15.8 C
Chania
Friday, April 19, 2024

Έφυγε από τη ζωή ο Tony Maiden, ένας από τους τελευταίους βετεράνους της Μάχης της Κρήτης | Βίντεο

Ημερομηνία:

Άλλος ένας Νεοζηλανδός Βετεράνος της Μάχης της Κρήτης, ο Anthony (Tony) Madden, έφυγε από τη ζωή κατά τις πρωινές ώρες της περασμένης Τρίτης, σε ηλικία 100 ετών, ο τέταρτος ήρωας πολέμου στη σειρά που μας αφήνει σε διάστημα ενός έτους περίπου, μετά από τον Αντισυνταγματάρχη Hammond Donald, τον Αρχιστράτηγο Walter Babington “Sandy” Thomas, και τον Roye Hammond.

Ο Αντιπεριφερειάρχης Χανίων, κ. Απόστολος Βουλγαράκης, έστειλε συλλυπητήρια επιστολή στην οικογένεια του εκλιπόντος, στην οποία αναφέρει την ιδιαίτερη συμμετοχή του σε μάχες της Μάχης της Κρήτης, μεταξύ των οποίων και του Μάλεμε, στις 20 Μαΐου 1941, όπου και τραυματίστηκε.

Η αμοιβαία αγάπη και ο σεβασμός των Κρητικών για τους Νεοζηλανδούς συμπολεμιστές θα είναι παντοτινή, αναφέρει ο κ. Βουλγαράκης στην επιστολή του. Υπογραμμίζοντας ότι η γενναιότητα και ο ηρωισμός του Νεοζηλανδού βετεράνου Tony Madden δεν θα ξεχαστούν ποτέ από τον Κρητικό λαό, ο Αντιπεριφερειάρχης κλείνει την επιστολή του εκφράζοντας την ευγνωμοσύνη και τα θερμά συλλυπητήρια του.

"Έφυγε" ο Tony Madden, βετεράνος της Μάχης της Κρήτης

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Εκδήλωση για τα 200 χρόνια από τη Σφαγή στο Λαφονήσι

Φέτος συμπληρώνονται διακόσια χρόνια από τη Σφαγή στο Λαφονήσι Κισσάμου, που έγινε από...

Κρήτη: Πειθαρχική δίωξη κατά αντιδημάρχου για παράνομες μεταδημοτεύσεις!

Βόμβα στην Αυτοδιοίκηση της Κρήτης ! Την Πειθαρχική δίωξη...