15.8 C
Chania
Thursday, March 28, 2024

Έρευνα Bridging Europe: To 69% των Ελλήνων δεν εμπιστεύεται τα μεγάλα κανάλια – Δείτε ποιο είναι ο «πρωταθλητής» στις αρνητικές γνώμες

Ημερομηνία:

Περίπου επτά στους δέκα Έλληνες δεν εμπιστεύονται τα μεγάλα τηλεοπτικά δίκτυα, σύμφωνα με έρευνα του think tank Bridging Europe, ενώ αντίστοιχο ποσοστό συμφωνεί με τον διαγωνισμό για τις ραδιοτηλεοπτικές άδειες.

Συγκεκριμένα, το 69% δεν εμπιστεύεται την ενημέρωση που παρέχουν τα μεγάλα τηλεοπτικά δίκτυα αναφορά με την κάλυψη της εσωτερικής πολιτικής επικαιρότητας και ευρύτερα της κρίσης στην Ευρωζώνη, σε αντίθεση με το μόλις 18% που δείχνει εμπιστοσύνη.

Παράλληλα, το 72% υποστηρίζει την προσπάθεια της κυβέρνησης για την επαναχάραξη του ραδιοτηλεοπτικού χάρτη, ενώ μόλις το 18% είναι αρνητικό.

Όσον αφορά στο κατά πόσο τα υπερχρεωμένα ΜΜΕ πρέπει να αποπληρώσουν τα χρέη τους ή είναι καλύτερα να πτωχεύσουν, το 85% συμφωνεί με την αποπληρωμή, με το 13% να προτιμάει την πτώχευση.

Τη χειρότερη άποψη έχουν οι ερωτηθέντες για το Mega, καθώς το 79% έχει αρνητική γνώμη (στο 15% η θετική γνώμη). Ακολουθεί σε απόσταση αναπνοής ο ΣΚΑΪ με 76% (στο 13% η θετική γνώμη), ο Αnt1, με 67% (στο 16% η θετική γνώμη), το Μακεδονία TV με 60% (στο 29% η θετική γνώμη) και ο Alpha με 53% (στο 38% η θετική γνώμη). Για το Star οι απόψεις είναι μοιρασμένες καθώς το 39% έχει θετική γνώμη, σε αντίθεση με το 36%.

Πηγή: koutipandoras.gr

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ