28.8 C
Chania
Tuesday, April 23, 2024

Έφηβος Παλαιστίνιος δολοφονήθηκε με σφαίρα στο κεφάλι από ισραηλινούς στρατιώτες

Ημερομηνία:

Ένας 15χρονος Παλαιστίνιος υπέκυψε στα τραύματα που υπέστη κατά τη διάρκεια επεισοδίων με ισραηλινούς στρατιώτες ανατολικά της πόλης της Γάζας, ανέφερε το υπουργείο Υγείας της Λωρίδας της Γάζας, όπου κυβερνά το ισλαμιστικό κίνημα Χαμάς.

Ο Σάιφ Αμπού Ζαΐντ πέθανε σε νοσοκομείο όπου διακομίστηκε, λίγες ώρες μετά τον τραυματισμό του στο κεφάλι από πυρά ισραηλινών στρατιωτών κοντά στα σύνορα με το Ισραήλ, διευκρίνισε το υπουργείο σε δελτίο Τύπου που έδωσε στη δημοσιότητα τα ξημερώματα.

Ο Αμπού Ζαΐντ ήταν ένας από τους πέντε Παλαιστίνιους οι οποίοι τραυματίστηκαν από σφαίρες το βράδυ της Τετάρτης, όταν πυροβόλησαν εναντίον του ισραηλινοί στρατιώτες στα σύνορα ανάμεσα στο ανατολικό τμήμα της πόλης της Γάζας και το Ισραήλ.

Τουλάχιστον 252 Παλαιστίνιοι έχουν δολοφονηθεί και άλλοι τουλάχιστον 26.000 έχουν τραυματιστεί από ισραηλινά πυρά από την 30η Μαρτίου 2018, όταν ξεκίνησαν οι διαδηλώσεις στη Λωρίδα της Γάζας.

Πρόσφατα, επιτροπή έρευνας του Συμβουλίου του ΟΗΕ για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα σε έκθεση της  έκανε λόγο περί «εγκλημάτων πολέμου» και «εγκλημάτων κατά της ανθρωπότητας» στην δολοφονική δράση των ισραηλινών αρχών στις διαδηλώσεις, στο πλαίσιο μιας κινητοποίησης που βαπτίστηκε «Μεγάλη Πορεία της Επιστροφής».

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

10 χρόνια κάθειρξη στον 43χρονο Ηρακλειώτη που σκότωσε την 31χρονη φίλη του

Σε θανατηφόρα σωματική βλάβη μετέτρεψε το Μικτό Ορκωτό Εφετείο Ανατολικής Κρήτης  την...