20.8 C
Chania
Friday, April 19, 2024

Έφτιαξαν τραγούδι – διαμαρτυρία κατά της ξενοδοχοποίησης των κτιρίων στο Λόφο Καστέλι

Ημερομηνία:

Βίντεο κυκλοφορεί στα social media ενώ έχει αναρτηθεί στο youtube με τραγούδι κατά της ξενοδοχοποίησης των κτιρίων στο Λόφο Καστέλι στα Χανιά.

Το βιντεο που έχει αναρτηθεί στη σελίδα της κατάληψης Rosa Nera και διακινείται ευρέως στα social media δημιουργήθηκε με αφορμή την πραγματοποίηση ανοιχτής συνέλευσης  αλληλεγγύης στην Rosa Nera, στο Πάρκο Ειρήνης και Φιλίας, Δευτέρα 5/4, στις 17:00 στα πλαίσια του αγώνα επαναδιεκδίκησης του Λόφου Καστέλι.

Στο κείμενο που συνοδεύει το βίντεο αναφέρονται τα εξής:

Διασκευή του κομματιού “Οι αδερφές Τατά” του Μάνου Χατζιδάκι.

Ένα τραγούδι – διαμαρτυρία κατά της ξενοδοχοποίησης του Λόφου Καστέλι, Χανιά.

Οι αδερφές Σκουλά, έχουν σημαντικό μέρος της ευθύνης για την ξενοδοχοποίηση του λόφου Καστέλι, καθώς και για την εκκένωση της κατάληψης Rosa Nera, ως πρόσωπα κλειδιά σε αδιαφανείς επιχειρηματικές διαδικασίες της εν λόγω «αξιοποίησης», προς όφελος Ελλήνων και ξένων χαρτογιακάδων.

Στεκόμαστε απέναντι σε κάθε επιχειρηματικό σχέδιο εκμετάλλευσης (με ή χωρίς πισίνα!) του ελεύθερου χώρου και των κτιρίων στο Λόφο Καστέλι που πέρα από τα κέρδη της εν λόγω εταιρείας αφορά τη στοχοποίηση και την καταστολή της ίδιας της κοινότητας των εργατικών και κοινωνικών κινημάτων των Χανίων. Όσων προσπαθούν να οργανώσουν τις αντιστάσεις τους δημιουργώντας κοινούς τόπους αγώνα για υγεία, παιδεία, ζωή και ελευθερία.

Δείτε το βίντεο:

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ