21.8 C
Chania
Friday, March 29, 2024

Έφτασε η ώρα για την ψηφιακή μετάδοση στην Κρήτη

Ημερομηνία:

Έφτασε η ώρα για την “είσοδο” της Κρήτης στην ψηφιακή μετάδοση επίγειου τηλεοπτικού σήματος, καθώς σήμερα Τετάρτη 26/6 στις 2 πμ, αναμένονταν να διακοπεί η αναλογική μετάδοση απο τα κέντρα Μαλάξας και Ρογδιάς και να ξεκινήσει η ψηφιακή μετάδοση.Η αλλαγή αυτή που αφορά – σε αυτό το στάδιο – περίπου 350.000 πολίτες του νησιού, έχει ήδη ξεκινήσει με τους Κρητικούς τηλεοπτικούς σταθμούς, οι οποίοι εκπέμπουν ψηφιακά, κάτι το οποίο μπορούν να δούν όλοι όσοι έχουν τηλεοράσεις με MPEG 4 ή έχουν εγκαταστήσει τον σχετικό αποκωδικοποιητή.

Συγκεκριμένα, οι τηλεοπτικοί σταθμοί που εκπέμπουν ήδη ψηφιακά απο την Ρογδιά και την Μαλάξα είναι οι :

Νέα Τηλεόραση – Κύδων – Tv Creta – Κρήτη Tv – My Television – 4U

Οπότε απο τις 2 τα ξημερώματα της Τετάρτης θα εκπέμψουν ψηφιακό σήμα και οι υπόλοιποι σταθμοί και οι ιδιωτικοί τηλεοπτικοί σταθμοί πανελλήνιας εμβέλειας.

Aγνωστο προς το παρόν είναι το τι θα γίνει με την ΕΡΤ ή έστω με την Δημόσια Τηλεόραση και το “μπουκέτο” των σταθμών που περιελάμβανε που συνολικά ήταν :  ΕΤ-1, ΝΕΤ, ΕΤ-3, ΕΡΤ HD, Βουλή, BBC World News, Deutsche Welle, ΡΙΚSat  και πέντε ραδιοφωνικά προγράμματα της ΕΡΑ (Πρώτο Πρόγραμμα, Δεύτερο Πρόγραμμα, Τρίτο, ΕΡΑ Σπορ και Κόσμος).

Υπενθυμίζεται πως το προνόμιο της ψηφιακής εικόνας δε θα μπορέσουν σε πρώτη φάση να το απολαύσουν όλοι στην Κρήτη. Περίπου 350.000 κάτοικοι του νησιού θα αποκτήσουν πρόσβαση στην επίγεια ψηφιακή τηλεόραση. Συγκεκριμένα, θα καλυφθούν οι πόλεις του Ηρακλείου, του Ρεθύμνου, των Χανίων, καθώς και τμήμα των νομών αυτών.

Οι τηλεθεατές θα πρέπει να διασφαλίσουν ότι η κεραία της εγκατάστασής τους είναι στραμμένη προς τα κέντρα εκπομπής Ρογδιά και Μαλάξα.

Είναι απαραίτητο να διαθέτουν δέκτη, τηλεόραση ή αποκωδικοποιητή τεχνολογίας MPEG4, τον οποίο και να συντονίσουν στις παρακάτω συχνότητες με έναρξη ψηφιακής εκπομπής.

Αν και τόσο οι τηλεοράσεις με MPEG4 όσο και οι αποκωδικοποιητές, διαθέτουν σύστημα αυτόματης αναζήτησης ψηφιακών εκπομπών, καλό είναι να γνωρίζετε πως οι συχνότητες όπου θα εκπέμπεται ψηφιακά το τηλεοπτικό πρόγραμμα των σταθμών είναι:

Για το κέντρο εκπομπής Μαλάξα:

– Για τους δημόσιους σταθμούς εθνικής εμβέλειας: 21 (474 MHz), 24 (498 MHz), 39 (618 MHz).

– Για τους ιδιωτικούς σταθμούς εθνικής εμβέλειας: 49 (698 MHz), 56 (794 MHz).

– Για τους σταθμούς περιφερειακής εμβέλειας της Κρήτης: 38 (610 MHz), 57 (762 MHz).

Ναπολέων Σαραντίδης
sarantidis@flashnews.gr

"google ad"

Η ΚΡΗΤΗ TV 1 που κλείνει φέτος 23 χρόνια λειτουργίας, είναι έτοιμη για ψηφιακή μετάδοση, θα συνεχίσει όμως να μεταδίδει και αναλογικά για ένα μικρό χρονικό διάστημα. Σύμφωνα με πληροφορίες μας, το ίδιο θα συμβεί και με τους άλλους τηλεοπτικούς σταθμούς ΝΕΑ TV, ΚΥΔΩΝ, CRETA CHANEL, λόγω ελλιπούς κάλυψης της Κρήτης με ψηφιακό σήμα και μέχρις ότου αποκατασταθεί η ψυηφιακή μετάδοση σε όλο το εύρος του νησιού.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Αλιεύτηκε τόνος βάρους 485 κιλών – 25 ευρώ το κιλό στην αγορά

Μια απίστευτη ψαριά έκανε ένας ψαράς στον Αστακό, καθώς στα δίχτυα...

Βιβλιοπαρουσίαση στα Χανιά: Κωνσταντίνα Μπαλωμενάκη – Στον καιρό του Λυμεώνα

Οι Εκδόσεις Ραδάμανθυς παρουσιάζουν τη νουβέλα επιστημονικής φαντασίας της...

Χαρούπι: Ο διατροφικός θησαυρός της κρητικής γης στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο

Η αγροδιατροφική παράδοση του χαρουπιού της Κρήτης βρίσκεται στον...

Αλλαγή ώρας 2024: Πότε οι δείκτες του ρολογιού θα πάνε μια ώρα μπροστά

Με το δεύτερο 10ημερο του Μαρτίου να ολοκληρώνεται, οδεύουμε...