17.8 C
Chania
Thursday, April 18, 2024

Έστησε ο παπάς τον Βελόπουλο στα εγκαίνια των γραφείων του στο Ηράκλειο – “Έχουμε μπει σε προεκλογική περίοδο”, είπε ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης

Ημερομηνία:

Εδώ παπάς, εκεί παπάς… άφαντος ο παπάς! Η εικόνα του Χριστού, το θυμιατό και ο βασιλικός παρέμειναν άθιχτα στο τραπεζάκι, στα γραφεία της Ελληνικής Λύσης.

Ο αρχηγός του κόμματος Κυριάκος Βελόπουλος που βρέθηκε στο Ηράκλειο για τα εγκαίνια, περίμενε. Περίμενε. Κληρικός δεν εμφανιζόταν. Την αργοπορία του ιερέα την αντιμετώπισε αρχικά με χιούμορ: “Έχουμε κανένα με πλούσια γενειάδα εδώ;” ρώτησε την ομήγυρη.

Μπάστα όμως λίγο κύριε πρόεδρε: “ή παπάς παπάς ή ζευγάς ζευγάς” που λέει και η παροιμία!

Ο κ. Βελόπουλος ήταν ανένδοτος αρχικά: “Πρώτα θα έρθει ο παπάς, και μετά θα απευθύνω τον σύντομο χαιρετισμό μου”!

Η ώρα περνούσε και ρασοφόρος δεν εμφανιζόταν. “Είναι των Ψυχών αύριο κύριε πρόεδρε” υπενθύμισε στον κ. Βελόπουλο μία φίλη του κόμματος.

“Των Ψυχών είναι, αλλά είμαστε και 100 ψυχές εδώ πέρα, δεν μπορούμε να περιμένουμε άλλο”, της απάντησε.

Τα εγκαίνια, ο παπάς που τους έστησε και η γκρίνια του Βελόπουλου!

Καθώς ο χρόνος περνούσε και πίεζε, ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης αποφάσισε να πάρει το λόγο. “Δεν πειράζει που δεν ήρθε ο παπάς, εμείς ούτως ή άλλως έχουμε τον Θεό μέσα μας!” ήταν η πρώτη παρατήρησή του.

Και συνέχισε, προετοιμάζοντας το κοινό για τα όσα έρχονται– σοβαρότερα όλων ο άμεσος κίνδυνος πολεμικής σύρραξης με την Τουρκία, αλλά και η πληροφορία που έχει για την άφιξη 20.000 “λαθρομεταναστών”, τους οποίους “έμαθα ότι θα τους πάνε στις Γούρνες” (όλους ; ).

Ο κ. Βελόπουλος βλέποντας τις κάμερες να κλείνουν… λύθηκε και εξέφρασε το παράπονό και τις αιχμές του για την Εκκλησία:

“Αν ήταν κανένας Μητσοτάκης, ο παπάς θα είχε έρθει μισή ώρα νωρίτερα!” υποστήριξε. Κι επειδή όπως είπε, δεν του αρέσει ο τρόπος με τον οποίο λειτουργούν ορισμένοι ρασοφόροι, οι οποίοι “είτε είναι δημόσιοι υπάλληλοι, είτε με την εξουσία συγχρωτίζονται”, ο ίδιος δεν έχει σχέση μαζί τους: “Ούτε με τους μητροπολίτες έχω επαφές, μόνο στο Άγιο Όρος πηγαίνω” αποκάλυψε.

“Δεν πειράζει όμως, ας τους συγχωρήσει ο Θεός” ευχήθηκε. Ο κ. Βελόπουλος πάντως κατέστησε σαφές ότι “εμείς θυμόμαστε! Ο Θεός μπορεί να συγχωρεί, η Ελληνική Λύση δεν συγχωρεί προδότες και μειοδότες!”

Κυρ. Βελόπουλος: “Έχουμε μπει σε προεκλογική φάση”

Το τελευταίο άραγε αφορά τους πολιτικούς του αντιπάλους ή κι όσους “συγχρωτίζονται” μαζί τους, εν προκειμένω κάποιοι ρασοφόροι;

Πάντως παρά το απρόοπτο τα εγκαίνια τελέστηκαν και μάλιστα ο κ. Βελόπουλος προχώρησε και σε σύντομα ομιλία:

"google ad"

“Έχουμε μπει σε μια φάση προεκλογική. Η προηγούμενη μάχη που δώσαμε, για τους φίλους Κρητικούς ήταν η πρώτη αμφισβήτηση” είπε ο πρόεδρος του κόμματος “Ελληνική Λύση”.

“Η επόμενη αναμέτρηση είναι η μητέρα των μαχών. Είτε ο ΣΥΡΙΖΑ είτε η ΝΔ, μιλάμε για τη Σκύλα και τη Χάρυβδη. Είμαστε η μόνη λύση. Η επιλογή είναι μια για τους Κρητικούς, η Ελληνική Λύση.” τόνισε ο ίδιος και συνέχισε “Με τα εγκαίνια των γραφείων μας ανοίγουμε μια νέα αφετηρία. Πρώτα είμαστε Έλληνες και μετά Ελληνική Λύση. Έρχονται δυστυχώς δύσκολες μέρες. Θα είναι ευτυχώς όμως από τις λίγες φορές που θα ενωθούμε. Όσο πιστεύουμε στο Θεό, και στην Ορθοδοξία δεν πρέπει να φοβόμαστε. Εάν δεν αναλάβουν οι πραγματικοί Ελληνες, θα έχουμε νέο ακρωτηριασμό. Μεγαλώστε την Ελληνική Λύση για να αποτρέψουμε την προδοσία. Μεγαλώστε την Ελληνική Λύση για να παραδώσουμε μια Ελλάδα όπως την παραλάβαμε τουλάχιστον σε επίπεδο συνόρων. Είμαστε εδώ για να κάνουμε την Ελλάδα καλύτερη. Λέμε πρώτα η Ελλάδα και πρώτοι οι Ελληνες.”

Ο ίδιος κατηγόρησε την κυβέρνηση λέγοντας πως “έχει απογοητεύσει τους Κρητικούς, γιατι προσπαθεί να επιβάλλει διόδια για να πληρώνουν οι κάτοικοι του νησιού “τους μεγαλοεργολάβους”.

Την ίδια ώρα ο πρόεδρος της “Ελληνικής Λύσης” σε δήλωση του ανέφερε: “Τα πράγματα είναι πιο σοβαρά απ’ ο, τι φαίνονται. Δυστυχώς έχουμε ένα ανεπαρκές πολιτικό σύστημα. Ενώ η Ελλάδα κινδυνεύει από όλα αυτά που γίνονται από πλευράς Τουρκίας, να εμπλακεί σε μια περιδινηση, ακόμα και σε πόλεμο, αυτοί ασχολούνται με τις ανοησίες της Novartis και με τη νέα… Βαρουφακειαδα: αυτή την περίεργη και περιβόητη υποκλοπή, για την οποία θα έχουμε σίριαλ από εδώ και πέρα.

Όλα αυτά δείχνουν ότι δυστυχώς το πολιτικό προσωπικό της χώρας είναι ανεπαρκές για τις κρίσιμες στιγμές που περνά ο τόπος.

Ο ρόλος της Ελληνικής Λύσης, το είχα πει από την πρώτη στιγμή, είναι εποικοδομητικος: Δεν ήρθαμε για να κάνουμε φασαρία, ούτε για να δημιουργήσουμε εντυπώσεις στον ελληνικό λαό· ήρθαμε με συγκεκριμένες προτάσεις να υποβοηθησουμε την οποια κυβέρνηση, να κάνει ένα καλύτερο έργο, γιατί αυτό σημάνει πραγματική αντιπολίτευση. Επειδή όμως είναι ανίκανοι να κυβερνησουν, όπως αυτή του Περιφερειάρχη του ανατολικού Αιγαίου που μιλά για ακατοίκητα νησιά, για να πάνε εκεί οι λαθρομετανάστες – έτσι όπως ήρθαν γρήγορα, έτσι θα φύγουν γρήγορα.

Θα έχουμε εκλογές πάρα πολύ γρήγορα, γιατί το σκέφτονται κιόλας. Εμείς λοιπόν τους προκαλούμε. Ας κάνουν για να δούμε πόσα απίδια χωράει ο σάκος, που λένε και στο χωριό μου”.

Ο Κυριάκος Βελόπουλος αναμένεται να βρεθεί και στα Χανιά όπου θα πραγματοποιήσει ομιλία το Σάββατο.

cretalive.gr

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Εκδήλωση για τα 200 χρόνια από τη Σφαγή στο Λαφονήσι

Φέτος συμπληρώνονται διακόσια χρόνια από τη Σφαγή στο Λαφονήσι Κισσάμου, που έγινε από...

Κρήτη: Πειθαρχική δίωξη κατά αντιδημάρχου για παράνομες μεταδημοτεύσεις!

Βόμβα στην Αυτοδιοίκηση της Κρήτης ! Την Πειθαρχική δίωξη...