13.8 C
Chania
Friday, March 29, 2024

“Ήταν ατύχημα”: Ο Γ.Π. για τον θάνατο της Suzanne Eaton

Ημερομηνία:

Μπορεί καθ’ όλη τη διάρκεια της δίκης να ακούστηκαν επιχειρήματα από την υπεράσπιση του κατηγορούμενου που έθεταν σε αμφισβήτηση την ψυχική του κατάσταση, όμως ο κατηγορούμενος στην απολογία του υποστήριξε ότι όσα έγιναν ήταν ένα ατύχημα.

Αναιρώντας την κατάθεση σύμφωνα με την οποία βίασε την Σούζαν Ίτον πριν την πετάξει στη σπηλιά ο 28χρονος κατηγορούμενος τώρα υποστήριξε ότι όλα ήταν ένα ατύχημα, η κακιά στιγμή.

Ο 28χτονος ξεκίνησε την απολογία του ζητώντας συγγνώμη για το κακό που προκάλεσε αν και στη διάρκεια της απολογίας του παραδέχτηκε ότι αν και το ήθελε, όπως λέει, δε μπόρεσε να βρει τρόπο να ζητήσει συγγνώμη από την οικογένεια της νεκρής.

Σύμφωνα με τον 28χρονο, “ήταν μια συνηθισμένη ημέρα. Έφυγαα να μαζέψω ξύλα στον Ταυρωνίτη για το πανηγύρι που ήταν στο σπίτι μας. Είχε όμως ζέστη και έτσι αποφάσισα να πάω μια βόλτα με το αυτοκίνητο κάνοντας μια αγαπημένη μου διαδρομή μέχρι τα Αφράτα. Εκεί συνάντηση τη γυναίκα. Στην επιστροφή την ξαναείδα αλλά δεν αισθάνθηκε τίποτα το σεξουαλικό. Αυτή ήθελε να περάσει απέναντι, εγώ δεν πρόλαβω να σταματήσω κι έπεσα πάνω της”.

Σύμφωνα με τον κατηγορούμενο, το γεγονός ότι έκανε όπισθεν έγινε επειδή είχε εγκλωβιστεί κάρω από το αμάξι. Όταν τελικώς απεγκλωβίστηκε, σύμφωνα με τον κατηγορούμενο “είδα την κατάστασηπου ήταν και πίστεψα ότι δε μπορεί να ζήσει. Είχε κοπεί το αυτί της. Τα είχα δει στις ταινίες αλλά πρώτη φορά μου είχε συμβεί”

Ο 28χρονος υποστήριξε ότι δεν είχε το κινητό μαζί του επειδή το είχε αφήσει να φορτίσει στο σπίτι του και επειδή δεν το κρατούσε δεν κάλεσε την αστυνομία ή τους γονείς τους. “Δεν πίστευα ότι θα ζήσει. Φοβήθηκα να το πω”, είπε.

Γιατί την έβαλε στο πόρτ παγκάζ; Γιατί “δε μπορούσε να βλέπει την εικόνα της”.

Την πήγε στο καταφύγιο μέσα από παράδρομους για να αποφύγει τη σύλληψη, την τράβηξε από τα πόδια, είδε ότι δεν ανάπνεε, και την πέταξε στη σπηλιά. Στη διαδρομή την άκουγε να βογγά αλλά όχι να λέει λέξεις. “Δεν είχα καθαρή σκέψη”, λέει.

Η πρόεδρος της έδρας του υπενθύμισε ότι σε πολύ αναλυτική κατάθεσή του στις 15 Ιουλίου είχε δώσει με όλες τις λεπτομέρειες τις σεξουαλικές πράξεις τις οποίες είχε προβεί πάνω στο κορμί της ετοιμοθάνατης Σούζαν Ίτον. Τώρα όμως το ααρνήθηκε. Είπε ότι τον πίεσαν να τα πει και ότι τίποτα δεν ισχύει, αν και στο σώμα της Σούζαν Ίτον βρέθηκε σπερματικό υγρό.

“Με πιέσαν και αναγκάστηκα να πω κάποια πράγματα που δεν ισχύουν. Υπάρχυν κάποιοι που δεν τους συμφέρει να βγει η αλήθεια”

Όσο για το DNA του που βρέθηκε πάνω της είπε ότι προέκυψε από την επαφή που είχαν κατά τη μεταφορά της από το πορτ-παγκάζ έως την τρύπα στη σπηλιά που την έριξε.

“Ήταν ατύχημα. Έτσι είναι για μένα. Καποιος μπορεί να θεωρεί ότι το έγκλημα ήταν προμελετημένο όμως εγώ δεν το βλέπω έτσι”.

Εκείνη τη στιγμή η Πρόεδρος την ρώτησε αν τελικά ήταν οι φωνές που τον οδήγησαν να προχωρήσει στο έγκλημα με τον κατηγορούμενο να απαντά ότι διαβάζει σατανιστικά βιβλία και ότι κάνει τελετές αλλά για να κάνει καλό σε ανθρώπους, όχι κακό. Όταν η Πρόεδρος τον ρώτησε ποια βιβλία έχει διαβάσει ή ποιος είναι ο αγαπημένος του συγγραφέας, ο 28χρονος δεν ήξερε τι να απαντήσει.

Ο 28χρονος έπλυνε το αμάξι σε νεκροταφείο κοντά στο σπίτι του. Το έπλυνε ξανά μετά από 2 μέρες αφού μύριζε τη Σούζαν Ίτον στο αμάξι του και άκουγε “φωνές”. “Νόμιζα πως αν το πλύνω με χλωρίνη θα φύγουν οι φωνές”. Οι φωνές έφυγαν με το δεύτερο πλύσιμο.

"google ad"

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ