16.8 C
Chania
Thursday, March 28, 2024

«Έσβησε» το μωρό-θαύμα της Γάζας

Ημερομηνία:

Δεν άντεξε η μικρή Σάιμα αλ Σέιχ Κανάν και πέθανε σε νοσοκομείο της Γάζας.

“Έσβησε” λίγες μέρες μετά τη γέννηση του το μωρό-θαυμα που γεννήθηκε μετά το θάνατο της μητέρας του κατα τη διάρκεια των ισραηλινών βομβαρδισμών στη Γαζα.

Το μωρό που έγινε σύμβολο του αγώνα των Παλαιστινίων για ζωή και ειρήνη, το βρέφος που είδε το φως της ζωής μετά το θάνατο της μητέρας του, έχασε τη μεγάλη μάχη για τη ζωή, σκορπώντας θλίψη σε όσους συγκινήθηκαν με την ιστορία του.

Η μόλις μερικών ημερών Σάιμα αλ Σέιχ Κανάν δεν άντεξε και άφησε την τελευταία της πνοή στη θερμοκοιτίδα του νοσοκομείου της Γάζας όπου νοσηλευόταν από την ημέρα που γεννήθηκε.

Η μικρή, που πήρε το όνομα της μητέρας της, γεννήθηκε τα ξημερώματα του περασμένου Σαββάτου. Λίγο πριν κηρυχθεί η 12ωρη ανθρωπιστική εκεχειρία, οι ισραηλινοί είχαν βομβαρδίσει τη Λωρίδα της Γάζας.

Η 23χρονη μητέρα της, βρισκόταν στην 36 εβδομάδα της κύησης. Εκείνη πέθανε κατά τη μεταφορά της στο νοσοκομείο. Ήταν 3 τα ξημερώματα όταν οι γιατροί στο νοσοκομείο του προσφυγικού καταυλισμού Ντέιρ αλ Μπάλαχ είδαν την κοιλιά της να κινείται και κατάλαβαν πως είχαν χρόνο για ένα θαύμα.

Έφεραν στον κόσμο τη μικρή Σάιμα και της έδωσαν 50-50 πιθανότητες να τα καταφέρει. Αλλά η μικρή φαίνεται πως ήθελε να γνωρίσει τη μαμά της. Και έφυγε για να τη συναντήσει στον παράδεισο.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ