Το μεσημέρι της 19ης Ιουλίου όλη η Αθήνα «χορεύει» στον ρυθμό των 5,1 ρίχτερ, και μαζί της και εμείς στη σουίτα του 6ου ορόφου του ξενοδοχείου Hilton, μαζί με τον Έρικ Μπάρντον.

Παρότι μένει στο σεισμογενές Λος Άντζελες, «ο σεισμός είναι κάτι που δεν συνηθίζεται ποτέ», μου εξηγεί ενώ κάθεται απέναντι μου, ξυπόλητος, φορώντας μαύρα γυαλιά ηλίου.

Προσηνής, χαλαρός και ευδιάθετος, ο «ζωντανός θρύλος» της ροκ μού περιγράφει τη ιδιαίτερη σύνδεσή του με την Ελλάδα, έχοντας θέα την Ακρόπολη και μου λέει ότι από το Ηρώδειο θα αποχαιρετίσει τις ευρωπαϊκές συναυλίες.

Μπορεί να είναι ακμαίος και γεμάτος ενέργεια, στα 78 του όμως χρόνια της ζωής του πλέον, έχει κουραστεί να ταξιδεύει για περιοδείες: «Δεν είναι οι παραστάσεις που μου δημιουργούν πρόβλημα. Είναι το να έρθω εδώ για να κάνω τις συναυλίες. Η ζωή στον αέρα, στα 35.000 πόδια σού τραβάει όλη την ενέργεια από μέσα σου. Δε θέλω όταν αποσυρθώ να είμαι σε καροτσάκι! Ήδη είμαι κουφός από το ένα αυτί», υπογραμμίζει.

Τον ρωτάω για το «The Ηouse of Τhe Rising Sun» το τραγούδι που τον έχει καθορίσει στη συνείδηση του παγκόσμιου κοινού: «Έχει γίνει το τραγούδι της ζωής μου», απαντά και προσθέτει «Υπάρχουν στιγμές που λέω “Το μισώ αυτό το τραγούδι. δε θέλω να το τραγουδήσω ποτέ ξανά”».

Τί κρατάει η φωνή και ψυχή των Animals από το εμβληματικό συγκρότημα; «Κακιές αναμνήσεις… Γιατί τα τινάξαμε όλα στον αέρα»

O Έρικ Μπάρντον θα δώσει μια μοναδική συναυλία στο Ηρώδειο, στις 27 Σεπτεμβρίου.