27.8 C
Chania
Tuesday, April 23, 2024

Έτοιμοι να διεκδικήσουν την ακύρωση της μεταβίβασης των κτιρίων στο Λόφο Καστέλι μέσω του Συμβουλίου της Επικρατείας

Ημερομηνία:

Απ’ ότι φαίνεται, η Πρωτοβουλία ενάντια στην ξενοδοχοποίηση του λόφου Καστέλι δε μένει μόνο στις συναντήσεις με τους φορείς και σε εκδηλώσεις και συνελεύσεις ενημέρωσης των πολιτών αλλά ετοιμάζεται και για δικαστικό αγώνα.

Όπως είπε ο Αντώνης Σκαμνάκης, ομάδα νομικών του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης αλλά και από το Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών πρόκειται να αναλάβει τη διερεύνηση προσφυγής στο Συμβούλιο της Επικρατεία κατά του άρθρου 58 του Νόμου 4009 και κατά της παράνομης μεταβίβασης δημόσιας περιουσίας σε Νομικό Πρόσωπο Ιδιωτικού Δικαίου.

Όπως αναφέρεται στο συγκεκριμένο άρθρο:

“Ως περιουσία που υπόκειται στην αξιοποίηση και διαχείριση του νομικού προσώπου ιδιωτικού δικαίου νοούνται τα παντός είδους ακίνητα και κινητά περιουσιακά στοιχεία του ιδρύματος, τα οποία παραχωρούνται σε αυτό κατά χρήση, με απόφαση του πρύτανη, που εγκρίνεται από το Συμβούλιο του ιδρύματος.

Δεν νοούνται ως περιουσία που υπόκειται στην αξιοποίηση και διαχείριση του νομικού προσώπου ιδιωτικού δικαίου τα ακίνητα και κινητά περιουσιακά στοιχεία που χρησιμοποιούνται για τις εκπαιδευτικές, ερευνητικές και διοικητικές δραστηριότητες του ιδρύματος και αποκτήθηκαν με πόρους προερχόμενους είτε από τον τακτικό προϋπολογισμό είτε από το πρόγραμμα δημοσίων επενδύσεων“.

Σε αυτόν τον αγώνα η Πρωτοβουλία θέλει συμπαραστάτες και τις αρχές του τόπου και γι’ αυτό πραγματοποιήθηκαν οι συναντήσεις με τον Αντιπεριφερειάρχη Χανίων κ. Νίκο Καλογερή και τον Δήμαρχο Χανίων κ. Παναγιώτη Σημανδηράκη πριν και την πρώτη ανοιχτή συνέλευση της Πρωτοβουλίας.

Υπενθυμίζουμε ότι μετά το πέρας της συνάντησης, ο Δήμαρχος Χανίων, Παναγιώτης Σημανδηράκης δήλωσε:

“Με σεβασμό στο αυτοδιοίκητο του Πολυτεχνείου και πάντα στο πλαίσιο που ορίζει η νομοθεσία, είναι σημαντικό όχι μόνο να ικανοποιήσουμε το αίσθημα των πολιτών, που κατά μεγάλη πλειοψηφία επιθυμεί την διατήρηση του δημόσιου χαρακτήρα των κτηρίων αλλά και να μπορέσουμε να αναπτύξουμε στην περιοχή αυτή υποδομές που τις έχει ανάγκη ο τόπος.”

” alt=”” aria-hidden=”true” />Με τη σειρά του ο Αντιπεριφερειάρχης Χανίων, Νίκος Καλογερής ανέφερε πως:

“Ο Δήμος Χανίων, έχει τον πρώτο λόγο για την χρήση του συγκεκριμένου χώρου, και έχει κάνει μια ολοκληρωμένη πρόταση αξιοποίησης η οποία προχωρά μέχρι το στάδιο υλοποίησης μαζί με τα χρηματοδοτικά εργαλεία που χρειάζονται. Η Περιφέρεια Κρήτης θα στηρίξει την πρόταση που θα αναδειχθεί μέσα από την διαδικασία διαβούλευσης, μαζί με το Πολυτεχνείο Κρήτης που δεν μπορεί να λείπει από αυτήν την απόφαση.”

Το σίγουρο είναι ότι το ζήτημα με τα κτίρια στο Λόφο Καστέλι θα συνεχίσει να μας απασχολεί για πολύ καιρό ακόμα…

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

INKA: Το Πάσχα του 2024 θα είναι ακριβότερο κατά 6% σε σχέση με πέρυσι

Το Πάσχα του 2024 θα κοστίσει 355,88. Δηλαδή το Πάσχα του...

Παραίτηση βόμβα Αϊνδιλή από την επιτροπή λαμπαδηδρομίας μετά το «σόου» με Σχοινά, Μιχαηλίδου, Μονογυιού και την οργή των αθλητών

Η είδηση του αποκλεισμού ολυμπιονικών και παγκόσμιων πρωταθλητών από την λαμπαδηδρομία,...

Ηράκλειο: Ξεκίνησε η μεγάλη αντισεισμική άσκηση – Ήχησε το 112 | Φωτός

Με καθυστέρηση περίπου μιάμισης ώρας ξεκίνησε σε Ηράκλειο και Λασίθι η δεύτερη μέρα...