27.8 C
Chania
Tuesday, April 23, 2024

Έτοιµη η άδεια κατεδάφισης για τα αυθαίρετα της Γαλλικής Σχολής

Ημερομηνία:

Συνεχίζονται οι καταλήψεις που γίνονται με αφορμή την απόφαση της Συγκλήτου για μεταφορά του Τμήματος Αρχιτεκτόνων στην Πολυτεχνειούπολη, από τη Γαλλική Σχολή στην οποία στεγάζονταν μέχρι σήμερα, και στην οποία υπήρχαν αυθαίρετα κτίσματα για τα οποία το Πολυτεχνείο έχει επιβαρυνθεί με πρόστιμα που ξεπερνούν τα 300000 ευρώ.

Όμως, σύμφωνα με ρεπορτάζ του flashnews.gr  αυτό πρόκειται να αλλάξει αφού ο πρύτανης δηλώνει ότι “ο νόμος θα εφαρμοστεί” και η τάξη θα επιστρέψει στο Πολυτεχνείο Κρήτης.

Άδεια κατεδάφισης για τα αυθαίρετα της Γαλλικής

Πιο αναλυτικά, σύμφωνα με όσα ανέφερε ο Πρύτανης κ. Διγαλάκης: «Τα αυθαίρετα αυτά εμείς είμαστε υποχρεωμένοι να τα κατεδαφίσουμε, έχουμε βγάλει και άδεια κατεδάφισης» ενώ σημείωσε ότι ο νόμος θα εφαρμοστεί και η κατεδάφιση θα ξεκινήσει μόλις ολοκληρωθεί η μεταφορά του εξοπλισμού της Σχολής στα νέα κτίρια.

Οι καταλήψεις έχουν σταματήσει προς το παρόν αυτή τη διαδικασία, αν και, όπως σημειώνει ο Πρύτανης του Πολυτεχνείου, ακόμα και η Γενική Συνέλευση της Σχολής Αρχιτεκτόνων την προηγούμενη Παρασκευή πήρε απόφαση ότι δέχεται την απόφαση της Συγκλήτου για μεταφορά της Σχολής στην Πολυτεχνειούπολη.

Όπως διαβεβαίωσε ο κ. Διγαλάκης, στο Τμήμα Αρχιτεκτόνων , έχουν διατεθεί κτίρια πολύ μεγαλύτερα από αυτά που είχαν στην Γαλλική και μπορούν να καλύψουν τις ανάγκες των φοιτητών.

Η μεταφορά των κτιρίων η αιτία ή η αφορμή των καταλήψεων;

Ο Πρύτανης του Πολυτεχνείου, συνέχισε την επίθεσή του εις βάρος των φοιτητών που δεν αποδέχονται τη μεταφορά από τη Γαλλική Σχολή αφήνοντας να εννοηθεί ότι το Ίδρυμα βρίσκεται στην ουσία σε ομηρία από μια μειοψηφία. Πάντα σύμφωνα με τον πρύτανη «Είμαστε από τα λίγα Ιδρύματα στα οποία και οι εγγραφές έγιναν κανονικά και τα μαθήματα γίνονται κανονικά. Πιθανόν αυτό μην αρέσει σε ορισμένους».

«Εξαντλήσαμε κάθε περιθώριο διαλόγου, καλέσαμε δύο φορές τους φοιτητές να λήξουν την κατάληψη για να μπορέσει να λειτουργήσει το Ίδρυμα και για να μην χάσουν οι υπόλοιποι φοιτητές της Αρχιτεκτονικής την εξεταστική τους. Το αποτέλεσμα ήταν ότι αυτοί εμμένουν, τα μαθήματα στο Πολυτεχνείο ξεκίνησαν όμως χάθηκε η εξεταστική για το Τμήμα με αποτέλεσμα να επιβαρύνονται και οι οικογένειες όλων των φοιτητών που σπουδάζουν στην Αρχιτεκτονική»

Πηγή: flashnews.gr

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

ΔΕΥΑΧ: Διακοπή νερού στο κέντρο της πόλης των Χανίων

Η Δημοτική Επιχείρηση Ύδρευσης Αποχέτευσης Χανίων ενημερώνει ότι την...

Κρήτη: Μοναξιά, άγχος και θλίψη βιώνουν οι Κρητικοί – Μεγαλύτερο πρόβλημα στην ενδοχώρα

Οι αγχώδεις διαταραχές έχουν γίνει κομμάτι της καθημερινότητας πάρα...

Ανατροπές στο Airbnb φέρνει το τέλος επιτηδεύματος

Σε αλλαγή του μοντέλου λειτουργίας των εταιρειών διαχείρισης ακινήτων βραχυχρόνιας...