14.8 C
Chania
Friday, March 29, 2024

Έργα συντήρησης & βελτίωσης σχολικών υποδομών από τη δημοτική αρχή Χανίων

Ημερομηνία:

Στην υλοποίηση μιας σειράς σημαντικών παρεμβάσεων για τη βελτίωση και αναβάθμιση των σχολικών υποδομών των σχολικών Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης προχωρά η Δημοτική Αρχή των Χανίων. Στο πλαίσιο αυτό υπεγράφη την Πέμπτη, 22 Αυγούστου 2013, σύμβαση μεταξύ του Δήμου Χανίων και της αναδόχου εταιρείας που θα υλοποιήσει το έργο “Επισκευές σε σχολικές μονάδες Δήμου Χανίων”, προϋπολογισμού 352.000 € (με Φ.Π.Α.), προερχόμενο από πιστώσεις ΣΑΤΑ του Δήμου Χανίων.

Όπως επισημαίνει ο Αντιδήμαρχος Χανίων – και εκτελών χρέη Δημάρχου – Νίκος Ξυνίδης «η Δημοτική Αρχή των Χανίων, παρά τη δύσκολη οικονομική συγκυρία, προγραμματίζει και υλοποιεί μια σειρά από παρεμβάσεις στα σχολεία του Δήμου μας, προκειμένου να διασφαλίσει την ασφαλή και ομαλή λειτουργία αυτών και την ερχόμενη σχολική χρονιά» προσθέτοντας πως «οι εν λόγω παρεμβάσεις θα καλύψουν σημαντικές ανάγκες των σχολικών μονάδων, αναβαθμίζοντας τις σχολικές υποδομές και βελτιώνοντας έτσι την ποιότητα των εκπαιδευτικής διαδικασίας». «Οι παρεμβάσεις αυτές συνιστούν μία ακόμη απτή απόδειξη ότι ο Δήμος Χανίων υποστηρίζει με κάθε δυνατό τρόπο την αποτελεσματική λειτουργία των σχολικών μονάδων αλλά και των δύο σχολικών επιτροπών» καταλήγει ο κ. Ξυνίδης.

Οι εργασίες που προβλέπονται να εκτελεσθούν είναι οι εξής:

Παλιό Δημοτικό Σχολείο Βαμβακοπούλου

Κατασκευή-βαφή σιδηρών γαλβανισμένων κιγκλιδωμάτων, καθαίρεση παλιών κουφωμάτων-επισκευή οικοδομικών στοιχείων περιγράμματος ανοίγματος των-κατασκευή νέων κουφωμάτων αλουμινίων με διπλούς υαλοπίνακες, πλακόστρωση δαπέδου με κεραμικά πλακίδια, διαμόρφωση χώρου σε κουζίνα (ηλεκτρικές γραμμές – πρίζες – νεροχύτης – ντουλάπια – γραμμές ύδρευσης – αποχέτευσης), επισκευή WC (λεκάνες – νιπτήρες – καθρέπτες), καθαιρέσεις σκυροδέματος-πλινθοδομής.

Παλιό Δημοτικό Σχολείο Αρωνίου

Καθαίρεση παλιών κουφωμάτων-επισκευή οικοδομικών στοιχείων περιγραμμάτων ανοίγματος των-κατασκευή νέων κουφωμάτων αλουμινίου με διπλούς υαλοπίνακες, κατασκευή -βαφή σιδηρών γαλβανισμένων κιγκλιδωμάτων, διάνοιξη οπών σε λιδοδομή, κατασκευή WC (πλινθοδομές-πλακίδια- είδη υγιεινής – σιδ. γαλβαν. πόρτες-ύδρευση-αποχέτευση), διαμόρφωση χώρου σε κουζίνα (ηλεκτρικές γραμμές-πρίζες-νεροχύτης-ντουλάπια)-φωτιστικά σώματα-καθαίρεση βάθρου.

Γυμνάσιο Δαράτσου- 1ο ΕΠΑΛ (παλιά Εμπορική) – 5ο Δημοτικό – 2ο Λύκειο (νέο κτίριο)- ειδικό Δημοτικό – Ειδικό Νηπιαγωγείο (ΚΑΠΝΚ) – ΣΕΚ -3ο Νηπιαγωγείο

Αποκατάσταση τοπικής βλάβης στοιχείου σκυροδέματος, οφειλόμενη σε διάβρωση οπλισμού και επισκευή σαθρών (φουσκωμένων- αποκολλημένων) επιχρισμάτων.

Δημοτικό σχολείο Βαμβακόπουλου

Επισκευή τμήματος ασφαλτικού τάπητα αυλής. Λόγω επικινδυνότητας του ασφαλτικού τάπητα τμήματος της αυλής εξαιτίας της ανύψωσης από ρίζες θα γίνει κοπή του συγκεκριμένου τμήματος με ασφαλτοκόπτη -αφαίρεση του παλιού ασφαλτικού-ριζών, στρώση 3Α – ασφαλτικού τάπητα, Κατασκευή υγρομόνωσης ταράτσας.

2ο Νηπιαγωγείο Χανίων

Κατασκευή μεταλλικής γαλβανισμένης πέργκολας.

Πολυκλαδικό Ακρωτηρίου

"google ad"

Κατασκευή-συντήρηση υγρομόνωσης, επισκευή  WC.

Επισκευές αντικεραυνικών συστημάτων

Θα πραγματοποιηθούν επισκευές σε μεγάλο αριθμό σχολείων που έχουν πρόβλημα με το αντικεραυνικό σύστημα κύρια λόγω των κλοπών που έχουν γίνει.

Ελαιοχρωματισμός σχολικών μονάδων

Θα γίνει χρωματισμός τοίχων  με πλαστικό χρώμα, ελαιοχρωματισμός  σιδηρών & ξύλινων επιφανειών (κιγκλιδώματα-κουφώματα), σε διάφορα σχολεία του Δήμου.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ