15.8 C
Chania
Friday, April 19, 2024

“Αγρίεψε απότομα, τόσο πολύ που δεν προλάβαμε ούτε καν να αντιδράσουμε”: Ξύλο και… εδώλιο για εκπαιδευτικούς στα Χανιά

Ημερομηνία:

Μεγάλη αναστάτωση στην τοπική κοινωνία των Χανίων και συγκεκριμένα στην σχολική κοινότητα του 14ου Δημοτικού Σχολείου έχει προκαλέσει το σοβαρό επεισόδιο που σημειώθηκε την Παρασκευή όταν πατέρας μαθητή επιτέθηκε και χτύπησε τη δασκάλα του.

Η επίθεση στη δασκάλα έγινε μόλις είχε τελειώσει το ωράριο του ολοήμερου τμήματος. Κατά τις πληροφορίες στο σχολείο εμφανίστηκε ο πατέρας ενός μαθητή για να τον πάρει, αλλά η δασκάλα αρνήθηκε καθώς γνώριζε πως οι γονείς του παιδιού βρίσκονται σε διάσταση και με δικαστική απόφαση, του έχουν επιβληθεί περιοριστικά μέτρα.

Η εν διαστάσει σύζυγος του δράστη μίλησε στην εκπομπή «Μαζί σου» και την Τατιάνα Στεφανίδου στον ΑΝΤ1 συγκλονίζοντας με τα όσα αφηγήθηκε.

Η γυναίκα μίλησε για τον Γολγοθά που ανεβαίνει η οικογένεια με τα 3 παιδιά τα τελευταία 2,5 χρόνια, που το ζευγάρι είναι σε διάσταση αλλά και για τον πολύ σκληρό ξυλοδαρμό της άτυχης δασκάλας, που έγινε μπροστά σε αθώα παιδικά μάτια!

«Την έσερνε από τα μαλλιά»

«Αγρίεψε απότομα, τόσο πολύ που δεν προλάβαμε ούτε καν να αντιδράσουμε. Ήμασταν οι περισσότερες γυναίκες με μικρά παιδιά και δε μπορούσαμε να κάνουμε κάτι. Την έδειρε πολύ άγρια. Την χτυπούσε στο πρόσωπο, στη μύτη, στα μάτια, στο κεφάλι. Μετά την έπιασε από τα μαλλιά και την έσερνε για κάποια μέτρα. Την έριξε κάτω. Αυτή φώναζε, ούρλιαζε, ζητούσε βοήθεια και αυτός συνέχιζε να την χτυπάει με τα χέρια του και με τα πόδια του»!

Η γυναίκα αποκάλυψε ότι βρίσκεται σε διάσταση με τον άνθρωπο αυτόν περίπου 2,5 χρόνια.

«Έχω μαρτυρήσει! Δεν έχω φυσιολογική ζωή ούτε εγώ, ούτε τα παιδιά μου. Συνεχώς παραβιάζει τα ασφαλιστικά μέτρα. Έχει χτυπήσει και έχει βρίσει πολλούς ανθρώπους. Έχει απειλήσει τους γείτονες».

Η γυναίκα καταγγέλλει ότι παρά τις μηνύσεις και τα ασφαλιστικά μέτρα, ο άνθρωπος αυτός είναι ελεύθερος και το ίδιο βράδυ, πηγαίνει και πάλι στο σπίτι της και ενοχλεί την ίδια και τα παιδιά…

Πάντως, η μητέρα του συγκεκριμένου ανθρώπου, μιλώντας στην εκπομπή, απέδωσε τα όσα συνέβησαν στην… κακιά την ώρα.

Αντιδράσεις

Λόγω του σοβαρού επεισοδίου, ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του 14ου Δημοτικού Σχολείου Χανίων , αποφάσισε να προχωρήσει σε κινητοποιήσεις ως ένδειξη διαμαρτυρίας και το σχολείο θα παραμείνει κλειστό αύριο Δευτέρα.

Αναλυτικά η ανακοίνωση του Συλλόγου γονέων και κηδεμόνων του 14ου Δημοτικού σχολείου Χανίων:

«Στα περιστατικά βίας οφείλουμε όλοι να σταθούμε απέναντι. Πόσο μάλλον όταν αυτά είναι επαναλαμβανόμενα. Έχουμε υποχρέωση να κάνουμε ότι περνάει απ’ το χέρι μας για να διασφαλίσουμε ένα ήρεμο και ασφαλές περιβάλλον για τα παιδιά μας και τους δασκάλους του, ώστε να μπορούν να ασκούν αναπόσπαστα το λειτούργημα τους. Οτιδήποτε λιγότερο, είναι απλά ανεπίτρεπτο.

"google ad"

Κλειστό το σχολείο

Ο Σύλλογος γονέων και κηδεμόνων του 14ου Δημοτικού σχολείου Χανίων, σε ένδειξη συμπαράστασης προς τους δασκάλους αλλά και διαμαρτυρίας και αφύπνισης προς την πολιτεία, αποφάσισε να κρατήσει κλειστό το σχολικό συγκρότημα την Δευτέρα 21/10 που θα δικαστεί η αυτόφωρη διαδικασία για το περιστατικό βίας που έγινε στον χώρο του σχολείου μας την Παρασκευή 18/10 με θύμα μια Δασκάλα του σχολείου μας.

Θεωρούμε αυτονόητη την συμμετοχή και την συμπαράσταση και των υπολοίπων γονέων του σχολείου μας προκειμένου να μην επιτρέψουμε να ξανασυμβεί κάτι παρόμοιο».

Στάση εργασίας

Παράλληλα σε τρίωρη στάση εργασίας προχωρά ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Χανίων που θα πραγματοποιήσει παράσταση διαμαρτυρίας έξω από τα δικαστήρια τη Δευτέρα εκφράζοντας τη συμπαράστασή του στη δασκάλα που δέχτηκε την επίθεση από τον πατέρα

Την ίδια ώρα, τέσσερις νηπιαγωγοί που βραβεύτηκαν στο εξωτερικό με το Παγκόσμιο Αριστείο Καινοτομίας στη Σεξουαλική Αγωγή, αύριο Τρίτη θα καθίσουν στο εδώλιο του κατηγορούμενου γιατί ένας γονιός εξοργίστηκε και κατέθεσε μήνυση εναντίον τους με το αιτιολογικό ότι το παιδί του “τραυματίστηκε ψυχολογικά.” Και όλα αυτά γιατί στο πλαίσιο του προγράμματος “Παίζω με τον Φρίξο -ένα σκατζόχοιρο- και μαθαίνω για το σώμα μου και τις διαπροσωπικές σχέσεις” μίλησαν στα παιδιά για τα γεννητικά όργανα!

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Εκδήλωση για τα 200 χρόνια από τη Σφαγή στο Λαφονήσι

Φέτος συμπληρώνονται διακόσια χρόνια από τη Σφαγή στο Λαφονήσι Κισσάμου, που έγινε από...

Κρήτη: Πειθαρχική δίωξη κατά αντιδημάρχου για παράνομες μεταδημοτεύσεις!

Βόμβα στην Αυτοδιοίκηση της Κρήτης ! Την Πειθαρχική δίωξη...