16.8 C
Chania
Thursday, April 25, 2024

“Έχασαν τα χαρτιά με αποτέλεσμα να περιμένουμε ξανά για μήνες” – Καταγγελία αναγνώστριας για το “ανάπηρο” κράτος

Ημερομηνία:

Μετά τη δημοσίευση από το Flashnews.gr του “σταυρού που κουβαλάνε” οι δικαιούχοι επιδόματος στην Κρήτη, η οποία είναι από τις πρώτες περιοχές στην καθυστέρηση που παρουσιάζουν οι επιτροπές με το μέσο όρο να ξεπερνά τον ένα χρόνο, αναγνώστρια με καταγγελία της παρουσίασε και άλλες διαστάσεις του θέματος.
Όπως η ίδια αναφέρει, τελευταία στιγμή και τυχαία ενημερώθηκε ότι μπορούν να περάσουν επιτροπή,
Όταν όμως πήγε, της είπαν ότι είχαν χάσει τα χαρτιά της και έπρεπε να τα συγκεντρώσει ξανά, με αποτέλεσμα να αρχίσει ξανά το τρέξιμο στις υπηρεσίες και φυσικά να μην προλάβει την ημερομηνία που θα εξέταζε η επιτροπή.

Άλλοι έχασαν τα χαρτιά, ο ασθενής περιμένει ακόμα για μήνες
Παραθέτουμε αυτούσιο το μήνυμα, διατηρώντας την ανωνυμία της αναγνώστριας, η οποία παρουσιάζει σε όλο του το “μεγαλείο” το μαρτύριο που περνούν αυτοί οι άνθρωποι.
“Διάβασα το άρθρο σας και πράγματι έτσι είναι, αλλά ακόμα χειρότερα. Εμείς περιμένουμε 15 μήνες και εκτός αυτού χωρίς να μας ειδοποιήσουνε ότι περνάμε επιτροπή. Μας το είπε ένας τυχαία. Πήγαμε και μας ξαναστέλνουν από την αρχή για νέα χαρτιά γιατί χάσανε τα παλιά. 15 μήνες πηγαίνανε από γραφείο σε γραφείο και θέλουν μόνο από δημόσιο νοσοκομείο εξετάσεις. Ωστόσο το νοσοκομείο σου κλείνει ραντεβού μετά από τρεις μήνες και μας είπαν να ξανακαταθέσουμε εκ νέου τα χαρτιά μας και να ξαναπεριμένουμε 15; 20; Μήνες. Που πάλι θα μας πούνε, χάσαμε τα χαρτιά. Και ερωτώ: Γιατί δεν ειδοποιούν έναν δύο μήνες νωρίτερα να μας πούνε μαζέψτε νέα χαρτιά στις τάδε του μήνα περνάτε επιτροπή; Αλλά νοιάζεται κανείς; Όχι και το άρθρο σας σήμερα δημοσιεύτηκε. Αύριο; Μεθαύριο; Σιωπή».

Και ταλαιπωρημένοι και ανασφάλιστοι
Μια ακόμα διάσταση της καθυστέρησης, είναι το γεγονός ότι αφήνει τους ανθρώπους και ανασφάλιστους.
Σύμφωνα με την καταγγελία της αναγνώστριας την οποία παραθέτουμε αυτούσια:
«Υπάρχει θέμα και με την ασφάλεια. Μόλις καταθέσουμε τα χαρτιά για επανεξέταση το ταμείο μας δίνει έξι μήνες ακόμα να είμαστε ασφαλισμένοι. Μόλις περάσει το εξάμηνο παύουμε να είμαστε ασφαλισμένοι και τα μέλη της οικογένειάς μας. Οπότε καταλαβαίνετε ότι είναι ένα καυτό πρόβλημα, ιδιαίτερα όταν χρήζει ανάγκη φαρμάκων. Ας μην αναφερθώ για γιατρό. Αυτό αφήστε το»
Γιατί αυτή η καθυστέρηση; Γιατί αυτή η ταλαιπωρία; Είναι τόσο δύσκολο να ελαφρύνουν του ανθρώπους που ταλαιπωρούνται, από αυτό το βάρος που κουβαλούν, έστω με λίγο καλύτερη οργάνωση;
Απαντήσεις θα δοθούν; Ή μήπως το κράτος εκτός από δυσκίνητο είναι και κωφό;

Τώνια Λιοδάκη / Flashnews.gr

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Β. Κασσελάκης: “Ο ξάδερφος μου Στέφανος Κασσελάκης επαναπροσδιορίζει την Αριστερά”

«Πλεονέκτημα και μειονέκτημα το επώνυμό μου», τονίζει ο υποψήφιος...

Κλείνει μεγάλο τμήμα της Ηρώων Πολυτεχνείου λόγω έργων της ΔΕΥΑΧ

Η Δημοτική Επιχείρηση Ύδρευσης Αποχέτευσης Χανίων σας ενημερώνει ότι...

Δράσεις ανάδειξης του εξαιρετικού παρθένου ελαιόλαδου «Kriti»

Η Περιφέρεια Κρήτης και το Ελληνικό Μεσογειακό Πανεπιστήμιο, σε...

easyJet: Εξι νέες συνδέσεις με την Κρήτη φέτος – Δύο για Χανιά

Είκοσι δύο νέες συνδέσεις με Ελλάδα προσφέρει αυτό το...