25.8 C
Chania
Wednesday, April 24, 2024

Ήρθαν τα πρώτα «χελιδόνια» στο αεροδρόμιο Χανίων

Ημερομηνία:

Την πρώτη πτήση για την φετινή τουριστική περίοδο, προς το αεροδρόμιο Χανίων «Ιωάννης Δασκαλογιάννης» πραγματοποίησε χθες Τρίτη, η ιρλανδική αεροπορική εταιρεία χαμηλού κόστους Ryanair.Το αεροσκάφος, προερχόμενο από το αεροδρόμιο Stansted του Λονδίνου, προσγειώθηκε στις 13:20 στο αεροδρόμιο των Χανίων, μεταφέροντας 162 επιβάτες, έχοντας δηλαδή πληρότητα 86%, κάτι που θεωρείται ως πολύ μεγάλο ποσοστό για αυτή την χρονική περίοδο.

Τους επιβάτες καλωσόρισαν οι φορείς των Χανίων και η διοίκηση του αεροδρομίου, με μιαν υποδοχή η οποία περιελάμβανε μπουφέ με παραδοσιακά εδέσματα και παραδοσιακούς χορούς και τραγούδια, ενώ από αύριο οι πτήσεις της εταιρείας θα είναι συνεχείς.

Παράλληλα κορυφώνονται οι ετοιμασίες για την δημιουργία στα Χανιά της πρώτης βάσης εδάφους της Ryanair στην Ελλάδα.

Στο αεροδρόμιο «Γιάννης Δασκαλογιάννης» θα σταθμεύει μόνιμα ένα αεροσκάφος της εταιρείας και για τον σκοπό αυτό απαιτούνται εγκαταστάσεις υποστήριξης τόσο για το προσωπικό όσο και για τα ανταλλακτικά και τα άλλα υλικά.

Έτσι, η ΥΠΑ παραχώρησε στην Ryanair χώρο στον παλιό και εγκαταλειμμένο πλέον αεροσταθμό, ο οποίος διαμορφώνεται από την εταιρεία με πυρετώδεις ρυθμούς έτσι ώστε όλα να είναι έτοιμα για τις 25 Απριλίου που θα ξεκινήσει η λειτουργία του σταθμού βάσης.

Κατά τη διάρκεια της θερινής περιόδου (Απρίλιος – Οκτώβριος 2013) η εταιρεία θα εξυπηρετεί από το αεροδρόμιο των Χανίων 26 ευρωπαϊκούς προορισμούς, εκ των οποίων οι 11 νέοι, με 106 πτήσεις την εβδομάδα και συνολικό αριθμό 500.000 επιβατών.

Η επέκταση των δραστηριοτήτων της εταιρείας στην πόλη αναμένεται να δημιουργήσει εκατοντάδες νέες θέσεις εργασίας, σύμφωνα με εκπροσώπους της Ryanair.

Το κόστος της επένδυσης ανέρχεται στα 70 εκατ. ευρώ, ενώ από αυτήν τη δραστηριότητα τα οφέλη για την τοπική οικονομία υπολογίζονται στα 250 εκατ. ευρώ.

Την ίδια ώρα και με αφορμή τη δημιουργία hub αεροδρομίου στα Χανιά καταγράφονται θετικά μηνύματα για την τουριστική κίνηση στη Δυτική Κρήτη.

Ο στόχος μπαίνει για φέτος στις 800.000 αφίξεις, έναντι 717.595 πέρυσι, σύμφωνα με τα μέλη της Ένωσης Ξενοδόχων του Νομού.

Τα μηνύματα από τις Σκανδιναβικές χώρες, την Βρετανία και την Πολωνία είναι ιδιαίτερα θετικά, ενώ στόχος τίθεται η ανάκαμψη της Γερμανικής αγοράς.

Ο πρόεδρος Μ. Γιαννούλης και τα μέλη του δ.σ. της Ένωσης, ο Γραμματέας Κ. Παπαδάκης και τα μέλη του δ.σ. Γ. Μαθιουλάκης και Γ. Νικάκης, που βρέθηκαν στο Βερολίνο με αφορμή την έκθεση ITB, ανέφεραν ότι τα Χανιά δέχθηκαν το 2012 περίπου 40.000 Γερμανούς.

Συνολικά από τις πόλεις Βερολίνο, Μόναχο, Φρανκφούρτη, Νυρεμβέργη κτλ που υπήρχε απευθείας σύνδεση στα Χανιά προήλθε το 5,4% του συνόλου των επισκεπτών που επιλέγουν τη Δυτική γωνιά της Κρήτης.

Με δεδομένη την αύξηση των συνδέσεων του αεροδρομίου Χανίων με άλλες πόλεις της Γερμανίας λόγω και Ryanair αναμένεται να αυξηθεί το ρεύμα των Γερμανών, που τα τελευταία χρόνια κινείτο σε πολύ χαμηλά επίπεδα

"google ad"

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ