21.8 C
Chania
Friday, March 29, 2024

Έφτασε η ώρα της δικαιοσύνης…Στις 8 Απριλίου η δίκη Σειραγάκη

Ημερομηνία:

 Απόφαση-σταθμός του δικηγορικού συλλόγου

Η ώρα της δικαιοσύνης έφτασε για τον πρώην προπονητή του ΑΓΟΡ, Νίκο Σειραγάκη που με τις αρρωστημένες πράξεις του σόκαρε το πανελλήνιο.Ο 49χρονος σήμερα παιδεραστής θα καθίσει στο εδώλιο του μικτού ορκωτού δικαστηρίου Πειραιά, το πρωί της 8ης Απριλίου, οπότε και θα ξεκινήσει η εκδίκαση της πολύκροτης αυτής υπόθεσης, που ήρθε στο φως την 1η Δεκεμβρίου 2011, όταν ο Σειραγάκης συνελήφθη να ενεργεί ασελγείς πράξεις με δύο ανήλικα αγόρια μέσα στο ίδιο του το σπίτι. Θυμίζουμε ότι ο παιδεραστής του Ρεθύμνου κατηγορείται για ασέλγεια ή απόπειρα ασέλγειας σε βάρος 53 ανηλίκων, καθώς επίσης και για κατοχή υλικού παιδικής πορνογραφίας.

Αν και μέχρι στιγμής παραμένει άγνωστο πόσες οικογένειες ανηλίκων θα δηλώσουν τελικά παράσταση πολιτικής αγωγής, ο δικηγορικός κόσμος του νομού, -έχοντας τη στοιχειώδη, όπως ειπώθηκε, υποχρέωση απέναντι στην τοπική κοινωνία, αποφάσισε να ορίσει ένα έμπειρο και εξειδικευμένο μέλος του προκειμένου να παραστεί στη δίκη ως πολιτικώς ενάγων.

Στο δικαστήριο -που όπως όλα δείχνουν θα διεξαχθεί κεκλεισμένων των θυρών για λόγους προστασίας των ανηλίκων- δεν είναι απαραίτητο να παρευρεθούν παιδιά και γονείς, καθώς μπορούν απλά να δηλώσουν παράσταση πολιτικής αγωγής δια του δικηγόρου που θα ορίσει ο δικηγορικός σύλλογος. Μάλιστα όσοι γονείς επιθυμούν να κάνουν χρήση της απόφασης του δικηγορικού συλλόγου, θα πρέπει να επικοινωνήσουν μέχρι και τις 2 το μεσημέρι της ερχόμενης Πέμπτης με τον πρόεδρο τουσυλλόγου, Βαγγέλη Μουνδριανάκη.

Επίσης, άγνωστο παραμένει μέχρι στιγμής εάν ο κατηγορούμενος εκπροσωπηθεί από δικηγόρο, αφού ήδη το προηγούμενο διάστημα προέκυψε ότι δεν θα είναι συνήγορός του ο μέχρι πρότινος διορισμένος από το κράτος ρεθυμνιώτης νομικός, Θωμάς Λεχωβίτης. Σε περιπτώσεις κακουργημάτων πάντως -εάν ο κατηγορούμενος δεν παραστεί με δικηγόρο- τότε το δικαστήριο υποχρεούται να του διορίσει συνήγορο.

neatv.gr- Στέλλα Μαθιουδάκη

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Θλίψη στον Δικηγορικό Σύλλογο Χανίων για τον θάνατο του Ιωάννη Αρετάκη

Ο Δικηγορικός Σύλλογος Χανίων με ιδιαίτερη θλίψη αποχαιρετά τον...

Προοπτικές ανάπτυξης ποδηλατικού τουρισμού στην Κίσσαμο

Ο ποδηλατικός τουρισμός μπορεί να συμβάλλει στην προσέλκυση υψηλού...

Επίκαιρα θέματα – Έσχατες λύσεις

Του Δημήτρη Κ. Τυραϊδή * Στην ηλικία που είμαι σήμερα...