19.8 C
Chania
Thursday, March 28, 2024

«Ήταν ενέδρα, όχι συμπλοκή!»: Συγκάλυψη της επίθεσης από την Αστυνομία καταγγέλλει ο Δ.Μακρέας | Ηχητικό

Ημερομηνία:

«Ήταν ενέδρα, όχι συμπλοκή!». Ο Δημήτρης Μακρέας μιλά στο 105.5 στο Κόκκινο για τη δολοφονική επίθεση που δέχτηκε λίγες μέρες πριν, έξω από το Στέκι Μεταναστών Χανίων και καταγγέλλει την απόπειρα της αστυνομίας να συγκαλύψει την υπόθεση.

Αποφασισμένος να φτάσει μέχρι τέλους προκειμένου να αποτύχει η απόπειρα συγκάλυψης από την Αστυνομία της δολοφονικής επίθεσης που δέχτηκε, δήλωσε ο Δημήτρης Μακρέας, μιλώντας στο 105.5 στο Κόκκινο και τις Αλ.Χριστακάκη και Γ.Ανάγνου, αμέσως μετά την έξοδό του από το Νοσοκομείο Χανίων όπου νοσηλευόταν. Σε αντίθεση με την προσπάθεια, όπως είπε, να παρουσιαστεί η υπόθεσή του στο πλαίσιο μιας συμπλοκής, η επίθεση που δέχτηκε έγινε συντονισμένα από 3-4 άτομα, τη στιγμή που περπατούσε με τη σύζυγό του προς το αυτοκίνητό του.

«Είναι τιμή μου να με παρουσιάζουν ως ήρωα που υπερασπίστηκε έναν μετανάστη, αλλά δεν έγινε κάτι τέτοιο», είπε χαρακτηριστικά ο Δ. Μακρέας. Σύμφωνα με τη μαρτυρία του, τη στιγμή που έβγαινε από το Στέκι Μεταναστών Χανίων έφτασε αλαφιασμένος ένας φίλος του μετανάστης, τον οποίον είχαν τραμπουκίσει λεκτικά λίγο νωρίτερα κάποια άτομα. «Το μόνο που έκανα», είπε, «ήταν να σταθώ δίπλα του και να τον καθησυχάσω».

«Λίγο αργότερα, καθώς προχωρούσα προς το αυτοκίνητό μου με τη σύζυγό μου», συνέχισε ο Δ. Μακρέας, «είδα έναν άνθρωπο να στέκεται στη μέση του δρόμου, να μιλάει στο τηλέφωνο και να με δείχνει, φωνάζοντας αυτός είναι! Χωρίς να έχω καταλάβει ακόμα, δέχτηκα από πίσω ένα χτύπημα με ένα λοστάρι, και έπειτα μου επιτέθηκαν 3-4 άτομα με μπουνιές και κλοτσιές, μέχρι που με άφησαν λιπόθυμο».

Ο Δ.Μακρέας αναγνώρισε δύο από τα άτομα που του επιτέθηκαν, σημειώνοντας μάλιστα πως ο ένας μένει σε απόσταση 40 μέτρων από το ιατρείο που δουλεύει και τον γνώριζε καθώς έγραφε φάρμακα στον πατέρα του. «Οι δράστες είναι γνωστοί στα Χανιά για την τραμπούκικη και φασιστοειδή συμπεριφορά τους», είπε.

Εξοργισμένος, ο Δημήτρης Μακρέας κατήγγειλε στο 105.5 στο Κόκκινο τη στάση της Αστυνομίας να μην διερευνήσει ως όφειλε την υπόθεση. Όπως είπε, «υπάρχει ένα βίντεο όπου έχει καταγραφεί το πρώτο δολοφονικό χτύπημα που δέχτηκα ενώ περπατούσα με τη σύζυγό μου, το οποίο ποτέ δε συμπεριλήφθηκε στη δικογραφία. Την ερευνητική δουλειά έκαναν συγγενείς και φίλοι και όχι εκείνοι που έπρεπε», κατέληξε.

Νωρίτερα, η συνήγορος του Δ.Μακρέα, Βούλα Γιαννακοπούλου, είχε καταγγείλει στο www.stokokkino.gr ότι η αστυνομία εκφόβισε αυτόπτες μάρτυρες προκειμένου να μην καταθέσουν και συγκρότησε τη δικογραφία με βάση μαρτυρίες ψευδομαρτύρων της υπεράσπισης.

Η δίκη των 3 ατόμων που έχουν συλληφθεί για την επίθεση και κατηγορούνται για επικίνδυνη σωματική βλάβη, θα γίνει την Πέμπτη, 2 Απριλίου, στις 11 π.μ.

Θυμηθείτε το αποκαλυπτικό βίντεο από την επίθεση που δέχτηκε ο γιατρός Δημήτρης Μακρέας πατώντας ΕΔΩ.

Ακούστε το ηχητικό της συνέντευξης:

stokokkino.gr

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

H Amazon επενδύει 150 δισ. δολάρια σε υποδομές ΑΙ

Σχεδόν 150 δισ. δολάρια σχεδιάζει να δαπανήσει η Amazon τα επόμενα...

Χαμηλή αγοραστική δύναμη, φθηνή εργασία και ακρίβεια – Οι αριθμοί είναι αμείλικτοι

Κακά μαντάτα για τα ελληνικά νοικοκυριά κομίζουν οι δείκτες...