14.8 C
Chania
Saturday, April 20, 2024

Έρχεται ηλεκτρονική κάρτα εργασίας για την καταγραφή των υπερωριών

Ημερομηνία:

Στις προτεραιότητες του υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων είναι η ψηφιακή κάρτα εργασίας, όπως τόνισε σε συνέντευξη της στη «Βραδυνή της Κυριακής» η υφυπουργός, Δόμνα Μιχαηλίδου

«Στις ιδιωτικές επιχειρήσεις πλέον, αντί να βασιζόμαστε μόνο στις κλασικές μεθόδους επιτήρησης, θα υπάρχει μια ψηφιακή κάρτα, έτσι ώστε ο κάθε εργαζόμενος να μπορεί να αποζημιώνεται για τις ώρες και, πολύ περισσότερο, τις υπερωρίες που έχει κάνει στον τόπο εργασίας του. Ουσιαστικά είναι μια κάρτα για να μην κρατούν αιχμάλωτους οι εργοδότες τους εργαζομένους τους», ανέφερε.

Η ηλεκτρονική κάρτα εργασίας

Με τη χρήση της ηλεκτρονικής κάρτα εργασίας θα διαπιστώνεται η ώρα εισόδου και εξόδου του εργαζόμενου κατά τη διάρκεια των ελέγχων ώστε να περιοριστεί η αδήλωτη και υποδηλωμένη εργασία αλλά και να καταγράφονται οι υπερωρίες.

Με αυτό τον τρόπο, το υπουργείο Εργασίας θέλει να διευκολύνει το έργο των επιθεωρητών εργασίας οι οποίοι θα πρέπει κατά τον έλεγχο, να βεβαιώνουν απλώς την αντιστοίχηση με τα ηλεκτρονικά στοιχεία που έχουν καταχωρηθεί.

Έτσι, ο εργοδότης δεν θα μπορεί εύκολα να μην καταβάλλει υπερωρίες στον εργαζόμενο.

Ακόμη, η κ. Μιχαηλίδου επεσήμανε ότι «κανένα επίδομα δεν κόβεται» και σημείωσε ότι ζητούμενο είναι να διασφαλιστεί ότι τα επιδόματα που ήδη παρέχονται να λαμβάνονται από όσους τα έχουν ανάγκη. «Στην κατεύθυνση αυτή, σχεδιάζουμε και το ενιαίο μητρώο δικαιούχων, για να είναι σαφές πόσα και ποια επιδόματα εισπράττει κάποιος», τόνισε.

Όσον αφορά για το επίδομα των 2.000 ευρώ για τη γέννηση κάθε παιδιού και τα εισοδηματικά κριτήρια, υπογράμμισε ότι θα εξαιρεθούν τα πολύ υψηλά εισοδήματα.

ΑΠΕ ΜΠΕ

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Στέφανος Κασσελάκης: Η παρουσίαση του ευρωψηφοδελτίου του ΣΥΡΙΖΑ | Παρακολουθήστε ζωντανά

Το ευρωψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ παρουσίασε από το Κέντρο Πολιτισμού...

Η Χανιώτισσα συγγραφέας Μάρω Δούκα υποψήφια ευρωβουλευτής με τη Νέα Αριστερά

Την υποψηφιότητα της διακεκριμένης συγγραφέως Μάρως Δούκα για τις...

Με Βέφα Αλεξιάδου, Αγγελική Ηλιάδη και Εύη Βατίδου το ΛΑΟΣ στις Ευρωεκλογές 2024

Τους 42 υποψήφιους για τις Ευρωεκλογές του Ιουνίου ανακοίνωσε...