15.8 C
Chania
Friday, March 29, 2024

Έχει η ΕΡΤ χρυσαυγίτικα μικρόφωνα;

Ημερομηνία:

Του Γιώργου Μουργή

Την ώρα της εξέλιξης του δράματος που κόστισε τη ζωή σε δεκαέξι συνανθρώπους μας στη Δυτική Αττική, η ΕΡΤ, την Τετάρτη, επέλεξε να δώσει βήμα πάλι στον υπόδικο αρχηγό της εγκληματικής οργάνωσης, Μιχαλολιάκο, ο οποίος πήγε να «πουλήσει» τη, δηλητηριασμένη με μίσος, «συμπόνια» του στους πονεμένους κατοίκους της Μάνδρας.

Αλήθεια, είναι συνειδητή η επιλογή παρουσίασης και προβολής των εγκληματιών της Χρυσής Αυγής και του αρχηγού – διοικητή της εγκληματικής οργάνωσης;  Το ίδιο παρακολουθήσαμε και στην πρόσφατη παρέλαση της Θεσσαλονίκης  από τον εταίρο υπόδικο  Κασιδιάρη και τον παραληρηματικό ρατσιστικό λόγο του, σε ζωντανή σύνδεση.

Η προβολή αυτή εκ μέρους της ΕΡΤ, αποτελεί ακόμα μια φορά πρόκληση του κοινού δημόσιου αισθήματος, κυρίως όμως ντροπή και προσβολή των οικογενειών και των θυμάτων των φονιάδων χρυσαυγιτών, όταν επικαλούνται τάχα τις ανθρώπινες ζωές που χάθηκαν στις πλημμύρες. Είναι ντροπή και προσβολή της δημοκρατίας, έστω και αυτής της δημοκρατίας που επικαλούνται οι ιθύνοντες, η επίκληση σε ανθρώπινες ζωές και αξίες, από όσους έσπειραν το θάνατο με τα φονικά τάγματα που διοικούσαν οι ίδιοι.

Όσο η δημόσια τηλεόραση δίνει βήμα στα φασιστικά κατακάθια, συνεργώντας με το δικό της τρόπο στη πολιτική διαφήμιση των εγκληματιών τόσο θα βαλτώνουν στον πάτο οι λογικές της νέας συνδιοίκησης στην ΕΡΤ, εξυπηρετώντας μόνο μικροσυνδικαλιστικά συμφέροντα για ίδιο όφελος.

Τέλος έχουμε τεράστιες απορίες οι οποίες χρήζουν απαντήσεων και εξηγήσεων από την ίδια τη διοίκηση. Στο πλάνο όπως ξεκάθαρα αποτυπώθηκε στις τηλεοράσεις και σας παρουσιάζουμε στην φωτογραφία, την ώρα που ο Μιχαλολιάκος με την κουστωδία του κάνει δηλώσεις, το μικρόφωνο που κρατά στα χέρια του ο δημοσιογράφος(;), φέρει το σήμα της Χρυσής Αυγής. Τι ακριβώς συμβαίνει;

  • Έχει προμηθευτεί η ΕΡΤ ειδικό εξοπλισμό με χρυσαυγίτικα σύμβολα, ώστε να καλύπτει επιλεκτικά τις ομιλίες του φύρερ Μιχαλολιάκου;
  • Δόθηκε το συγκεκριμένο μικρόφωνο να το κρατήσει δημοσιογράφος της ΕΡΤ, αντί αυτού με το σήμα της;
  • Παραλαμβάνει και αναπαραγάγει η ΕΡΤ, από την δημόσια λαϊκή συχνότητά της, βιντεοσκοπημένο υλικό της εγκληματικής οργάνωσης με προπαγανδιστικό ή άλλο χαρακτήρα;

Η κατ’ εξακολούθηση σιωπή της διοίκησης της ΕΡΤ και των υπεύθυνων προγράμματος, αν δεν αποτελεί μέθοδο ειδικού σκοπού κατίσχυσης, παρέχει στην εγκληματική οργάνωση και την ηγεσία της, τον πλέον δόλιο τρόπο ώστε να δηλητηριάζει  το τηλεοπτικό κοινό και την κοινωνία.  Εκμεταλλευόμενοι, δε, την προβολή τους μέσω της δημόσιας συχνότητας πάνω στα συντρίμμια του ανθρώπινου δράματος, όπως αυτό των λαϊκών τάξεων που επλήγησαν από τις καταστροφικές πλημμύρες, «ξεπλένονται» κιόλας οι ναζί. Με η χωρίς χρυσαυγίτικα μικρόφωνα, αλλά πάντα με την ευγενική χορηγία της ΕΡΤ.

Aντί επιλόγου:

Στην ανεκδιήγητη τελευταία συνέλευση της ERTopen, ο πρόεδρος της ΠΟΣΠΕΡΤ Παναγιώτης Καλφαγιάννης, εξαιτίας της δριμείας κριτικής που είχαμε ασκήσει σχεδόν όλοι οι παραγωγοί από τα μικρόφωνα και τα κείμενα μας για την εμφάνιση του υπόδικου  φασίστα της εγκληματικής οργάνωσης Κασιδιάρη και τις δηλώσεις του ζωντανά από τη συχνότητα της δημόσιας τηλεόρασης στην στρατιωτική παρέλαση της Θεσσαλονίκης, προσπάθησε να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα.

Εξηγώντας μάλιστα με τεχνικούς – σκηνοθετικούς όρους, που δήθεν δεν μπορούσαμε να αντιληφθούμε, τι σημαίνει ζωντανή σύνδεση, ισχυρίστηκε πως μόνο αν έπεφτε μαύρο εκείνη τη χρονική στιγμή της ζωντανής αναμετάδοσης θα κόβονταν οι δηλώσεις.  «Εμείς που αγωνιστήκαμε να φύγει το μαύρο, δεν θα επιτρέπαμε ποτέ να συμβεί κάτι τέτοιο στο ζωντανό πρόγραμμα», τον ακούσαμε να λέει.

Δεν πρόκειται να σταθώ στις τεχνικές λεπτομέρειες. Ό,τι είχα να πω το είπα στη συνέλευση αλλά και το έγραψα την ίδια μέρα της εμφάνισης Κασιδιάρη στην ΕΡΤ σε εκείνο το κείμενο με τίτλο: Τα συγχαρητήρια μας στην ΕΡΤ που έδωσε και σήμερα βήμα στους Χρυσαυγίτες

Μένουμε μόνο με την απορία. Αν στα ζωντανά δεν ρίχνουν μαύρο, οι μονταρισμένες «κονσέρβες» των δολοφόνων της εγκληματικής οργάνωσης, παίζονται  και σε επανάληψη από την ΕΡΤ;

toperiodiko.gr

 

"google ad"

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ