20.8 C
Chania
Tuesday, April 16, 2024

Ήρθαν στη Κρήτη να “περπατήσουν στα βήματα” του μοναδικού Κρητικού Πάπα στην Ρωμαιοκαθολική Εκκλησία

Ημερομηνία:

Αποστολή στην Κρήτη για την προβολή της ιστορίας, του πολιτισμού, του τουρισμού των παραδοσιακών προϊόντων του νησιού μας αλλά και να “περπατήσουν στα βήματα” στον τόπο καταγωγής ως προσκύνημα του μοναδικού Κρητικού Πάπα στην Ρωμαιοκαθολική Εκκλησία του Πάπα Αλεξάνδρου του Ε΄ πραγματοποιούν 12 Ιταλοί δημοσιογράφοι από την RAI και άλλα κορυφαία μέσα επικοινωνίας της Ιταλίας.

Η επίσκεψη που αρχίζει σήμερα στην Κρήτη έχει συνδιοργανωθεί από την Περιφέρεια Κρήτης με την επίτιμη πρόξενο της Ελλάδας στην Μπολόνια Γεωργία Λαμπράκη η οποία κατάγεται από το Ηράκλειο και θα ηγείται της δημοσιογραφικής αποστολής από την Ιταλία. Η επίσκεψη των Ιταλών δημοσιογράφων- σύμφωνα τον υπεύθυνο της οργανωτικής επιτροπής Αντιπεριφερειάρχη Ευρωπαϊκών -Διεθνών σχέσεων Γιώργο Αλεξάκη, θα διαρκέσει μια εβδομάδα και στο διάστημα αυτό -σε συνεργασία Περιφέρειας με δημάρχους, φορείς του τουρισμού, του Πρωτογενή τομέα, Αγροδιατροφικής σύμπραξης, Ξεναγών -θα γίνει ενημέρωση και θα περιηγηθούν σε ιστορικά μνημεία, αξιοθέατα, τουριστικές-αγροτικές εκμεταλλεύσεις του νησιού ενώ θα μυηθούν στα μυστικά της φημισμένης Κρητικής κουζίνας-διατροφής.

Οι Ιταλοί δημοσιογράφοι παράλληλα αποδίδουν μεγάλη σημασία στο ταξίδι τους στη Κρήτη, στο προσκύνημα τους στην Νεάπολη, το μικρό χωριό” Καρες” τον τόπο καταγωγής του Πάπα Αλεξάνδρου του Ε ‘του κατά κόσμο Πέτρου Φίλαργου ή Φιλάρετου. Οι Ιταλοί δημοσιογράφοι θα ενημερωθούν και θα ξεναγηθούν από ιστορικούς και ξεναγούς στις “Καρες” όπου το 1340 γεννήθηκε ο Πέτρος από φτωχούς γονείς και που το 1409 στην μεγάλη σύνοδο της Πίζας εκλέχτηκε παμψηφεί Πάπας. Πέθανε στη Μπολόνια το 1410(όπου βρίσκεται ο τάφους του) χωρίς-σύμφωνα με την βιβλιογραφία-να έχει προηγηθεί ασθένεια ή άλλη αφορμή.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Ο Ίλον Μασκ ανησυχεί για την Ελλάδα: Tο πρώτο έθνος που θα υποστεί “πληθυσμιακή κατάρρευση

Την υπογεννητικότητα στην Ελλάδα σχολιάζει σε ανάρτησή του ο Ίλον...

Ιεράπετρα: Δολοφονία ο θάνατος 65χρονου Γερμανού

Θρίλερ με τον θάνατο του 65χρονου Γερμανού που διέμενε...

Μιχάλης Βιρβιδάκης: “Γιατί να μην υπάρχει στην Κρήτη ένα Κρατικό Θέατρο Νοτίου Ελλάδος;”

Ο Μιχάλης Βιρβιδάκης είναι η ψυχή του θεάτρου Κυδωνία στα Χανιά. Οι περισσότεροι...

Στη Βουλή η ξενοδοχοποπιηση στο Λόφο Καστέλι από τον Μ. Συντυχάκη

Επίκαιρη ερώτηση προς την Υπουργό Πολιτισμού κ. Μενδώνη κατάθεσε...