13.8 C
Chania
Tuesday, March 19, 2024

Έχουν σαλέψει εκεί στη Σούγια ή συμβαίνει κάτι άλλο;

Ημερομηνία:

Ακατανόητη η κίνηση για κλάδεμα σε τέτοιο βάθος δέντρων στη Σούγια.

Κάποιοι μόνιμοι κάτοικοι της περιοχής λένε ότι το κλάδεμα είναι αναγκαίο για να δυναμώσουν τα δέντρα, αν και παραδέχονται ότι κόπηκαν πολύ βαθιά. Άλλοι πάλι λένε ότι τα δέντρα δεν κόπηκαν από δημοτικά συνεργεία αλλά από ιδιώτες που ήθελαν να ξεμπερδέψουν με αυτό τον τρόπο και από τους κατασκηνωτές που κάτω από τον ίσκιο από τα αλμυρίκια στήνουν τις σκηνές τους.

Το βέβαιο είναι ότι τέτοια βαθιά κλαδέματα έχουμε δει και σε άλλες περιοχές των Χανίων και οι καταγγελίες που έχουν γίνει είναι πολλές και στο παρελθόν. Μάλιστα, σύμφωνα με αναφορές από αναγνώστες μας και σε άλλες παραλίες, όπως στα Βίγλια, κλαδεύτηκαν πρόσφατα αλμυρίκια με τους παραθεριστές να εκφράζουν και εκεί τον θυμό τους αφού δεν έχουν πλέον την όμορφη σκιά τους για να προστατευθούν από τον ήλιο.

Όμως στη Σούγια υπάρχει το ζήτημα εδώ και χρόνια που έχει μερίδα κατοίκων και καταστηματαρχών με τους κατασκηνωτές.

Πιστεύουν ότι η Σούγια θα είναι καλύτερα αν απουσιάζουν. Θεωρούν ότι δεν αφήνουν αρκετά χρήματα ενώ κάποιοι προβάλλουν το επιχείρημα ότι δε σέβονται τον χώρο και γεμίζουν την περιοχή με σκουπίδια.

Τώρα, είναι γεγονός ότι μεταξύ των πολλών κατασκηνωτών που επισκέφτονται την πανέμορφη Σούγια το καλοκαίρι, υπάρχουν (ειδικά τα τελευταία χρόνια) και κάποιοι λίγοι που φέρονται ασεβώς. Δε μαζευουν τα σκουπίδια τους, δεν φροντίζουν ώστε οι σκύλοι τους να μην ενοχλούν τους άλλους κατασκηνωτές και επισκέπτες της παραλίας. Υπάρχουν και κάποιοι για τους οποίους έχουν γίνει καταγγελίες ότι “καβάτζωναν” τα καλύτερα σημεία και τα νοίκιαζαν το καλοκαίρι. Αποτελούν μία ισχνή μειοψηφία, που όμως δημιουργεί πρόβλημα. Αυτοί οι άνθρωποι δημιουργούν πρόβλημα πρώτα και κύρια στους ίδιους τους κατασκηνωτές.

Μετά και τις διαρκείς εφόδους της αστυνομίας και μετά τα όσα συμβαίνουν ανά καιρούς αλλά λαμβάνοντας υπόψη ότι υπάρχει μερίδα καταστηματαρχών στη Σούγια που θα προτιμούσαν να μην υπήρχαν κατασκηνωτές, πολλοί σκέφτηκαν ότι αυτό που έγινε δεν είναι τίποτ’ άλλο παρά μία ακόμα προσπάθεια να ξεμπερδέψουν μια και καλή με την ελεύθερη κατασκήνωση.

Μπορεί να είναι κι έτσι…

Όμως το θέμα είναι πως μία τέτοια κίνηση μοιάζει τρελή τη δεδομένη στιγμή.

Ο τουρισμός θα έχει πολύ μεγάλη πτώση στο νησί αφού από τα 4 εκατομμύρια θα πέσουμε στο 1 εκατομμύριο (και αυτό είναι ένα αισιόδοξο σενάριο).

Από αυτούς, πόσοι θα καταλήξουν στην απομονωμένη Σούγια;

Αντιθέτως, ο αριθμός των ανθρώπων που θα θέλουν να κάνουν κατασκήνωση αναμένεται να αυξηθεί.

Ναι, γιατί η κατασκήνωση είναι δωρεάν, και γιατί πολλοί άνθρωποι αυτό το καλοκαίρι σκέφτονται περισσότερο ίσως και από τις διακοπές τους το αβέβαιο και δύσκολο φθινόπωρο και τον χειμώνα που ακολουθεί, την οικονομική κρίση και τις συνέπειες που θα έχει στις ζωές τους.

Πολλοί θα κοιτάξουν να εξοικονομήσουν λεφτά από όπου μπορούν. Και με αυτό τον τρόπο, η Σούγια θα μπορούσε αυτή τη μεταβατική χρονιά να συγκεντρώσει πολύ μεγαλύτερο αριθμό ανθρώπων σε σχέση με άλλες χρονιές.

"google ad"

Και βεβαίως, μπορεί αυτοί οι άνθρωποι να μην έχουν μεγάλες οικονομικές δυνατότητες όμως θα είχαν χρήμα να ξοδέψουν. Και η Σούγια θα μπορούσε να περάσει σχετικά αναίμακτα το δύσκολο αυτό καλοκαίρι για τον τουρισμό.

Γι’ αυτό λοιπόν δημιουργουν τέτοια εντύπωση οι τελευταίες ειδήσεις από την Σούγια.

Μοιάζει αυτοκτονικό να θες να “ξεμπερδέψεις” με την ελεύθερη κατασκήνωση την χρονιά που ίσως έχεις περισσότερο ανάγκη από ποτέ τους ελεύθερους κατασκηνωτές.

Θα μπορούσαμε να καταλάβουμε κάποιοι να έχουν ένα τέτοιο στόχο πριν μερικά χρόνια, αλλά τώρα;

Είναι δυνατόν να υπάρχουν κάποιοι που να πιστεύουν πραγματικά ότι το να διώξουν τώρα τους κατασκηνωτές θα αυξήσει τις κρατήσεις στα δωμάτιά τους ή θα αυξήσει τον τζίρο στις καφετέριες και τα εστιατόριά τους;

Το ερώτημα λοιπόν είναι, έχουν σαλέψει εκεί στη Σούγια ή έχει συμβεί κάτι άλλο για το οποίο δεν έχουν γνώση ούτε οι κάτοικοι και οι καταστηματάρχες της περιοχής;

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

3 ΣΧΟΛΙΑ

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Ρωσία: Ο Πούτιν ξανά πρόεδρος με 88% των ψήφων – Εξασφάλισε πέμπτη θητεία

Ο Βλαντίμιρ Πούτιν συγκέντρωσε το 87,97% των ψήφων στην εκλογική διαδικασία...

«Τσουνάμι» στο Μαξίμου από το «Newsletter Gate» – Κατατέθηκε η πρώτη αγωγή κατά του Ελληνικού Δημοσίου

Χιονοστιβάδα εξελίξεων έρχεται για την κυβέρνηση μετά τη «θυσία» του...