20.8 C
Chania
Thursday, March 28, 2024

Αγανακτισμένη η οικογένεια Γιακουμάκη

Ημερομηνία:

Απογοήτευση και αγανάκτηση έχουν κυριεύσει την οικογένεια του Βαγγέλη Γιακουμάκη, καθώς δύο χρόνια μετά τον θάνατο του που συντάραξε τη χώρα, η υπόθεση παραμένει στο συρτάρι.

Όπως αναφέρει η Espresso, τον Μάρτιο η νέα ανακρίτρια που είχε διοριστεί για να αντικαταστήσει την αρχική, λόγω εγκυμοσύνης, έμεινε και αυτή έγκυος. Πλέον η πρώτη που επέστρεψε από την άδεια λοχείας, πήρε τη θέση της αντικαταστάτριας της.

Σύμφωνα με τον δικηγόρο της οικογένειας Γιακουμάκη, Δημήτρη Μπούκα, η κύρια ανάκριση εξακολουθεί να παραμένει στον «πάγο», οδηγώντας τους γονείς και τα αδέρφια του αδικοχαμένου 20χρονου σπουδαστή στη Γαλακτοκομική Σχολή Ιωαννίνων στα όρια της αντοχής τους.

«Οι αρμόδιοι δεν δείχνουν ενδιαφέρον για την πορεία της πολύκροτης υπόθεσης» δήλωσε στην Espresso ο κ. Μπούκας και πρόσθεσε «Αυτή τη στιγμή υπάρχει ένας και μόνο τακτικός ανακριτής για όλες τις τρέχουσες υποθέσεις των Ιωαννίνων, ενώ η ανακρίτρια αναλαμβάνει τις μικρότερες υποθέσεις. Η Πολιτεία, μολονότι γνωρίζει ότι ένας ανακριτής δεν μπορεί να φέρει εις πέρας τις εκατοντάδες – για να μην πω χιλιάδες – υποθέσεις που υπάρχουν σε ετήσια βάση, δεν στέλνει δικαστές στα Γιάννενα. Έχουμε ίδιο αριθμό δικαστών (οκτώ δικαστές και ένας ανακριτής) με την Κόρινθο, που έχει ελάχιστα κακουργήματα».

Σύμφωνα με τον ποινικολόγο, που μιλάει καθημερινά με την οικογένεια του Βαγγέλη Γιακουμάκη – το πτώμα του οποίου βρέθηκε σε προχωρημένη σήψη το πρωί της 15ης Μαρτίου 2015, 37 ημέρες αφότου είχε εξαφανιστεί -, αυτό γίνεται διότι «προφανώς αυτοί που ασχολούνται με τα δέοντα θέματα δεν έχουν την ικανότητα να κρίνουν, να επιμερίσουν τους δικαστές ανάλογα με τις ανάγκες της περιφέρειας».

Espresso

 

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Αλ. Μαρκογιαννάκης στη Βουλή: «Να μην επικρατήσει το τοξικό κλίμα μέχρι τις εκλογές»

Την εμπιστοσύνη του στην ελληνική δικαιοσύνη για τη διερεύνηση...

Πέθανε το ιστορικό στέλεχος του ΠΑΣΟΚ Μιχάλης Χαραλαμπίδης

Έφυγε από τη ζωή το ιστορικό στέλεχος του ΠΑΣΟΚ, Μιχάλης Χαραλαμπίδης,...

Την Δευτέρα η «κάθοδος» Καιρίδη για τις μεταναστευτικές ροές στην Κρήτη

Την Δευτέρα 1η Απριλίου και όχι αύριο (29/3) Παρασκευή...