όμως δεν θα σημαίνει και το οριστικό τέλος του πολέμου, καθώς υπάρχουν ακόμη σημαντικά τμήματα της Συρίας που συνεχίζουν να ελέγχονται από αντικαθεστωτικούς, είτε της αντιπολίτευσης είτε των τζιχαντιστών του Ισλαμικού Κράτους και άλλων οργανώσεων.

Ενδεικτικό είναι πως την Κυριακή, μαχητές του Ισλαμικού Κράτους, εκμεταλλευόμενοι το γεγονός πως οι κυβερνητικές δυνάμεις είχαν επικεντρωθεί στο Χαλέπι, κατάφεραν να ανακαταλάβουν περιοχές της αρχαίας πόλης της Παλμύρας.

 

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Έρευνα Eteron: Ο αθέατος κόσμος της εργασίας των νέων – Δεν βγάζουν τον μήνα

Η νέα έρευνα του Eteron που παρουσιάζουμε σήμερα εντάσσεται στο ερευνητικό πρόγραμμα “Youth...

Επιστολή: Απαραίτητος καθαρισμός των οικοπέδων

Του Δημήτρη Κ. Τυραϊδή * Κύριε δ/ντά, Θέλω μέσω της έγκριτης...

Κρήτη: Ευρωπαϊκή Γαστρονομική Περιφέρεια 2026

Την Πέμπτη 18 Απριλίου 2024 πραγματοποιήθηκε στο Μεσογειακό Αγρονομικό...

700.000 ακίνητα στα χέρια ξένων funds, και οι Έλληνες δεν έχουν πού να μείνουν

Με το στεγαστικό πρόβλημα να γιγαντώνεται, και αυτή η...