19.8 C
Chania
Thursday, April 25, 2024

Έτοιμοι οι συνταξιούχοι της Κρήτης για το πανελλαδικό συλλαλητήριο της Αθήνας

Ημερομηνία:

Αποφασισμένοι να συμμετάσχουν μαζικά στο πανελλαδικό συλλαλητήριο των συνταξιούχων που θα διεξαχθεί στην Αθήνα στις 19 Απριλίου δηλώνουν οι συνταξιούχοι της Κρήτης, τα προεδρεία των οποίων συναντήθηκαν χθες το πρωί στα Χανιά.Οι συνταξιούχοι διεκδικούν την κατάργηση των μέτρων των Μνημονίων και την αποκατάσταση των συντάξεων τους.

Η πανελλαδική συγκέντρωση διαμαρτυρίας, θα πραγματοποιηθεί στις 19 Απρίλη, στην πλατεία Κλαυθμώνος, στις 11.30 π.μ. και θα ακολουθήσει πορεία στο Μέγαρο Μαξίμου, ενώ την κινητοποίηση οργανώνουν οι Συνεργαζόμενες Συνταξιουχικές Οργανώσεις ΙΚΑ, ΕΛΤΑ, ΔΗΜΟΣΙΟΥ, ΟΣΕ, ΟΑΕΕ, ΟΤΑ, ΝΑΤ, ΤΑΕ και ΟΑΕΕ.

Σε σχετική ανακοίνωση σημειώνεται ότι:

“Οι συνταξιούχοι παλεύουν και απαιτούν:

-Αποκατάσταση στις Κύριες και Επικουρικές συντάξεις, στα δώρα, επιδόματα,

-Καμία περικοπή στις Κοινωνικές δαπάνες, στα Φάρμακα, στην Υγεία και την Ιατροφαρμακευτική Περίθαλψη.

-Κατάργηση των χαρατσιών της φοροληστείας, των φόρων στο πετρέλαιο.

-Κατάργηση όλων των αντεργατικών, αντιασφαλιστικών, αντιλαϊκών νόμων. Ολων των μνημονίων, εφαρμοστικών νόμων και δανειακών συμβάσεων, που τους έχουν καταδικάσει στη φτώχεια, στη δυστυχία, στην εξαθλίωση.

«Οι συνταξιούχοι -υπογραμμίζεται στο κάλεσμα- μαζί και οι εργαζόμενοι έχουν πληρώσει με το μόχθο τους και το αίμα της ζωής τους τα πάντα. Δεν χρωστάμε σε κανέναν, αντίθετα μας χρωστάνε. Όλος ο πλούτος που έχουν οι τραπεζίτες, οι εφοπλιστές, οι μεγαλοβιομήχανοι είναι δικός μας.

Έχουμε δικαίωμα μιας αξιοπρεπούς συνταξιουχικής ζωής, να ζήσουμε καλύτερα και εμείς και τα παιδιά μας. Έχουμε δικαίωμα να έχουμε τις συντάξεις μας, τα φάρμακα και όλες τις ασφαλιστικές παροχές που έχουμε πληρώσει και μας έχουν αφαιρέσει.

Πάρτε μαζικά – αγωνιστικά μέρος στην πανελλαδική συγκέντρωση στην Αθήνα.

Κλιμακώνουμε τους αγώνες με ενιαία ταξική πάλη εργαζομένων, συνταξιούχων, ανέργων, αυτοαπασχολουμένων με λαϊκή συμμαχία για την ανατροπή αυτών των πολιτικών».

Βαρδής Καλογεράκης

"google ad"

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

ΜέΡΑ25: Παρουσίασε το ευρωψηφοδέλτιο – Ξεχωρίζουν Βενετσάνου, Γρηγοριάδης, Ρεβενιώτη, Χρανιώτης

Το ευρωψηφοδέλτιο της ενωτικής πρωτοβουλίας ΜέΡΑ25 | Ανατρεπτική Οικολογική Αριστερά για...

Αυτοί είναι οι 42 υποψήφιοι ευρωβουλευτές της Νέας Αριστεράς – Μάρω Δούκα, Σακελλαρίδης και Φίλης στη λίστα, όλα τα ονόματα

Τους 42 υποψήφιους και υποψήφιες ευρωβουλευτές/τριες της Νέας Αριστεράς ανακοίνωσε ο...

Θανατηφόρο τροχαίο στην Βουλή: Οι αστυνομικοί πάνε να ρίξουν ευθύνες στον νεκρό Ιάσονα

Σε μια προσπάθεια να αποδοθούν μερικές έστω ευθύνες στον 22χρονο...

38 χρόνια μετά το πυρηνικό ατύχημα του Τσέρνομπιλ

Του Φώτη Ποντικάκη* 38 χρόνια μετά το πυρηνικό ατύχημα στο...